Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γεωγραφια θεμα μαρια κιουρι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γεωγραφια θεμα μαρια κιουρι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γεωγραφια θεμα μαρια κιουρι
Γεωγραφια θεμα μαρια κιουρι Παναγιώτα Αντωνίου Ε΄2

2 Που γεννήθηκε και πότε Η Μαρία Κιουρί γεννήθηκε στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στην Βαρσοβία το 1867 και πέθανε το 1934 στο Σανατόριο Σανσελμόζ .

3 Τι βραβεία έπιασε Η Μαρία Κιουρί έπιασε δύο φορές το βραβείο Νομπέλ για την φυσική και την χημεία .

4 Τι ανακάλυψε;; Ανακάλυψε το ράδιο  και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας . Ανακάλυψε επίσης το πολώνιο και ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε Καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης .

5 Τι είναι το πολώνιο;; Tο Πολώνιο είναι ένα από τα 25 εξαιρετικά ραδιενεργά και τοξικά ισότοπα του μεταλλικού στοιχείου Πολώνιο, που ανακαλύφθηκε από το ζεύγος Kιουρί το 1897. Πήρε την ονομασία του απ τη γενέτειρα της Mαρί, την Πολωνία, που εκείνη την εποχή βρισκόταν υπό ρωσική, πρωσική και αυστριακή κυριαρχία και δεν αναγνωριζόταν ως ανεξάρτητη χώρα.

6 Συνέχεια για το πολώνιο
H Kιουρί ήλπιζε ότι δίνοντας στο νέο στοιχείο το όνομα της πατρίδας της θα βοηθούσε να γίνει γνωστή η διεκδίκηση της ανεξαρτησίας της Πολωνίας.

7 Συνέχεια για το πολώνιο
Aκόμη κι ένα μικρογραμμάριο του Πολωνίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, κι έτσι επιβάλλεται ειδικός εξοπλισμός και αυστηρές διαδικασίες χειρισμού. Tα σωμάτια Aλφα που εκπέμπονται από το Πολώνιο απορροφούνται από τον οργανισμό και μπορούν εύκολα να καταστρέψουν όλες τις λειτουργίες του. Ωστόσο, δεν διαπερνούν την επιδερμίδα

8 Συνέχεια για το πολώνιο
Tο Πολώνιο-210 είναι εξαιρετικά σπάνιο στη φύση και επίσης σπάνιο στα εργαστήρια, αφού πιστεύεται πως παρασκευάζονται μόλις 100 γραμμάριά του τον χρόνο. Tο Πολώνιο-210 υπάρχει σε αναλογία 100 μικρογραμμαρίων ανά τόνο στο ουράνιο.

9 Για τι ήταν φημισμένη Ήταν η πιο φημισμένη γυναίκα επιστήμων της εποχής της, ήταν γνωστή επίσης και ως Μαντάμ Κιουρί.

10 Μερικές εικόνες

11


Κατέβασμα ppt "Γεωγραφια θεμα μαρια κιουρι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google