Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Χεριμιάν Αλέξιος Τίτλος εργασίας: Σκόρδο Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

2 ΠΑΡΑΓΩΓΗ Το σκόρδο στην Ελλάδα φυτεύεται τον Οκτώβριο για να είναι νωπό ή τον Φεβρουάριο για να είναι ξερό. Όταν οι μέρες είναι μεγαλύτερες , δηλαδή την Άνοιξη, δημιουργείται ο βολβός. Το μάζεμα γίνεται κατά τον Ιούλιο και τον Ιούνιο. Στη συνέχεια ,όταν τα σκόρδα μαζεύονται, αφήνονται να μαραθούν και γίνονται αρμαθιές.

3

4 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Το σκόρδο χρησιμοποιείται στην μαγειρική σε πολλές άλλες χώρες. Έχει καυστική γεύση, έντονη οσμή και είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε βραστά και ψητά. Επίσης χρησιμοποιείται στις σάλτσες, στις σαλάτες και γίνεται τουρσί ή συνδυάζεται με άλλα τουρσιά. Τέλος, μπορεί να καταναλωθεί και ωμό Αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο διότι η υψηλή χρήση μπορεί να προκαλέσει διάρροια, εμετό και πτώση της πίεσης.

5

6 ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος κατανάλωσης του σκόρδου. Επίσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη γιορτή για το σκόρδο ή γιορτή όπου τρώνε σκόρδο. Μπορεί να υπάρξει σε μερικά φαγητά όμως πολλοί προσπαθούν να το αποφεύγουν, γιατί προκαλεί μια ανεπιθύμητη αναπνοή λόγο της έντονης οσμής του.

7

8 ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Το σκόρδο από την αρχαιότητα θεωρείται εξαιρετικό φάρμακο και σήμερα χρησιμοποιείται στην ιατρική λόγο τον αντιβιοτικών ιδιοτήτων που έχει. Είναι καλό για τα άτομα που έχουν υψηλή πίεση και είναι καλό κατά των σπασμών του εντέρου Επίσης τα σκόρδα στην αρχαιότητα χρησιμοποιούταν ως φυλαχτά ενάντια στα δαιμόνια, στους βρικόλακες και κατά του ματιάσματος. Έτσι μια πλεξούδα από σκόρδα έδιωχνε το κακό μάτι. Το ίδιο γινόταν στην έγκυο γυναίκα και στο βρέφος. Σ’ αυτήν την περίπτωση τοποθετείται ένα κομμάτι σκόρδο. Τέλος, το τρώνε την πρωτομαγιά για εξουδετέρωση του κακού και χρησιμοποιείται για γούρι.

9

10 ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Μ’ αρέσει πολύ το σκόρδο όμως όταν συνδυάζετε με άλλα φαγητά. Μερικά από αυτά είναι το ψάρι, το κρέας και στις σάλτσες ή σαλάτες. Όμως δεν τρώω πολύ συχνά ή σε μεγάλες ποσότητες γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πτώση της πίεσης.

11 Το αγαπημένο μου : κοτόπουλο φουρνιστό με πατάτες, λεμόνι, θυμάρι και σκόρδο

12 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Για να δείτε τα στοιχεία βιβλιογραφίας πατήστε εδώ ή μπείτε σε αυτό το link: CF%81%CE%B4%CE%BF

13 ΤΕΛΟΣ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018


Κατέβασμα ppt "ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google