Κοστολόγηση Μάθημα 12.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Advertisements

Τι είχαμε μέχρι τώρα 1. Παραστατικό 3. Παραστατικό
Βάσεις Δεδομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2 ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.
Υλοποίηση Προγράμματος Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Μετανάστες και Ξενόγλωσσους Kατοίκους της Κύπρου Γιώργος Μυλωνάς Επιμορφωτικά Κέντρα Λευκωσίας.
Alexander Moore.
Άντρη Ονησιφόρου & Σελήνη Μινίκκη Α3. Ο τιμοκατάλογος ενημερώνει τον πελάτη για τα διάφορα προϊόντα που έχει στην διάθεση του ο πωλητής. Περιέχει Περιέχει:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Καλώς ήρθατε ! Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εφαρμογής Copyright © iBS LTD, all rights reserved.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ / ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
 ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Αναδόμηση σχεδίου μαθήματος Τίτλος: Μαγνητικές κούκλες
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Πρόγραμμα Σπουδών ΤΠΕ-Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας Ε’ τάξης.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
Διακρίσεις της Επικοινωνίας Γραπτή Επικοινωνία
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Προγραμματισμός και Διαχείριση Επιχειρηματικών Πόρων - ERP Μάθημα 6: Η διαδικασία του MRP.
Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκας 3ο Συνέδριο Ελληνικών Α΄ τάξης Ενότητα 7: Καράβια Μάθημα: Ένα γράμμα για την Ιωάννα Παρουσίαση από τις δασκάλες:
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
MATERIALS AND EQUIPMENT ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης MIS
Kiosk & Retail.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Ψηφιακη διαφημιση Παρουσιαση μαθηματοσ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
3: Οργάνωση-Λειτουργία Ταμείου Εστιατορίου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
Εισήγηση 5ης εβδομάδας – κατά παραγγελία κοστολόγηση
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 12

ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Σελιδα 39) (Σελιδα 39) ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει το στόχο της επιχείρησης κατά την έκδοση των προϊόντων από την αποθήκη. Αναφέρει τη σωστή διαδικασία έκδοσης των υλικών. Αναγνωρίζει και συμπληρώνει σωστά τα έντυπα που είναι απαραίτητα για την έκδοση των τροφίμων και ποτών.

ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι η διαδικασία μεταφοράς των τροφίμων από τις αποθήκες στη κουζίνα, στο εστιατόριο, καφετέρια και μπαρ όπου τυγχάνουν επεξεργασίας και πωλούνται.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Συμπλήρωση των ελλείψεων της ημέρας. Ικανοποίηση των αναγκών των τμημάτων σύμφωνα με την προβλεπόμενη πληρότητα της μονάδας και απαιτήσεις του μενού.

ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΈΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Σωστό προγραμματισμό Το προσωπικό πρέπει να γνωρίζει έγκαιρα τις ανάγκες σε υλικά. Προγραμματισμός στις παραγγελίες σύμφωνα με το μενού και τις προβλέψεις των πωλήσεων.

Στα Αγγλικά ονομάζεται requisition form. ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Είναι το δελτίο πάνω στο οποίο οι υπεύθυνοι τμημάτων (κουζίνα εστιατόριο και μπαρ) καταγράφουν ή συμπληρώνουν τις καθημερινές ανάγκες των τμημάτων τους σε τρόφιμα ή ποτά. Στα Αγγλικά ονομάζεται requisition form. (Σελιδα 54)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ - REQUISITION FORM Αύξων αριθμός δελτίου. Όνομα ξενοδοχείου. Ημερομηνία ημέρας. Ποσότητες υλικών που χρειάζονται. Βάρος υλικών. Είδος εμπορεύματος. Αξία του κάθε εμπορεύματος. Υπογραφή παραγγέλλοντας. Υπογραφή ατόμου που εγκρίνει την παραγγελία Υπογραφή παραλήπτη

ΣΕ ΠΟΣΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ Εκδίδεται σε τρία αντίγραφα: Το πρωτότυπο και το πρώτο αντίγραφο παραδίδονται στην αποθήκη. Το δεύτερο αντίγραφο πηγαίνει στο λογιστήριο Το τρίτο αντίγραφο παραμένει στο στέλεχος(μπλόκ) σε αυτόν που το έκδωσε π.χ. κουζίνα, εστιατόριο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Ο υπεύθυνος του τμήματος (ή εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος) καταγράφει τα προϊόντα που χρειάζεται και παραδίδει το δελτίο παραγγελίας στον αποθηκάριο. Ο αποθηκάριος ετοιμάζει τα υλικά και τα παραδίδει στο υπεύθυνο του τμήματος ή τα μεταφέρει ο ίδιος στο τμήμα που τα έχει ζητήσει. Ο υπεύθυνος παραλαβής αφού ελέγξει τα υλικά για να βεβαιωθεί ότι είναι σωστές οι ποσότητες υπογράφει το δελτίο έκδοσης υλικών. Ο αποθηκάριος καταχωρεί τις ποσότητες στις καρτέλες υλικών ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να αφαιρεθούν από τα αποθέματα της αποθήκης. Υπολογίζει τις τιμές ή στέλλει τις καρτέλες στο λογιστήριο για να περαστούν οι τιμές.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ Ο υπεύθυνος του τμήματος που παραγγέλλει τα υλικά πρέπει να τα ελέγχει κατά την παραλαβή τους. Τα δελτία είναι καλύτερα να παραδίνονται στην αποθήκη από την προηγούμενη ημέρα για να προγραμματίζει ο αποθηκάριος την εργασία του. Συστήνεται να υπάρχει ένα κουτί έξω από την αποθήκη ώστε οι τμηματάρχες να τοποθετούν τις παραγγελίες τους όταν η αποθήκη είναι κλειστή. Το κάθε τμήμα πρέπει να έχει καθορισμένο ωράριο για την παραλαβή των υλικών από την αποθήκη. Να αποφεύγονται οι συχνές επισκέψεις εκπροσώπων των τμημάτων στο χώρο της αποθήκης.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Ορίζει το στόχο της επιχείρησης κατά την έκδοση των προϊόντων από την αποθήκη. Αναφέρει τη σωστή διαδικασία έκδοσης των υλικών. Αναγνωρίζει και συμπληρώνει σωστά τα έντυπα που είναι απαραίτητα για την έκδοση των τροφίμων και ποτών.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Φύλλο Εργασίας Σωστό / Λάθος

Εργασία στο σπίτι: Απαντήστε τις ερωτήσεις........