Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3
Θρησκευτικά: Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3

2 Μάθημα 25. Η Ανάσταση του Λαζάρου
Μάθημα 25. Η Ανάσταση του Λαζάρου

3 Άσκηση: Διαβάστε προσεκτικά τα λόγια του Ιησού στους στίχους 25, 26 και 40. Τι φανερώνουν ότι είναι ο Ιησούς και η καινούρια πραγματικότητα ζωής που αυτός έφερε; Και τι ελπίδες δίνουν σε όλους που αντιμετωπίζουν τον θάνατο;

4 Απάντηση: 25. Τότε ο Ιησούς της είπε: "Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή' εκείνος που πιστεύει σ' εμένα, κι αν πεθάνει, θα ζήσει' 26. και καθένας που ζει και εμπιστεύεται σ' εμένα δεν θα πεθάνει ποτέ. Το πιστεύεις αυτό;" 40. Της λέει ο Ιησούς: "Δεν σου είπα πως, αν πιστέψεις, θα δεις τη δύναμη του Θεού;"

5 Ο Ιησούς με αυτά τα λόγια φανερώνει ξεκάθαρα στους ανθρώπους την πραγματική του ταυτότητα και έμμεσα το λόγο για το οποίο βρίσκεται στη γή. Αποκαλύπτει πως είναι η ίδια η ζωή και έχει τη δύναμη και την εξουσία πάνω στο θάνατο.

6 Όποιος πιστεύει στον Ιησού, έχει εμπιστοσύνη στην αγάπη Του και την εξουσία Του ζει σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του καινούριου κόσμου που ο ίδιος φανέρωσε θα είναι μαζί Του τόσο στην επίγεια όσο και στην ματαθανάτια ζωή και τη Βασιλεία του Θεού.

7 Ο Ιησούς νίκησε το θάνατο και έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μετάσχουν στην αιώνια ζωή.
Με την Ανάσταση ου Λαζάρου καταλαβαίνουμε ότι ο θάνατος δεν αποτελεί το τέλος της ζωής του ανθρώπου αλλά πρόκειται για μία κατάσταση μετά την οποία βρίσκεται η αιώνια ζωή.


Κατέβασμα ppt "Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google