Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Ο Αύγουστος είναι ο όγδοος μήνας σύμφωνα με το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό ημερολόγιο! Έχει 31 ημέρες και είναι ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο! Κατείχε την έκτη θέση στο δεκάμηνο ρωμαϊκό ημερολόγιο.

3 Εορτές του Αυγούστου Ο Αύγουστος είναι φυσικά γνωστότερος για τον «δεκαπενταύγουστό» του σπουδαία θέση στο χριστιανικό εορτολόγιο κατέχει και η 6 Αυγούστου όταν η Εκκλησία εορτάζει τη Μεταμόρφωση του Χριστού Στις 27 του μήνα γιορτάζεται επίσης και η ανακάλυψη μιας πανάρχαιας εκκλησίας στη Ρόδο.

4 Ο Αύγουστος στην αρχαιότητα Στο αττικό ημερολόγιο ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος μήνας του έτους και ονομάζονταν Μεταγειτνιών διάρκειας 29 ημερών. Το έτος 8 π.Χ ο Αύγουστος Καίσαρας του έδωσε το όνομά του τον έβαλε σε αυτήν την θέση χάρη στον θάνατο της Κλεοπάτρας. Κατά το Βυζαντινό ημερολόγιο ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου κι η 31 Αυγούστου γιορτάζονταν ως παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

5 ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%8D%CE%B3%CE%BF %CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82 https://www.google.gr http://www.sansimera.gr/articles/500/184 http://en.wikipedia.org/wiki/August


Κατέβασμα ppt "ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google