Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιώργος Χατζηαντωνίου Γ’5

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιώργος Χατζηαντωνίου Γ’5"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γιώργος Χατζηαντωνίου Γ’5
Σχοινιάς Γιώργος Χατζηαντωνίου Γ’5

2 Σχοινιάς Παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής που απέχει 45 χμ. από την Αθήνα και βρίσκεται πολύ κοντά στον Μαραθώνα. Χαρακτηριστικό της είναι η εκτεταμένη αμμουδιά, που χάρη στην άρτια οργάνωση της αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες λουόμενους καθώς και το υπέροχο πευκοδάσος της περιοχής, μια όαση πράσινου και ξεχωριστής ομορφιάς για την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

3 Σχοινιάς Η θάλασσα είναι ρηχή, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή για μικρά παιδιά. Ταυτόχρονα τα ρεύματα που φυσούν στη περιοχή ευνοούν τα θαλάσσια σπορ. Εξάλλου η παραλία του Σχοινιά αποτέλεσε Ολυμπιακό Κέντρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά φιλοξένησε τους αγώνες Κωπηλασίας και του Κανόε / Καγιάκ Σπριντ.

4 Σχοινιάς Είναι μια από τις αγαπημένες παραλίες των Αθηναίων, καθώς στην περιοχή αυτή βρίσκουν τα πάντα. Ταβερνάκια, beach bar, water park και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν άνετη διαμονή σε όσους θελήσουν να παραθερίσουν στην περιοχή .

5 Δήμος Μαραθώνα Ο Δήμος Μαραθώνα έχει συνολική έκταση 97 Km2 και συνορεύει με τις κοινότητες Καπανδριτίου, Βαρνάβα, Γραμματικού , Σταμάτας και με τον δήμο Νέας Μάκρης. Ο πληθυσμός του δήμου είναι κάτοικοι. Σήμερα ο δήμος Μαραθώνα περιλαμβάνει την κωμόπολη του Μαραθώνα (έδρα του ομώνυμου δήμου), την παραλιακή κωμόπολη του Αγίου Παντελεήμονα (Τύμβος-Παραλία Μαραθώνα), τα χωριά Ανω και Κάτω Σούλι, Βρανά και τους οικισμούς Καλέτζι (Βόθωνας), Παντείου Πολιτεία, Άνω Αύρας, Αύρας και Σχοινιά. Η λίμνη του Μαραθώνα υπάγεται δε στα διοικητικά όρια του γειτονικού Καπανδριτίου και είναι ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς πλούσιο σε πεύκα και γραφικά δρομάκια. Η έκταση ανήκει και αξιοποιείται από την ΕΥΔΑΠ, ενώ κοντά στη γέφυρα λειτουργεί γραφικό καφέ. Το 1963 ο Μαραθώνας έγινε πόλος παγκόσμιας προβολής από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην εκεί ακτή προσκόπων απ΄ όλα τα κράτη της Γης, το περίφημο "Τζάμπορη 1963".

6 Χαρακτηριστικά Παρά την ταχεία διαφοροποίηση των χαρακτηριστικών των γειτονικών του δήμων, ο Μαραθώνας διατηρεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό την αρχική του μορφή. Λίγο πιο έξω από την πόλη εκτείνονται απέραντες αγροτικές εκτάσεις, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες άφησαν στην ανατολική πλευρά του δήμου ως παρακαταθήκη το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Η πρόσβαση δε στο κέντρο της πόλης είναι εφικτή από τις περιφερειακές μαραθώνιες λεωφόρους που εκτείνονται περιμετρικά του πεντελικού όρους. Η μία ξεκινάει από το Μαραθώνα προς τα βορειοδυτικά, περνάει από τη λίμνη από την οποία πήρε και την ονομασία της (λίμνης Μαραθώνος), διέρχεται από τον Άγιο Στέφανο και την Άνοιξη και καταλήγει στη Θησέως στο ύψος της Εκάλης. Εισέρχεται στο λεκανοπέδιο Αθηνών από τα βόρεια προάστια και καταλήγει στην Κηφισίας(η οποία οδηγεί στην Αθήνα). Η δεύτερη διαδρομή ξεκινάει νοτιοανατολικά του δήμου μέσα από την ομώνυμη λεωφόρο (Μαραθώνος), περνάει από τα Μεσόγεια και εισέρχεται στο λεκανοπέδιο από τα ανατολικά στο Γέρακα για να καταλήξει στη λεώφόρο Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή.

7 Προβλήματα του Δήμου Ο δήμος αντιμετωπίζει προβλήματα υποδομής καθώς σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων το φράγμα του Μαραθώνα ανάμεσα στην πόλη και τον Σχοινιά δεν καταφέρνει να προστατεύσει την περιοχή από τις πλημμύρες. Η αυθαίρετη δόμηση δε στον υγρότοπο του σχοινιά εντείνει τα προβλήματα ακόμη περισσότερο καθώς η πολιτεία φαίνεται αδύναμη να προστατεύσει τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας επί των οποίων κτίζονται πολυτελείς κατοικίες δικαστών και εισαγγελέων. Επιπλέον υπάρχει το παράπονο πως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η περιοχή ξεχάστηκε και τα έργα υποδομής εγκαταλείφθησαν.


Κατέβασμα ppt "Γιώργος Χατζηαντωνίου Γ’5"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google