Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 1 Ρέθυμνο, 18 - 3 - 2010 Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
(α) Διάθεση Μεριδίων ΟΣΕΚΑ (β) Διαδικασία Κοινοποίησης
Advertisements

NOMΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΕ, ΕΕ ΚΑΙ ΕΠΕ
Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.)
Διαδικασίες που αφορούν στην απασχόληση ξένων ερευνητών
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
Αθλητικοί Φορείς Αθλητικό Σωματείο Αθλητική Ένωση Αθλητική Ομοσπονδία
«Επιχείρηση σε 1 μέρα σε 1 σημείο» Γενικό Εμπορικό Μητρώο & Υπηρεσία μιας στάσης (ΥΜΣ) για τη σύσταση επιχειρήσεων Γενική Γραμματεία Εμπορίου ΚΕΕΕ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Φ/Β ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ"
Project part-financed by ERDF #1 ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ -16 Ι0ΥΛΙΟΥ 2012 “Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ.
ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΙΤ ΣΤΟ ΕΣΠΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
η ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ
Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα (MSc AFM, Dip.AIA, Bsc AFM) Managing Α.TL.AS Consulting Business Strategist & Coach- Cert.Tax Accountant Κοινωνική Επιχειρηματικότητα:
Μάρτιος 2011Τμήμα Λογιστικής Πρακτική άσκηση ΕΣΠΑ Με ποιο ποσό επιδοτείται: Για τον ιδιωτικό τομέα με 330€/μήνα πρακτικής άσκησης Για τον δημόσιο τομέα.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε περίοδο κρίσης
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε.)
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση
ΛΥΣΗ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Ο.Ε. ΣΕ Α.Ε.
Το προφιλ του αποφοιτου του τομεα διοικησησ και οικονομικων υπηρεσιων
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 10η
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 9η
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 5 η Νικόλαος Καρανάσιος Προσωπικές Εταιρίες.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε για να περιγράψει θεωρητικά την ίδρυση της ‘’Γ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.’’ μέσω Γ.Ε.ΜΗ. Χωρίζεται σε 4 Κεφάλαια:
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 6 η Νικόλαος Καρανάσιος Εταιρίες Κεφαλαίων.
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Ecomobile Τίτλος Εταιρείας. Οργάνωση και μέλη της Εταιρείας « 11197» Ε.Π.Σ.Υ.Π.Δ Ανακύκλωσης των κινητών και των μικροσυσκευών με άμεση ανταποδοτική χρηματοδότηση.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ)
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Σύμπραξη τουλάχιστον δύο προσώπων, φυσικών ή νομικών  Έγκυρη κατάρτιση της εταιρικής σύμβασης με έγγραφο.
NATiVuS.
Εισηγητής: Γεώργιος Ν. Κόντος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ.
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ειδικός Σύμβουλος Ε.Β.Ε.Α. Συντονιστής Κ.Υ. Γ.Ε.ΜΗ της Κ.Ε.Ε.Ε. ΘΕΜΑ :  Τι είναι το ΓΕΜΗ - Νομικές Διατάξεις  Κανονιστικές Πράξεις.
ΜΙΚΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 3 ο Πακέτο σημειώσεων Εισηγήτρια Δοξαστάκη Κάλλια 3 ο Πακέτο σημειώσεων Εισηγήτρια Δοξαστάκη Κάλλια.
ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1 ο πακέτο σημειώσεων Εισηγήτρια Δοξαστάκη Κάλλια 1 ο πακέτο σημειώσεων Εισηγήτρια Δοξαστάκη Κάλλια.
1 Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης ΙΙ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
1 Ανώνυμη Εταιρεία Ι ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙΙΙ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
1 Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης I ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
1 Γενική Λογιστική  Λογιστική Αξιογράφων. 2 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο. Ε. ( ) Ημερομηνία Α.1 Περιγραφή / Αιτιολογία Ποσό 1/3/1995*
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης I. Ε.Π.Ε. Είναι μια ενδιάμεση μορφή μεταξύ προσωπικής και κεφαλαιουχικής εταιρείας.Είναι μια ενδιάμεση μορφή μεταξύ προσωπικής.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Ιωάννης Παπαδημόπουλος.
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Νομική Μορφή ΕταιρίαςΑργυρή Κατωπόδη1 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Ηλεκτρονικές Επιχειρήσεις Μάθημα Β.2 Αργυρή Κατωπόδη.
Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 «ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Δικηγόρος LL.M, Partner Σεμινάρια Προετοιμασίας Υποψηφίων Δικηγόρων ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ.
1 Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις Απαλλαγές & Εξαιρέσεις από την ενοποίηση Δρ. Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙI ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Επιχειρηματικότητα στην Πληροφορική Β΄ 1. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα Η επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί μια κυρίως ανδρική υπόθεση,
ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΕΙΔΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ Γνήσιοι – καταχρηστικοί Συγχώνευση Διάσπαση Μετατροπή Εξαγορά /20 Απόσχιση κλάδου Πηγές ΚΝ. 2190/20.
2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.)
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Συμμετοχές και λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις (λογ. 18)
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΕΚΤΡΟΦΗΣ
Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.)
Σύνθετα Λογιστικά Γεγονότα: Παράδειγμα
Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Τήρηση αρχείων (βιβλίων)
Σύντομος οδηγός υποψηφίου περιφερειάρχη /περιφερειακού συμβούλου
Ιωάννης Ε. Μπιμπλής, Δικηγόρος
Ηλεκτρονικές εφαρμογές Φορολογίας Κεφαλαίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 1 Ρέθυμνο, Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε.

Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 2 Ρέθυμνο, Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ Στο Επιμελητήριο, πρέπει να καταθέσετε συμπληρωμένη μία αίτηση & ένα παράβολο. Στην περίπτωση όπου η επωνυμία που επιλέξατε έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ή δεν είναι συμβατή με τις απαιτήσεις του νόμου, θα πρέπει να επιλέξετε νέα επωνυμία. ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ Το καταστατικό αποτελεί το έγγραφο της συστάσεως της εταιρείας. Το καταστατικό υπογράφεται από όλους τους εταίρους και δεν χρειάζεται να συνταχθεί από ή να υπογραφεί σε συμβολαιογράφο.

Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 3 Ρέθυμνο, Καταστατικό Ο.Ε. Ονοματεπώνυμο των εταίρων. Εταιρική επωνυμία. Ονοματεπώνυμο των εταίρων στους οποίους έχει ανατεθεί η διεύθυνση των εταιρικών υποθέσεων. Διαφορετικά όλοι οι εταίροι διευθύνουν & αναλαμβάνουν νομικές δεσμεύσεις. Κεφάλαιο που κατέβαλαν ή θα καταβάλουν. Χρονική διάρκεια. Αντικείμενο εργασιών. Έδρα.

Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 4 Ρέθυμνο, Καταστατικό Ο.Ε. Μπορεί να ρυθμίζει με ειδικούς όρους Τα ποσοστά συμμετοχής στο αποτέλεσμα Μπορεί τα ποσοστά συμμετοχής στο αποτέλεσμα να διαφέρουν από τα ποσοστά κεφαλαίου. Μπορεί να διαφέρουν τα ποσοστά συμμετοχής στο αποτέλεσμα μεταξύ κέρδους και ζημίας. Η δυνατότητα εκχωρήσεως μεριδίων σε άλλα πρόσωπα. Η τύχη της κεφαλαιακής μερίδας εταίρου μετά το θάνατο. Ατομικές απολήψεις Σχηματισμός αποθεματικών. Δεν επιβάλλεται από το νόμο Υπήρξε η δυνατότητα αφορολόγητων αποθεματικών (αναπτυξ. νόμοι) Όροι λύσεως & τρόποι εκκαθαρίσεως της εταιρίας Άλλες ρυθμίσεις Περιοριστικοί όροι εξουσίας Υπογραφή πάνω από ένα ποσό Σύναψη δανείων κ.α.

Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 5 Ρέθυμνο, Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.2081/92, το υπογεγραμμένο καταστατικό της συστηνόμενης Ο.Ε. σε δύο αντίγραφα προσκομίζεται στο οικείο επιμελητήριο, δύο χαρτόσημα και μία αίτηση. Το επιμελητήριο, εφόσον ελέγξει την επωνυμία και το διακριτικό τίτλο, θεωρεί το καταστατικό για τον έλεγχο του δικαιώματος χρήσης της Επωνυμίας και Διακριτικού τίτλου. Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ΕΔΡΑΣ (Δ.Ο.Υ.) Μέσα σε 15 από την υπογραφή του καταστατικού, πρέπει να καταβάλετε στην ΔΟΥ έδρας το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου (ΦΣΚ), ο οποίος ανέρχεται σε 1% επί του ύψους του κεφαλαίου (άρθρα 17-31, Ν.1676/86). Για την καταβολή του ΦΣΚ πρέπει να προσκομίσετε δύο αντίγραφα του καταστατικού & επιταγή με το προδιαγραμμένο ποσό, δήλωση ΦΣΚ εις διπλούν. Θα θεωρηθεί το καταστατικό σας και θα σας επιστραφεί επίσης το διπλότυπο καταβολής και το ένα από τα δύο αντίγραφα της δήλωσης ΦΣΚ.

Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 6 Ρέθυμνο, Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε. ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Πρέπει να θεωρηθεί το καταστατικό στο Ταμείο Νομικών και στο Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων όπου καταβάλλονται ποσά 0,5% και 1% επί του εταιρικού κεφαλαίου αντίστοιχα. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΔΡΑΣ Δύο αντίγραφα του θεωρημένου καταστατικού από το Επιμελητήριο, τη ΔΟΥ κατά την καταβολή του ΦΣΚ, το Ταμείο Νομικών και το Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων, κατατίθενται στο Πρωτοδικείο έδρας για δημοσίευση. Η δημοσίευση αυτή αποτελεί την πράξη ίδρυσης-σύστασης της Ο.Ε.

Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 7 Ρέθυμνο, Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Εντός 2 μηνών από τη σύσταση της εταιρείας πρέπει να εγγραφεί η εταιρεία στο οικείο επιμελητήριο. Δ.Ο.Υ. ΕΔΡΑΣ Έναρξη εργασιών στην ΔΥΟ έδρας και θεώρηση βιβλίων & στοιχείων.