MARIE CURIE Εργασία για το Project Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ομάδα 3 Ξενίδης Γιώργος Βαρελτζίδου Μαρίνα Γαβριηλίδου Ελένη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό» © VPRC – Μάρτιος / Δ.1 © VPRC – Μάρτιος 2008 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
Advertisements

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Η Αθήνα κάποτε… η Αθήνα που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε….. και που κάποιοι εξαφάνισαν δια παντός !
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Η φωτογραφία είναι του Είναι τραβηγμένη γωνία Πανεπιστημίου και Όθωνος, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Το τανκς είναι Γερμανικό,
Γυναίκες που έγραψαν και γράφουν ιστορία: Οι γυναίκες στην επιστήμη
Απόσταγμα σκέψεων (26).
Γυναικείο Ποδόσφαιρο Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο αντρικό άθλημα; Υπάρχουν και γυναίκες που είναι εξίσου ταλαντούχες. Γενικώς τα αγόρια έχουμε.
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
1 4 Square Questions B A D C Κοιτάξτε προσεκτικά το διάγραμμα. Θα σας κάνω 4 ερωτήσεις γι’ αυτό το τετράγωνο. ΕΤΟΙΜΟΙ;
ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 © Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού.
1 AYTOΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 © Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού.
2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΙΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Ειρήνη-Δήμητρα Δημητρακοπούλου
MARIE CURIE  Project about Project  Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας  Team 3 Ξενίδης Γιώργος Βαρελτζίδου Μαρίνα Γαβριηλίδου Ελένη.
ΕΡΕΥΝΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Νοέμβριος 2013.
Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΓΙΑΣΛΑΚΙΩΤΗ ΣΙΛΙΑ Γ΄1
ΣΚΕΨΟΥ OΠΩΣ Ο EINSTEIN. Ο πιο διάσημος επιστήμονας όλων των εποχών και ίσως ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, Albert Einstein, παραδίδει το μάθημά του.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ομάδα: Η Αγία Πεντάδα Τμήμα: Α’1 Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Σχολείο: Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
Ερωτηματολόγιο για την ζωή της Μαρίας Κιουρί Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των 9 ερωτήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε άτομα ποικίλων ηλικιών,
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ MARIE-CURIE ΠΑΔΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΜΕΧΑΝΕΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΓΛΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Λ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
MARIE CURIE Μ π αλτζή Πολυξένη Μιχαηλίδου Γεωργία Τατάκη Σοφία Στουγιαντζίκης Στέφανος.
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
α) ονόματα ουσιαστικά, β) ονόματα επίθετα γ) αντωνυμίες 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η ΒΙΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Παραβολή καλού Σαμαρείτη Κυριακίδης Κυριάκος
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑ: Β1 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για.
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
Ο προφήτης Μιχαίας: το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
BONSAI Η ΑΡΜΟΝΙΑ Η καλη συμπεριφορα συνισταται στο να εισαι ειλικρινης σε ολα και να ενωσεις την ψυχη σου με την θεληση του συμπαντος δηλαδη να κανουμε.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Χρήστος Γεωργανάς Β’1Π.Γ.Ε.Σ.Σ
Για τη Μακεδονία θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι όμως για τη σημερινή Μακεδονία που είναι ελεύθερη και ζούμε σ’ αυτήν και είμαστε περήφανοι για το όνομά της,
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3. Σελίδα 31, άσκηση 3 Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την προσπάθεια των Αποστόλων-για την οποία έχουμε μιλήσει μέχρι.
Θετική Σκέψη “Σκέψου θετικά, και θετικά πράγματα θα συμβούν”
ΦΟΝ ΝΟΙΜΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Θρησκευτικά Νίκη Κωνσταντινίδη
Ερευνητική εργασία (Project)
Γεωγραφια θεμα μαρια κιουρι
GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
Λευτέρης Δάλπης 1ο Πειραματικό σχολείο
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης A΄1
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3
ΟΜΑΔΑ Β΄ Βουντουράκης Γιώργος Αλευράκης Γιώργος Αλιφιεράκης Κωνσταντίνος Γκογκολάουρι Αλέξανδρος Καλαϊτζιδάκης Γιώργος Η Γλώσσα των νέων.
Προτυπο πειραματικο γυμνασιο ευαγγελικησ Ειρηνη περακη γ3
Πίστευε … και μη ερεύνα.
Θρησκευτικά-Κεφάλαιο 17: Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Επιμέλεια: Μαρίνα Μίρκου Τμήμα: Β2.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΜΙΧΑΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ
ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
Πώς μετράμε με το παχύμετρο;.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

MARIE CURIE Εργασία για το Project Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ομάδα 3 Ξενίδης Γιώργος Βαρελτζίδου Μαρίνα Γαβριηλίδου Ελένη

Από αυτή την ερώτηση καταλαβαίνουμε πως η Marie curie είναι γνωστή ακόμα και σήμερα για το έργο της αλλά όπως θα δούμε δεν είναι τόσο γνωστή έτσι ώστε να γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες για αυτήν. Τ Ι ΗΤΑΝ Η MARIE CURIE ; 1) Τι ήταν η Marie Curie; α) Ζωγράφοςβ) Μοντέλογ) Επιστήμοναςδ) Πολιτικός 50651

Π ΟΙΟΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΘΗΚΕ Η MARIE CURIE ; Ήδη από την δεύτερη ερώτηση καταλαβαίνουμε πως οι σημερινοί άνθρωποι δεν ξέρουν κάποια βασικά πράγματα σε σχέση με την ζωή της, όπως αυτό για το πότε καταξιώθηκε. 2) Ποιον αιώνα καταξιώθηκε η Marie Curie; α) 20 ο β) 21 ο γ) 19 ο δ) 17 ο

Σ Ε ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η MARIE CURIE ; Σε αυτό το διάγραμμα βλέπουμε πως ο τόπος γέννησης της μπέρδεψε τους ανθρώπους και η σωστή απάντηση ήρθε δεύτερη, κάτι που μας δείχνει πως κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές στους ανθρώπους της εποχής μας.

Σ Ε ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΞΙΩΘΗΚΕ Η MARIE CURIE ; Αυτή η ερώτηση ήταν σχετικά εύκολη απ’ ότι φαίνετε αφού η σωστή απάντηση έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό απάντησης. Αυτό μάλλον οφείλετε στο όνομα με το οποίο είναι γνωστή. 4) Σε ποια χώρα καταξιώθηκε η Marie Curie; α) Αγγλίαβ)Γαλλίαγ) Πολωνίαδ) ΗΠΑ

Π ΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ MARIE CURIE ; Η οικογενειακή κατάσταση της απ’ ότι φαίνετε δεν είναι εντελώς αδιάφορη στους ανθρώπους, για αυτό το λόγο μάλιστα είναι και η δεύτερη απάντηση με τις περισσότερες ψήφους 5) Ποια ήταν η οικογενειακή κατάσταση της Marie Curie; α) Δεν παντρεύτηκε ποτέ. β) Παντρεμένη χωρίς παιδιά. γ) Παντρεμένη με παιδιά. δ) Χωρισμένη

Η MARIE CURIE ΠΗΡΕ ΝΟΜΠΕΛ ; Αυτονόητη ήταν για τους περισσότερους η απάντηση αυτή γιατί λογικά την συνδύασαν με την απάντηση που έδωσαν στην 1 η ερώτηση, αν δεν την ήξεραν, για αυτό και έχει και τις περισσοτερες ψήφους. 6) Η Marie Curie πήρε Νόμπελ; α) Φυσικών επιστημών β) Μαθηματικώνγ) Ιατρικήςδ) Ειρήνης 53363

Π ΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ 2 Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ; 7) Ποια ήταν η στάση της Marie Curie στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο; α) Ήταν αδιάφορηβ) Υπέρ του πολέμουγ) Αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις ενάντια στον πόλεμο Εδώ βλεπουμε πως οι ανθρωποι πιστευουν πως η Marie curie δεν ήταν απλά μια γυναίκα επιστήμων αποκομμένη από τον κόσμο, σαν άλλους παρόμοιους επιστήμονες. Η γνώμη τους για αυτήν είναι κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη αφού οι περισσότεροι την θεωρούν αγωνίστρια στον πόλεμο.

Π ΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ; Ήταν υπέρ των γυναικών σε όλη της τη ζωή και αυτό σύμφωνα με το διάγραμμα αυτό είναι γνωστό στους ανθρώπους του σήμερα αφού η πολυψηφία πιστεύει πως ήταν μπλεγμένη και σε αυτό το θέμα.

Α ΠΟ ΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Η MARIE CURIE ; Όσοι ήξεραν τα βασικά για αυτήν, ήξεραν ότι ο λόγος του θανάτου της ήταν η λευχαιμία λόγω της μεγάλης έκθεσης της στην ραδιενέργεια.