Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ Μεταξύ οικονομίας και Ηθικής δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή Το ικονομικό καθεστός που εμποδίζει την Ηθική πρόοδο είναι ανήθικο Το ίδιο ισχύει και για κάθε οικονομικό σύστημα που επιτρέπει σε μια χώρα να λεηλατεί μια άλλη Ο σκοπός μας πρέπει να είναι η προαγωγή της ευτυχίας του ανθρώπου Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός πρέπει να υπάρξει μια αποκέντρωση. Ο συγκεντρωτισμός είναι ένα σύστημα που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με μια μη βίαιη κοινωνική δομή. Η μαζική παραγωγή εν σειρά αποτελεί την αιτία της παγκόσμιας κρίσης που αντιμετωπίζουμε. Αν οι μηχανές μπορούσαν να καλύψουν όλες τις ανάγκες της ανθρωπότητας, η παραγωγή θα επικεντρωνόταν σε ορισμένα σημεία του πλανήτη, σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα πολύπλοκο σύστημα διανομής. Αντίθετα αν κάθε περιοχή παρήγαγε αυτά που έχει ανάγκη, το πρόβλημα της διανομής θα ρυθμιζοταν αυρόματα. Τότε θα ήταν δύσκολο να γίνονται απάτες, και αδύντο να υπάρχει κερδοσκοπία.

2 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
Η μαζική παραγωγή εν σειρά δεν λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτή. Αν αυτός ο τρόπος παραγωγής ήταν ορθός, θα μπορούσε να πολλαπλασιάζεται επ’ αόριστον. Η μαζική παραγωγή εν σειρά έχει ορισμένους εγγενείς περιορισμούς. Αν όλες οι χώρες υιοθετούσαν αυτόν τον τρόπο παραγωγής, δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει μια τόσο μεγάλη αγορά ώστε να εξασφαλιστεί η απορρόφηση όλων των προιόντων. Είμαστε επομένως υποχρεομένοι να σταματήσουμε τη μαζική παραγωγή εν σειρά. Αυτού του είδους σκβιομηχάνευση δεν είναι απαραίτητησε καμία χώρα, και ακόμα λιγότερο στην ινδία. Χρειάζεται απλό τρόπο ζωής να ανυψώνει ΗΘΙΚΑ τον άνθρωπο. –Να βελτίωσει συνθήκες διαβίωσης 1000ς καλύβες και να ζήσει ειρηνικά με τον υπόλοιπο κόσμο. Το πνεύμα δεν μπορεί να εξυψωθεί, αν η ζωή είναι πολύπλοκη στο υλικό επίπεδο.

3 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
Η αιτία του σημερινού χάους είναι η εκμετάλλευση…των αδελφών από τα άλλα αδελφά έθνη. Η κύρια αντίρρησή μου σε σχέση με τις μηχανές είναι το γεγονός ότι επιτρέπουν σ’ αυτά τα έθνη να εκμεταλλεύονται άλλα έθνη. Αν είχα τη δύναμη θα κατέστρεφα το υπάρχον σύστημά μας. Όσοι προσπαθούν να εξοντώσουν τους ανθρώπους αντί να καταστρέψουν τις μεθόδους, καταλήγουν να τις υιοθετήσουν. Καταλήγουν να γίνουν χειρότεροι από τους ανθρώπους πο ήθελαν να εξολοθρέψουν. Δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η ρίζα του κακού. Οι μηχανές έχουν ένα ρόλο να εκπληρώσουν. Πρέπει να τις αφήσουμε να το κάνουν. Δεν πρέπει όμως να επιτρέψουμε να αφαιρέσουν από τον άνθρωπο την εργασία την οποία χρειάζεται για να ζήσει. Είναι καλό να τελειοποιήσοθμε ένα άροτρο. Αν μια μέρα κάποιος επινοεί μια μηχανή που επιτρέπει σ ένα μόνο άτομο να καλλιεργεί όλους τους αγρούς, μπορεί να ελέγχει όλη τη γεωργική παραγωγή της χώρας.

4 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

5 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
Αν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα μείνουν άνεργοι δεν βρούν άλλες δουλειές, θαβυθίσει σύντο πεθάνουν από την πείνα, ενώ η οκνηρία στην οποία θα περιπέσουν θα τους βυθίσει στην πιο ολοκληρωτική αποκτήνωση όπως ήδη συνβαίνει με πολλούς. Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταντούν να ζούν σε αυτήν την αξιολύπητη κατάσταση είναι ένας συνεχείς κίνδυνος. Θα αποδεχώμουν ευχαρίστως κάθε βελτίωση στη βιοτεχνία μας. αποτελεί έγκλημα να οδηγούνται οι άνθρωποι στην ανεργία εξαιτίας της εισαγωγής των μηχανών, εκτός αν μπορούμε να προσφέρουμε ταυτόχρονα άλλες εργασίες για τα εκατομμύρια των αγροτών. Δεν είναι οι μηχανές ως μηχανές που κατηγορώ, αλλά τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που προκαλούν. Μερικοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτόν τον παράλογο ενθουσιασμό υποστηρίζοντας ότι οι μηχανές εξοικονομούν εργατικά χέρια. Αυτό όμως γίνεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα ώστε εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και πεθαίνουν της πείνας.

6 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
Θα ήθελα να εξοικονομείται χρόνος και εργασία για όλους. Είναι καλό να υπάρχει συσσώρευση πλούτου, αλλά για όλους. Οι μηχανές σήμερα δεν βοηθούν παρά ελάχιστους ανθρώπους, σε βάρος εκατομμυρίων άλλων. Ο κρυφός κινητήριος μοχλός αυτής της εξέλιξης δεν είναι η φιλανθρωπική ιδέα να περιοριστεί ο μόχθος των εργαζομένων, αλλά το δέλεαρ του ΚΕΡΔΟΥΣ. Είναι ενάντια σε αυτήν την τάξη πραγμάτων που αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Πριν από κάθε άλλη θεώρηση, οφέιλουμε να εξετάσουμε την άποψη του ανθρώπου. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις μηχανές να προκαλέσουν ατροφία στα μέλη μας. Αντιθέτως υπάρχουν περιπτώσεις που οι μηχανές έχουν ευτυχή αποτελέσματα.

7 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ


Κατέβασμα ppt "GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google