Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 18/10/14

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 18/10/14"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 18/10/14
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ /10/14 Αγγλικανικη εκκλησια Στο μάθημα των Θρησκευτικών Επιμέλεια (Γ3’): Μαρία & Όλγα Χαβάκη Υπεύθυνος Καθηγητής: κος Καπετανάκης

2 Γενικές πληροφορίες ... Η Αγγλικανική Εκκλησία (όπως δηλώνει και η ονομασία της), πρόκειται για μια Εκκλησία, η οποία έχει την αρχή της στην Αγγλία. Μέχρι και τον 16ο αιώνα η τοπική Εκκλησία της Αγγλίας ήταν μία εθνική και τοπική Εκκλησία υπό τον Πάπα της Ρώμης. Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα, την εποχή του Βασιλιά Ερρίκου του Η´, ο οποίος το 1533 αποσπάσθηκε από τη Καθολική Εκκλησία. Η Αγγλικανική Εκκλησία είναι από απόψεως πιστών η τρίτη στο κόσμο, μετά τη Καθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ (Τζάστιν Ουέλμπι).

3 Η Ιστορία (1/2) ... Η Αγγλία είχε αρχικά εκχριστιανιστεί από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Όταν αποχώρησαν οι Ρωμαίοι το 410 μ.Χ., οι εισβολές Αγγλοσαξώνων εξαφάνισαν τον Χριστιανισμό. Η διαδικασία επαναφοράς του Χριστιανισμού ξεκίνησε το 597 με τους ιεραποστόλους του Αγίου Αυγουστίνου, ο οποίος ξεκίνησε το έργο του στο Καντέρμπουρυ και έγινε ο πρώτος αρχιεπίσκοπός της. Παράλληλα με τους ρωμαϊκούς ιεραποστόλους της Καντουαρίας δρούσαν και οι ανεξάρτητες Κελτικές Εκκλησίες της Ιρλανδίας οι οποίες εκχριστιάνισαν τη Σκωτία.

4 Η Ιστορία (2/2) ... Με τη Σύνοδο του Γουίτμπι το 664 όλη η Βρετανία άρχισε να υπάγεται στον Πάπα και οι Κελτικές Εκκλησίες σιγά-σιγά εξαφανίστηκαν. Η μεταρρύθμιση στην Αγγλία ξεκίνησε οριστικά το 1534 όταν ο Βασιλιάς Ερρίκος Η΄ και το αγγλικό κοινοβούλιο ανακοίνωσαν την απόσχιση από τη Ρώμη. Οι αιτίες ήταν πολιτικές. Με την εξάπλωση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε όλο τον κόσμο, Αγγλικανοί ιεραπόστολοι ίδρυσαν τοπικές εκκλησίες σε όλες τις αποικίες.

5 Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου …
Ο νεογοτθικός Αγγλικανικός Ναός του Αγίου Παύλου βρίσκεται στην Αθήνα στο τέρμα της οδού Φιλελλήνων αριθ. 27 και στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αμαλίας. Οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1838 και 1843 ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της αθηναϊκής παροικίας των Διαμαρτυρομένων και κατά κύριο λόγων, των Αγγλικανών.

6 Η Εκκλησία της Αγγλίας

7 Πηγές ...


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 18/10/14"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google