Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον λόγο αυτό καλό είναι το πρωί να πάρουμε ένα γεύμα για να λειτουργήσει καλά ο οργανισμός όπως ένα ποτήρι γάλα, ή ένα ποτήρι φυσικό χυμό, ή και μία κούπα με δημητριακά ολικής αλέσεως. Καλό είναι το πρωί όταν πηγαίνουμε στο σχολείο, να ετοιμάζουμε και να παίρνουμε από το σπίτι μας κολατσιό όπως ένα τοστ ή σάντουιτς με κάτι ελαφρύ μέσα όπως άπαχο τυρί, γαλοπούλα, ή χοιρομέρι, και να αποφεύγουμε τα κρουασάν, τις μπουγάτσες, τα χάμπουργκερ, και άλλα. Πολλά παιδιά πίνουνε το πρωί αναψυκτικά όπως coca cola, πορτοκαλάδα, ή λεμονάδα. Αντί λοιπόν να καταναλώνετε πολλές ποσότητες αναψυκτικών, θα σας συνιστούσαμε να πίνετε ένα χυμό. Έτσι θα είστε πιο δραστήριοι και αποδοτικοί στις σχολικές δραστηριότητες. Καλό επίσης είναι να φέρνετε ένα φρούτο μαζί σας όπως μήλο, πορτοκάλι, ή και αχλάδι, και να μην ντρέπεστε μήπως σας κοροϊδεύουν. Έτσι θα κάνετε καλό στο δικό σας σώμα και την υγεία, και να μην σας νοιάζει το τι λένε για εσάς οι άλλοι.

2 Βασικό είναι το μεσημεριανό γεύμα να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και λίπη). Καλό είναι το μεσημεριανό γεύμα να περιέχει και κρέας γιατί κάνει καλό στον μυϊκό ιστό, επίσης να περιέχει σαλάτα, ρύζι, πατάτα, και κάποιες μικρομερίδες ψωμιού γιατί μας δίνουν ενέργεια.

3 Το ότι φάγαμε μεσημεριανό, δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν χρειάζεται ενέργεια. Πρέπει να τον εφοδιάζουμε ανά 2-3 ώρες για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας. Για αυτό μην ξεχνάμε το απογευματινό γεύμα, το οποίο μπορεί να περιέχει μια φρουτοσαλάτα, ένα φρούτο, ένα γιαούρτι, ένα τοστ, ή ένα ποτήρι γάλα ή ένα χυμό. Αν δεν τον εφοδιάσουμε με αυτά τότε θα θέλουμε, γλυκό. (Την ημέρα πρέπει να καταναλώνουμε 3 μικρομερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων). Την περίοδο των εξετάσεων καλό είναι οι εξεταζόμενοι για να μην έχουν άγχος να τρώνε μαύρη σοκολάτα, διότι χαλαρώνει σε χαλαρώνει από το άγχος και το στρες, και φήμες λένε πως αν τρως μαύρη σοκολάτα ζεις περισσότερα χρόνια.

4 Το βράδυ καλό είναι να τρώμε κάτι ελαφρύ. Όταν όμως εσύ και άλλα παιδιά φάτε κάτι βαρύ το βράδυ αυτό θα μετατραπεί σε λίπος όταν εσύ θα κοιμάσαι. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να το φας 2 ώρες νωρίτερα πριν κοιμηθείς ότι είναι βαρύ. Ότι είναι ελαφρύ δεν θα πειράξει καθόλου τον οργανισμό σου.

5 Τα περισσότερα άτομα που είναι υπέρβαρα φταίει γιατί δεν κάνουν καμία δραστηριότητα ( π.χ. χορό basket κ.ά.). Η παχυσαρκία μπορεί να μας δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα, σκελετικά προβλήματα, πίεση, και ζάχαρο. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να αθλείστε.

6 Την ημέρα πρέπει να καταναλώνουμε 8 ποτήρια νερό και 4 φρούτα ή 1 χυμό από 3φρούτα+1φρούτο. Τέλος καλό είναι όταν τρώτε να μασάτε με αργό ρυθμό και να μην παρακολουθείτε τηλεόραση γιατί δεν προλαβαίνει ο οργανισμός να τρώει παραπάνω. Όσο πιο αργά τρώτε γίνετε πιο γρήγορα η πέψη.

7


Κατέβασμα ppt "Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google