Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ

2 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Έλενα Παπακώστα Κατερίνα Χατζοπούλου Μαρία Μαρκάκη
Βάσω Μεγαδήμου Χάρης Φασουράκης Ορέστης Χούτος

3 Ο ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ περιφέρεια πληθυσμός πρωτεύουσα έκταση Ήπειρος 9.925
Ιωάννινα 135,9 τ.χλμ.

4 Έκταση 19,4 Km Μέγιστο μήκος 7,9 Km Μέγιστο πλάτος 5,4 Km Μέσο βάθος 4,5 m Υψόμετρο 470 m

5 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ Η λίμνη υπήρχε και παλαιότερα!
Η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα από το Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Με το όνομα Παμβώτιδα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο 12ο αιώνα.

6 Η λίμνη Παμβώτιδα βρίσκεται στο κέντρο πεδινής λεκάνης που περιβάλλεται από επιβλητικούς ορεινούς όγκους. Στις δυτικές όχθες της βρίσκονται τα Ιωάννινα (470 μ. υψόμ.), ενώ έχει και γραφικό νησί στη μέση. Απέναντι από αυτό, προς την πόλη, εισχωρεί στη λίμνη βραχώδης περιτειχισμένη χερσόνησος, το Κάστρο. Παραδοσιακά κτίσματα γύρω και μέσα σ΄αυτό δίνουν στην πόλη ξεχωριστό χρώμα. Αναμφισβήτητα η λίμνη των Ιωαννίνων συνιστά ολόκληρη ένα ΤΙΦΚ. Με τους καλαμιώνες που καλύπτουν τις όχθες της με τα αραιά υδρόβια δένδρα, με τα νερά που πηγάζουν σε διάφορα σημεία της είναι ένα τοπίο από τα ωραιότερα της Ηπείρου. Αυθαιρεσίες, μπαζώματα, κτίσματα και μικροκαλλιέργειες υπάρχουν σε διάφορα σημεία, όμως αυτά δεν αλλάζουν τη γενικότερη εικόνα ομορφιάς και γαλήνης.

7

8 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Στα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή μπορείτε να δείτε: Το ιστορικό κάστρο των Ιωαννίνων Τη Λίμνη Παμβώτιδα με το νησί της Το σπήλαιο Περάματος Τα μουσεία των Ιωαννίνων (Αρχαιολογικό, βυζαντινό, λαογραφικά, μουσείο Βρέλλη, κ.α.) Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

9 ΠΑΝΙΔΑ Γελογλάρονο Φαλαρίδα Fullca Atra Βαλτόπαπια (Aythya nyroca)
Κιρκινέζι (Falco naumaniι) Τσίμα (Phoxinellus epiroticus)  ορθόπτερο Chorthippus lacustris Αργυροπελεκάνος

10 ΧΛΩΡΙΔΑ καλάμι νούφαρο ψαθί

11 ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Με Προεδρικό Διάταγμαη λίμνη χαρακτηρίστηκε ως περιοχή οικοανάπτυξης με σκοπό την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της βιοποικιλότητας, της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου, ώστε να διασφαλίζονται οι φυσικές διεργασίες, η βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων, η λειτουργία και η εξέλιξη των οικοσυστημάτων καθώς και η ποικιλομορφία, η ιδιαιτερότητα και η μοναδικότητά τους στην: υδάτινη, χερσαία και ευρύτερη περιοχή.

12

13 ΠΗΓΕΣ http://www.zagori.biz/hotelmachalas/grpage4.html


Κατέβασμα ppt "ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google