Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κρεμλίνο Μόσχας,Ρωσία Λεπίδας Γιάννης.
Advertisements

Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΕΔΙΝΒΟΥΡΓΟ.
Ιστορια του βερολινου • Ως έτος ίδρυσης του Βερολίνου θεωρείται το Το 1685 εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο Γάλλοι. •Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα.
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
ΚΑΝΝΕΣ.
ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
Ιστορία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ.
6η εργασία α:Ποταμοί που εκβάλλουν στην Μεσόγειο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Πραγα η «χρυση πολη».
Καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη!
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΕΧΙΑ Η Τσεχία είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ
Φινλανδία Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σουηδία, την Νορβηγία, την Ρωσία και την Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση
5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 18/10/14
Εθνόσημο του Βατικανού
Ραφαήλ Θάνος, Παύλος Απλακίδης, Παρασκευή Ευγενίου, Μαριάννα Βίσνια
ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά.
Η Δημοκρατία της Λετονίας ( λετονικά : Latvijas Republika ) είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία,
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εργασία στην Γεωγραφία
Οι θάλασσες της Ελλάδας
Εργασία στην Γεωγραφία
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
Δια βίου εκπαίδευση Κ Β Κ Σ Μ Χ Μ Χ Κ Ά Ορισμός δια βίου εκπαίδευσης Η μαθησιακή δραστηριότητα με την οποία η εκπαίδευση θεωρείται ως μια μακροχρόνια.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Κοσμάς ο Αιτωλός και η θέση της γυναίκας Από τη μαθήτρια Υρώ Δάβου το Β1’
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ & ΑΡΟΥΤΙΟΥΝ
Λευκός Πύργος Το μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
Β’ Βατικανή Σύνοδος Σεμερτζόγλου Γιώργος ΠΠΓΕΣΣ 27/11/2014 Γ3.
Ηφαίστειο Χαβάης ΚΙΛΑΟΥΕΑ: Η εργασία αυτή θα μας μιλήσει για τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεται για το ενεργότερο ηφαίστειο στην Γη το Κιλαουέα. Αυτό.
Ορθόδοξες Εκκλησίες, Ορθόδοξη διασπορά, Ορθόδοξα κέντρα
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΜΠΟΡΝΤΟ-ΓΑΛΛΙΑ.
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
ΠρΟτυπο πειραματικΟ γυμνΑσιο ευαγγελικΗΣ σχΟληΣ ΣμΥρνηΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Λετονία.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Λιθουανία πρωτεύουσα το Βίλνιους. Ιστορική Εξέλιξη 14ο αιώνας: Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. 1410: Μάχη του Γκρούνβαλντ. 1795: Ρωσική κυριαρχία. 1915:
Νίκος Καφρίτσας,Γιάννης Κιούλος,Μάνος Κουκουλάκης,Γιώργος Κολοκοτρώνης ΜΟΝΑΚΟ.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Πορτογαλία Γεωργία Φιλίππου.
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Αγγλία.
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Παρουσίαση για την Ισπανία
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
Σλοβενία Δαναη νικου Β2.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά Λιθουανία Βιλνιους Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά

Πληθυσμός και βασικές πληροφορίες Η πόλη Βίλνιους έγινε πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αρχικά το 1323. Έχει πληθυσμό 542.809 κάτοικους και έκταση 402 km. Παλιά ονομαζόταν Βίλνα ή Βίλνο. Βρίσκεται στην Νοτιοδυτική Λιθουανία, στην συμβολή των ποταμών Βιλνερε και Νερις. Επίσης η απόσταση της από την Βαλτική είναι 312 χλμ. Αριστερά είναι το έμβλημα της και δεξιά η τοποθεσία της.

Ιστορικά στοιχεία της Πόλης Το 1323 η πόλη Βίλνιους έγινε πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Ύστερα το 1579 απέκτησε το πρώτο πανεπιστήμιο και επίσημα γνωστό ως πανεπι- στήμιο Β. Καπτσούκας. Έτσι πολύ γρήγορα η Βίλνιους μετατράπηκε σε πολύ σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό ευρωπαϊκό κέντρο με ταυτόχρονα έντονα πολιτική και οικονομική ζωή. Περίπου για 20 χρόνια από το 1919 μέχρι και το 1939, η Πολωνία κατείχε την πόλη. Το 1323 η πόλη Βίλνιους έγινε πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Ύστερα το 1579 απέκτησε το πρώτο πανεπιστήμιο και επίσημα γνωστό ως πανεπι- στήμιο Β. Καπτσούκας. Έτσι πολύ γρήγορα η Βίλνιους μετατράπηκε σε πολύ σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό ευρωπαϊκό κέντρο με ταυτόχρονα έντονα πολιτική και οικονομική ζωή. Περίπου για 20 χρόνια από το 1919 μέχρι και το 1939, η Πολωνία κατείχε την πόλη.

Αξιοθέατα Πύλη της Dawn Η πύλη της Dawn χτίστηκε μεταξύ 1503-1522 και είναι η μοναδική που παραμένει από της συνολικά 9 πύλες του Βίλνιους, που καταστράφηκαν στα τέλη του 18ου αιώνα. Η πύλη του Dawn έχει μια εικόνα της Παρθένας Μαρίας, μητέρας του Χριστού, και για αιώνες τώρα αυτή η εικόνα έχει γίνει ένα από τα σύμβολα της πόλης και προσκυνάται από Καθολικούς και Ορθόδοξους κατοίκους και επισκέπτες καθώς πιστεύεται ότι η εικόνα έχει θαυματουργές θεραπευτικές ικανότητες.

Εκκλησία της Αγίας Άννας Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία της παλιάς πόλης του Βίλνιους, βρίσκεται στην δεξιά όχθη του ποταμού Vilnia. Είναι μια εκκλησία γοτθικού στυλ, με δύο πύργους, που χτίστηκε με 33 διαφορετικά είδη τούβλων και βάφτηκε κόκκινη. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με μπαρόκ ύφος, όπως και ο βωμός του. Η πρώτη εκκλησία στο σημείο χτίστηκε για την Αννα, την πρώτη γυναίκα του Vytautas του Μέγα. Η εκκλησία όμως ήταν ξύλινη και το 1419 καταστράφηκε από φωτιά.

Τρακάι Το Τρακάι είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Λετονίας και βρίσκεται σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από το Βίλνιους. Πρόκειται για μία πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη από περισσότερες 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσής του θεωρείται το 1337, Αναμφισβήτητα σήμα κατατεθέν του Τρακάι είναι τα 3 μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, που έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής.

Πανεπιστήμιο της Βίλνιους Το παλιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Λιθουανία και ένα από τα παλιότερα στις Βαλτικές χώρες και στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1579 από τον Stefan Batory, Βασιλιά της Πολωνίας και Μέγα Δούκα της Λιθουανίας που αναβάθμισε την Βιλνιακή ακαδημία σε πανεπιστήμιο.

Άλλα αξιοθέατα είναι: Καθεδρικός της Θεοτόκου: Ο καθεδρικός του Θεοτόκου είναι μια από της πιο παλιές εκκλησίες του Βίλνιους καθώς χτίστηκε πριν τον εκχριστιανισμό της Λιθουανίας, όταν το Μεγάλο δουκάτο της Λιθουανίας ήταν το τελευταίο παγα- νιστικό κράτος της Ευρώπης. Ουζούπης: To Ουζούπης είναι μια γειτονιά στην πόλη του Βίλνιους και σημαίνει 'στην άλλη πλευρά του ποταμού' στα Λιθουανικά. Η γειτονία είναι γνωστή για τους καλλιτέχνες, κάτι σαν την Μονμάρτη στο Παρίσι, αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Η γειτονιά με την Βοημιακή ατμόσφαιρα στεγάζει γκαλερί τέχνης, εργαστήρια καλλιτεχνών και διάσημα καφέ.

Μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας: Το μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας βρίσκεται στο πρώην αρχηγείο της KGB απέναντι από την πλατεία Lukiškės και ανεπίσημα αποκαλείται 'μουσείο της KGB'. Ιδρύθηκε το 1992 από τον υπουργό Πολιτισμού και είναι αφοσιωμένο στην συλλογή και έκθεση εγγράφων και στοιχείων σχετικών με την 50-χρονη κατοχή από την Σοβιετική Ένωση, την Λιθουανική αντίσταση και τα θύματα της εποχής. Η παλιά πόλη της Βίλνιους: Η παλιά πόλη του Βίλνιους είναι μία από τις μεγαλύτερες υπάρχουσες μεσαιωνικές πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης. Αποτελείται από 74 συνοικίες, με 70 δρόμους και λεωφόρους που απαριθμούν 1487 κτήρια με συνολική έκταση 1.497.000 τετραγωνικά μέτρα.

Από αριστερά προς δεξιά: Παλιά Πόλη της Βίλνιους, Ουζούπης, Καθεδρικός της Θεοτόκου και Μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας

Βιβλιογραφία http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%BB%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82 http://www.taxidologio.gr/vilnius.html