Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερωτηματολόγιο για την ζωή της Μαρίας Κιουρί Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των 9 ερωτήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε άτομα ποικίλων ηλικιών,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερωτηματολόγιο για την ζωή της Μαρίας Κιουρί Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των 9 ερωτήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε άτομα ποικίλων ηλικιών,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερωτηματολόγιο για την ζωή της Μαρίας Κιουρί Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των 9 ερωτήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε άτομα ποικίλων ηλικιών, φύλου και απασχόλησης σχετικά με την ζωή και το έργο που επιτέλεσε κατά την διάρκεια της ζωής της.

2 Τι ήταν η Marie Curie; α)Ζωγράφοςβ) Μοντέλογ) Επιστήμονας δ) Πολιτικός

3 Συμπέρασμα 1 ης ερώτησης Αρκετά μεγάλο ποσοστό απάντησε σωστά στην συγκεκριμένη ερώτηση αφού αποτελεί μια στοιχειώδη γνώση και οι υπόλοιπες επιλογές απέχουν εμφανέστατα από την πραγματικότητα.

4 3) Σε ποια χώρα γεννήθηκε η Marie Curie; α) Αγγλίαβ) Γαλλίαγ) Πολωνίαδ) ΗΠΑ

5 Συμπέρασμα Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων έδωσαν λάθος απάντηση σε αυτή την ερώτηση,κάτι πολύ λογικό αφού από την καταγωγή του επιθέτου της η οποία είναι γαλλική, απάντησαν ότι η χώρα γέννησης της είναι η Γαλλία και όχι η Πολωνία. Μόνο ένα μικρό ποσοστό γνώριζε την πραγματική της ταυτότητα και είχε εντρυφήσει στον βίο της.

6 4) Σε ποια χώρα καταξιώθηκε η Marie Curie; α) Αγγλίαβ)Γαλλία γ) Πολωνία δ) ΗΠΑ

7 Συμπέρασμα Η επικρατέστερη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση ήταν η Γαλλία. Η επόμενη απάντηση ήταν οι ΗΠΑ κάτι λογικό, αφού η μετανάστευση για επιστημονική καταξίωση και γενικά για επαγγελματικούς λόγους ήταν σύνηθες φαινόμενο εκείνη την εποχή. Αυτό προκύπτει διότι τότε οι ΗΠΑ ήταν ένας μαγνήτης επιστημόνων.

8 6) Τι Nobel πήρε η Marie Curie; α) Φυσικών επιστημών β)Μαθηματικ ών γ) Ιατρικήςδ) Ειρήνης

9 Συμπέρασμα Οι περισσότεροι είχαν γνώση για την επιτυχία της στην παραλαβή του Nobel στις φυσικές επιστήμες.Η συγκεκριμένη ερώτηση όμως δίχασε τους ερωτηθέντες σε μεγάλο βαθμό.Η δεύτερη απάντηση ήταν ότι το Nobel ήταν για την συμβολή της στην εξέλιξη των μαθηματικών αν και δεν είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό.

10 7) Ποια ήταν η στάση της Marie Curie στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο; α) Ήταν αδιάφορηβ) Υπέρ του πολέμουγ) Αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις ενάντια στον πόλεμο.

11 Συμπέρασμα Η επικρατέστερη απάντηση δεν είναι και η σωστή. Η Marie Curie αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις τις ενάντια στον πόλεμο και είχε επιτελέσει αξιοθαύμαστο έργο δημιουργώντας περίπου 250 ακτινολογικούς θαλάμους στα πολεμικά μέτωπα. Ακόμη εφοδίασε με δικά της έξοδα πολλά πολεμικά νοσοκομεία με συσκευές ακτινών Χ. Συμπεραίνουμε ότι οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι η συμβολή της ήταν απλή και όχι ότι αφιερώθηκε ολοκληρωτικά σε αυτό. Η λιγότερο επικρατέστερη απάντηση ήταν πως η Marie Curie ήταν αδιάφορη για το θέμα του Ά Παγκοσμίου πολέμου πράγμα αδύνατον αφού η πατρίδα της και η χώρα διαμονής της ήταν από τα θύματα της αγριότητας του πολέμου.

12 8) Ποια ήταν η στάση της Marie Curie σε σχέση με το φεμινιστικό κίνημα; α) Ήταν αδιάφορη β) Αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για τα προβλήματα των γυναικών γ) Εναντιώθηκε στον φεμινισμό

13 Συμπέρασμα Οι περισσότεροι απάντησαν σωστά σε αυτήν την ερώτηση επειδή είτε γνώριζαν το αξιόλογο έργο που είχε κάνει για τον φεμινισμό είτε γιατί απέκλεισαν τις υπόλοιπες απαντήσεις, γιατί δεν θα ήταν λογικό να υποβληθεί μια ερώτηση στην οποία η απάντηση της θα ήταν είτε αρνητική είτε αδιάφορη.

14 9) Από τι πέθανε η Marie Curie; α) Έμφραγμα β) Λευχαιμίαγ) Σε βαθιά γεράματαδ) Ατύχημα

15 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Συμπερασματικά,οι περισσότεροι ερωτηθέντες απάντησαν πως η αιτία θανάτου της Marie Curie ήταν η λευχαιμία, κάτι λογικό, σκεπτόμενοι την εκτεταμένη έκθεση της στην ραδιενέργεια. Η δεύτερη απάντηση σχετίζεται με ατύχημα, λογικό αφού πολλοί επιστήμονες έχουν σκοτωθεί κυρίως από εργασιακά ατυχήματα.Τέλος οι απαντήσεις β και γ είναι άσχετες αφού είναι απλές αιτίες θανάτου.


Κατέβασμα ppt "Ερωτηματολόγιο για την ζωή της Μαρίας Κιουρί Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των 9 ερωτήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε άτομα ποικίλων ηλικιών,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google