Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο προφήτης Μιχαίας: το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο προφήτης Μιχαίας: το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο προφήτης Μιχαίας: το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης
ΟΝΟΜΑ: ΜΑΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΕΛΟΣ

3 ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ Οργανώστε ένα Project για την ειρήνη στον κόσμο παίρνοντας αφορμή από τις πληροφορίες της σελ. 107, καθώς και από άλλα σας μα9ήματα.

4 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις. Επιδιώκεται η διατήρησή της με τη δημιουργία εθίμων που ρυθμίζουν τις αναδυόμενες διαφορές και μέσω της σύναψης συμφωνιών μεταξύ δυο γειτονιάζοντων φυλών.

5 Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ
Στα πρώτα χρόνια της ιστορίας τους οι άνθρωποι ήταν λίγοι, υπήρχε τροφή για όλους και έτσι δεν έκαναν πολέμους. Αργότερα όταν οι άνθρωποι αυξάνονταν και τα αγαθά δεν έφταναν για όλους άρχισαν να κάνουν πολέμους για να επιβιώσουν. 

6 Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ
Στη σημερινή εποχή οι πόλεμοι γίνονται κυρίως για οικονομικούς λόγους. Όμως κανένας λόγος δεν δικαιολογεί σήμερα τους πολιτισμένους ανθρώπους να κάνουν πολέμους και να σκοτώνουν τους συνανθρώπους τους. Στον κόσμο θα υπήρχε ειρήνη αν οι άνθρωποι μοίραζαν καλύτερα τα αγαθά μεταξύ τους και ήταν αγαπημένοι μεταξύ τους. Ακόμη και η φύση θα χαιρόταν αν όλοι οι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι και ζούσαν για  πάντα ειρηνικά.

7 ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Το άλλο όνομα για την ειρήνη είναι δικαιοσύνη. Υπάρχει κι ένα τρίτο όνομα που λέγεται ανάπτυξη. Δεν υπάρχει ελπίδα για ειρήνη και ασφάλεια, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη. Προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη των φτωχών περιοχών του πλανήτη.

8 ΕΙΚΟΝΕΣ

9


Κατέβασμα ppt "Ο προφήτης Μιχαίας: το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google