Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις, αλλά και στο πρωινό, το σνακ ή το γεύμα μας.

2 ΑΜΥΓΔΑΛΟ Ανάλογα με την ποικιλία του δέντρου, τα σπέρματα είναι γλυκά ή πικρά. Τα αμύγδαλα περιέχουν 25-40% αμυγδαλέλαιο, που χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία, την κοσμετολογία και στην αρωματοποιία. Τα αμύγδαλα περιέχουν 18% πρωτεΐνη.

3 ΚΑΣΤΑΝΟ Το κάστανο, είναι καρπός της Καστανιάς. Βρίσκεται μέσα σε ξυλώδες περίβλημα που έχει αγκάθια εξωτερικά και ανοίγει όταν οι καρποί ωριμάσουν. Τρώγονται ψητά ή βραστά, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, στη μαγειρική σε διάφορες συνταγές και γίνονται και αλεύρι, κυρίως σε διάφορες περιοχές της Ασίας. Κύριες περιοχές που ευδοκιμεί το κάστανο στην Ελλάδα είναι κυρίως στη, Μακεδονία και Θεσσαλία όμως καλλιεργείται και στις ορεινές περιοχές της Κρήτης.

4 ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Τα καρύδια, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και άλλες μορφές ξηρών καρπών, μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής με ευεργετικές επιδράσεις για την καρδία. Περιέχουν ακόρεστα λίπη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, αργινίνη, φυτικές ίνες και πολλές θερμίδες.

5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ Μανούρι - κεφαλοτύρι με ξηρούς καρπούς Μέλι με ξηρούς καρπούς Granola(Ψημένοι ξηροί καρποί με τυρί κρέμα & μέλι)Granola(Ψημένοι ξηροί καρποί με τυρί κρέμα & μέλι) Γλυκάκι με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς Αμυγδαλόπιτα


Κατέβασμα ppt "Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google