Συνεργασίες Πανεπιστημίου Πατρών με τον παραγωγικό τομέα «Εργαστηριακή Υποστήριξη Πρωτογενούς Τομέα» Απόστολος Βανταράκης Αναπληρωτής Καθηγητής Υπεύθυνος της Μονάδας Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Πάτρα, Απριλίου 2014, PortoRio Κώστας Πετρόπουλος Διευθυντής Εταιρείας Παντελής Κ. Πετρόπουλος Α.Ε.
To Μοριακό Κέντρο Ελέγχου Ποιότητας Νερών και Τροφίμων (IWaterFood) βρίσκεται στη Μονάδα Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας, του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής, του Πανεπιστημίου Πατρών. Αποτελεί ένα καινοτόμο μοριακό εργαστήριο που ειδικεύεται στους παρακάτω τομείς: Ποιότητα Υδάτινου Περιβάλλοντος Ποιότητα Τροφίμων Δημόσια Υγεία Υγιεινή και Ασφάλεια
Αρ.550, ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025:2005 Διαθέτει διαπίστευση κατά ISO για διάφορες μικροβιολογικές δοκιμές. Είναι το μοναδικό διαπιστευμένο εργαστήριο στην Ελλάδα για δοκιμές ανίχνευσης και ποσοτικού προσδιορισμού αδενοϊών, νοροϊών και του ιού της ηπατίτιδας Α σε πόσιμα και επιφανειακά νερά και τρόφιμα και μεταξύ των 20 αναγνωρισμένων εργαστηρίων ιολογικού ελέγχου περιβαλλοντικών δειγμάτων και δειγμάτων τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσημο ελληνικό εργαστήριο αναφοράς για την ανάλυση εισαγόμενων φορτίων λιαστής τομάτας προέλευσης Τουρκίας για επιμόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας Α (HAV). Επίσημο ελληνικό εργαστήριο αναφοράς για την ανάλυση εισαγόμενων φορτίων φράουλας Κίνας για επιμόλυνση από ιούς. Επίσημο ελληνικό εργαστήριο αναφοράς για την μικροβιολογική ανάλυση ιχθυαλιευμάτων, γαλακτοκομικών, κρεατικών από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα προϊόντα προς εξαγωγή στη Ρωσία. Επίσημο εργαστήριο συνεργαζόμενο με τον ΕΦΕΤ για τον έλεγχο ιών σε προϊόντα φυτικής προέλευσης
Παντελής Πετρόπουλος Α.Ε. Έτος ίδρυσης: 1989 Κύρια παραγωγή: Λαχανικά σαλάτας Έδρα Εταιρείας: Λεχαινά Ηλείας Κύριες Εξαγωγικές Δραστηριότητες: Γερμανία Διαθέτει διαπιστεύσεις/πιστοποιήσεις
Παντελής Πετρόπουλος Α.Ε. Καθετοποιημένη μονάδα
/ “Integrated Monitoring and Control of Foodborne Viruses in European Food Supply Chains” FP7-Food, Agriculture and Fisheries, and Biotechnology
Επιθεώρηση από Ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας τροφίμων Ετήσια δειγματοληψία, συλλογή και ανάλυση μεγάλου αριθμού δειγμάτων
Παρουσίαση αποτελεσμάτων ιολογικών αναλύσεων σε διεθνή συνέδρια Παραγωγή οδηγού καλής πρακτικής για την αποφυγή της επιμόλυνσης της αλυσίδας τροφίμων από παθογόνους ιούς
Κοινή υποβολή προγραμμάτων
Αρ.550, ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025:2005 Μονάδα Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας Εργαστήριο Υγιεινής Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστήμιο Πατρών