Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρησκευτικά-Κεφάλαιο 17: Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Επιμέλεια: Μαρίνα Μίρκου Τμήμα: Β2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρησκευτικά-Κεφάλαιο 17: Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Επιμέλεια: Μαρίνα Μίρκου Τμήμα: Β2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θρησκευτικά-Κεφάλαιο 17: Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Επιμέλεια: Μαρίνα Μίρκου Τμήμα: Β2 Σχ. Έτος: Υπεύθυνος Καθηγητής: Κος Καπετανάκης

2 Άσκηση 1 σελίδα 75 Κείμενο α’:
Ποια συναισθήματα φαντάζεστε ότι είχε αυτή η γυναίκα; (βλ. και Ερμ. 1) Τι σας κάνει εντύπωση στον τρόπο με τον οποίο την υπερασπίστηκε ο Ιησούς;

3 Απάντηση…… Η γυναίκα αυτή ένιωθε πολύ φοβισμένη, γιατί το αδίκημα της μοιχείας ήταν πολύ σοβαρό εκείνη την εποχή, ειδικά αν ήσουν γυναίκα. Δεν ήταν μονάχα η κατακραυγή του κόσμου που έπρεπε να υπομείνει, αλλά απειλούνταν και η ίδια της η ζωή, αφού ποινή γι’ αυτό το αδίκημα ήταν ο λιθοβολισμός.

4 Συνέχεια….. Ο Ιησούς βλέπει με συμπόνια τη γυναίκα και το αδίκημα που διέπραξε. Δε ζητά να μην τιμωρηθεί, αλλά ζητά από τους κατήγορους της, όσοι από αυτούς πίστευαν ότι δεν είχαν διαπράξει ποτέ αμαρτία, να εφαρμόσουν το Νόμο με κάθε αυστηρότητα. Φυσικά αυτό δεν γίνεται , γι’ αυτό και κανένας δεν τόλμησε να την τιμωρήσει. Άρα βλέπουμε ότι ανατρέποντας παραδόσεις αιώνων, ο Ιησούς υπερασπίζεται τη γυναίκα, αντιμετωπίζοντάς την ίσα με τους άντρες.

5 Εργασία α. σελίδα 75 Βρείτε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που μιλούν για τη γυναίκα. (Συμβουλευτείτε τον/την καθηγητή/τρια της Μουσικής του σχολείου σας).

6 Απάντηση (ενδεικτικό τραγούδι )
Γυναίκα (Νίκος Καββαδίας) Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία. Παίξε στον άνεμο τη γλώσσα σου και πέρνα Αλλού σε λέγανε Γιουδήθ, εδώ Μαρία Το φίδι σκίζεται στο βράχο με τη σμέρνα. Από παιδί βιαζόμουνα μα τώρα πάω καλιά μου. Μια τσιμινιέρα με όρισε στον κόσμο και σφυρίζει. Το χέρι σου, που χάιδεψε τα λιγοστά μαλλιά μου, για μια στιγμή αν με λύγισε σήμερα δε με ορίζει. Το μετζαρόλι ράγισε και το τεσσαροχάλι. Την τάβλα πάρε, τζόβενο, να ξαναπάμε αρόδο. Ποιος σκύλας γιος μας μούτζωσε κι έχουμε τέτοιο χάλι, που γέροι και μικρά παιδιά μας πήραν στο κορόιδο; Βαμμένη. Να σε φέγγει κόκκινο φανάρι. Γιομάτη φύκια και ροδάνθη αμφίβια Μοίρα. Καβάλαγες ασέλωτο με δίχως χαλινάρι, πρώτη φορά σε μια σπηλιά στην Αλταμίρα…………

7 ΤΕΛΟΣ !!!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Θρησκευτικά-Κεφάλαιο 17: Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Επιμέλεια: Μαρίνα Μίρκου Τμήμα: Β2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google