ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγο αυτό καλλιεργείται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Πρόγραμμα αντιμετώπισης Μεταβολικού Συνδρόμου
Πυραμίδα των τροφών.
 Στο πάρτι μου θα έχει φαγητά, γλυκά, ποτά και πολλές εκπλήξεις !!  Θα πρέπει να καθαρίσουμε το σπίτι.  Να ψωνίσουμε τα δωράκια.  Να στολίσουμε το.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
Το Φθινόπωρο Αιμιλία Αριστείδου.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η διατροφή της Κολοτούμπα…   Στα κεράσια λέμε ναι Στα αχλάδια λέμε ναι Στα σταφύλια λέμε ναι Στα πεπόνια λέμε ναι Όχι λέμε στα λίπη Όχι στα γαριδάκια.
Τ Ο ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα κοριτσάκι με πορτοκαλί φόρεμα, πορτοκαλιά παπούτσια και πορτοκαλί λουλούδι στα μαλλιά. Υπάρχουν.
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΣΙΤΗΡΑ,ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕ ΜΟΥ
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ.
Κλιματικέσ ζωνεσ ΜΑΡΘΑ.
Αυτόνομοι Πράκτορες Ακολουθία κινήσεων για τον ΝΑΟ Στόχος είναι ο ΝΑΟ να ρίχνει την μπάλα σε ένα καλάθι του basket και να βάζει «καλαθιά»
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
ΈΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Αρχικά ερευνήσαμε ποια είναι η συχνότητα κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά του σχολείου.
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ» Η πορτοκαλιά ανθίζει μία φορά το χρόνο και η ανθοφορία της κρατάει 5-7 εβδομάδες. Ο καρπός της πορτοκαλιάς είναι το πορτοκάλι  Το δέντρο ευδοκιμεί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
ΕΙΔΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ Μεγάλες κατηγορίες: Πορτοκαλοειδή Μανταρινοειδή
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΨΑΡΙΑ ΟΣΠΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
Έτσι έχουμε Ψυχρό κλίμα Εύκρατο κλίμα Τροπικό κλίμα Εύκρατο κλίμα
Το κλίμα.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Άνοιξη Άννα Μαρία,Βάλια.
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.
ΑΝΟΙΞΗ ΕΒΕΛΙΝΑ & ΡΑΦΑΗΛΙΑ.
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Η ζάχαρη και τα υποκατάστατα της
Γραφή της πρόσθεσης με τη χρήση συμβόλων
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ - ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΕΙΔΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγο αυτό καλλιεργείται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές με ήπιο χειμώνα.Ο καρπός της πορτοκαλιάς είναι το πορτοκάλι ή εσπερίδιο.Οι πρώιμες ποικιλίες ωριμάζουν τους καρπούς τους απ΄το μήνα Οκτώβριο ενώ οι όψιμες τους καλοκιαρινούς μήνες.Το γλυκό του κουταλιού παρασκευάζεται απ΄τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Για κάποιο διάστημα στην αρχή το γλυκό διατηρείται εκτός ψυγείου, όμως τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να συντηρείται στο ψυγείο.Μπορούμε να το καταναλώσουμε σαν επιδόρπιο μετά απ΄το φαγητό, ή και σαν απλό φγλυκό.

Συνήθως τρώγεται τον χειμώνα Επειδή τότε οριμάζουν τα πορτοκάλια.Το ποροκάλι Περιέχει βιταμίνη C και Γενικώς τα φλυκά του Κουταλιού θεωρούνται απ΄τα Πιο ελαφριά γλυκά.Επίσης,εδώ Στην περιοχή μας καλλιεργείται Πάρα πολύ και έτσι το Καταναλώνουμε για λόγους Παράδοσης. Εμένα προσωπικά το πορτοκάλι μου αρέσει πάρα πολύ, και το Καταναλώνω είτε στη φυσική του κατάσταση, είτε σε χυμό, Είτε σαν γλυκό.Κάνει πολύ καλό στην υγεία, γι΄αυτό και Επιλέγω αυτό το φρούτο ως το αγαπημένο μου.Δυστυχώς, η Παραγωγή πορτοκαλιού αφήνει βαρύ αποτύπωμα άνθρακα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Πληροφορίες πήρα απ΄τη θεία μου που έφτιαξε πρόσφατα αυτό Το γλυκό και βρήκα ευκαιρία να κάνω την εργασία μου πάνω Στο γλυκό του κουταλιού(πορτοκάλι) εικόνες:ιστοσελίδα ΒΙΚΠΑΙΔΙΑ-παραγωγή πορτοκαλιού ΣΤΑΥΡΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Α΄2