Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Απομόνωση νουκλεïκών οξέων από τα φυτικά κύτταρα
Advertisements

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Β΄ Γυμνασίου
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές Ασκήσεις Γ΄ Γυμνασίου Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
2.5 Διαχωρισμός μειγμάτων
2.2.1– Μείγματα.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Κοστολόγηση.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 12 - Παντς (Punches) Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 12 - Παντς (Punches) Κεφάλαιο 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των Παντς. Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των Παντς. Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά ποτά Παντς. Παρασκευές: Πλάντερς παντς (Planter’s punch). Σάνγκρια (Sangria). Σιαμπλί καπ (Champli cup). Μπράντι παντς (Brandy punch). Κλάρετ καπ (Claret cup).

Χοτ Παντς – Hot punches  Χαρακτηριστικά: Παρασκευάζονται σε μεγάλη ποσότητα ή και ατομικά. Περιέχουν γάλα Αβγά Κρέμα Διακοσμητικά Υλικά: Φρούτα Κεράσι

Ποτά: Ρούμι Κρασί Κουρασάο Ποτήρι: Μπολ για παντς

Κολτ παντς – Cold Punches Χαρακτηριστικά:   Χαρακτηριστικά: Παρασκευάζονται σε μεγάλη ποσότητα. Περιέχουν χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αναμειγμένα με ένα ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά. Ψιλοκομμένα φρούτα. Διακοσμητικά Υλικά: Φρούτα Κεράσι

Ποτά: Ποτήρι: Βασική συνταγή: Κολτ παντς – Cold Punches Ρούμι Κρασί Κουρασάο   Ποτήρι: Μπολ Βασική συνταγή: Κολτ παντς – Cold Punches Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι ή για μεγάλες ποσότητες σε κούπα για παντς, και απογεμίζουμε με Τονικ, Σοδα, Τζιντζερ έιλ. Ανακατεύουμε ελαφρά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Πλάντερς παντς (Planter’s punch) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 1 – 2 σταγόνες 10 ML   - Ρούμι - Χυμό λεμονιού - Αγκοστούρα - Γρεναντίν - Σόδα Ποτήρι ή σε Ανανά  Χάιμπολ Φύλλο ανανά Φέτα πορτοκαλιού Κερασάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι ή στον ανανά. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τη σόδα.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ: Σάνγκρια (Sangria) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 250 ML 200 ML 250 G 1 1 φιάλη - Νερό - Σόδα - Ζάχαρη - Λεπτοκομμένα Πορτοκάλι Λεμόνι Λάιμ - Κόκκινο ή άσπρο κρασί - Ψιλοκομμένα φρούτα εποχής Μεγάλο μπολ  Γκομπλέ   ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μεγάλο μπολ να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα φρούτα σε κύβους και το κρασί. Γεμίζουμε με παγοκύβους μέχρι να κρυώσει καλά. Απογεμίζουμε με σόδα και συμπληρώνουμε με τα ψιλοκομμένα φρούτα.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σιαμπλί καπ (Champli cup) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 80 ML 1 φιάλη - Σέρι - Σιαμπλί - Φλούδα ενός λεμονιού Μεγάλο μπολ  Γκομπλέ   ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ με παγάκια.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπράντι παντς (Brandy punch) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 300 ML 100 ML 100 g 50 ML 1500 ML 60 ML 75 ML   - Χυμό λεμονιών - Χυμό πορτοκαλιών - Ζάχαρη άχνη - Γρεναντίν - Σόδα - Κουρασάο - Μπράντι - Ψιλοκομμένα φρούτα εποχής Μεγάλο μπολ Γκομπλέ    ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο παντς μπολ με τον πάγο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα. Συμπληρώνουμε με σόδα.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Κλάρετ καπ (Claret cup) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2 λεμονιών 2 πορτοκαλιών 90 g 100 ML 750 ML 2 φιάλες   - Χυμό - Ζάχαρη - Νερό - Σόδα - Κλαρέτ - Φλούδα λεμονιού , πορτοκαλιού - Ψιλοκομμένα φρούτα εποχής Μεγάλο μπολ Γκομπλέ    Κλωνάρι δυόσμου ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες. Προσθέτουμε τους χυμούς και το κρασί. Φυλάγουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε. Σε μπολ με πάγο βάζουμε το μείγμα. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα εποχής.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των Παντς. Περιγράψετε τον τρόπο διακόσμησης των Παντς. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής: Πλάντερς παντς (Planter’s punch). Σάνγκρια (Sangria). Σιαμπλί καπ (Champli cup). Μπράντι παντς (Brandy punch). Κλάρετ καπ (Claret cup).