Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΕΝΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΕΝΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΕΝΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

2 ΠΡΟΤΟΜΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ Ο Θεμιστοκλής του Νεοκλέους ήταν Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός. Έμεινε γνωστός ως ο θεμελιωτής της ναυτικής δύναμης της Αθήνας και ως ο κυριότερος συντελεστής της νίκης των Ελλήνων εναντίον των Περσών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της περσικής παρουσίας στη Μεσόγειο.

3 ΤΡΙΗΡΗΣ Η τριήρης ήταν αρχαίο κωπήλατο πολεμικό πλοίο με τρεις (3) σειρές κωπηλατών, το οποίο, πλήρως επανδρωμένο, μπορούσε να πλεύσει σε πρωτοφανή, για τα δεδομένα της εποχής ταχύτητα. Πρόκειται για εξέλιξη της διήρους, η οποία κυριαρχούσε, ήδη, στη Μεσόγειο Θάλασσα, με ιδιαίτερη χρήση από τους αρχαίους Έλληνες, τους Φοίνικες και, αργότερα, τους Ρωμαίους και προέλευση, πιθανώς, φοινικική. Ο όρος «διήρης» αργότερα αντικαταστάθηκε από τον όρο «πεντηκοντορος».

4 Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 480 π.Χ, στα Στενά της Σαλαμίνας (στον Σαρωνικό Κόλπο) μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Αποτέλεσε την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 480 π.Χ.

5 ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

6 ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η Σαλαμίνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη, είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής. Έχει πληθυσμό 39.220 μόνιμους κατοίκους και έκταση 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα Η Σαλαμίνα είναι, επίσης, η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη.

7 ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

8

9 ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Κατέβασμα ppt "ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΕΝΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google