Απο την θεωρία στην πράξη: Η οργάνωση και οι δράσεις της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΚΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΟΥΝΤΗ, MBA Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης ΜΟΔΙΠ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

Ε ΘΝΙΚΟ & Κ ΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας ΕΚΠΑ» Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Γενικός Συντονιστής ΜΟΔΙΠ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
Μονάδες Διασφάλισης Ποιότητας: Από τους τετραετείς κύκλους αξιολόγησης στους διαχρονικούς κύκλους ποιότητας Ημερίδα «Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη.
ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΚΟΠΟΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
«ΜΟΔΙΠ του ΓΠΑ» με απλά λόγια…. Διαδικασία της Αξιολόγησης Η Αξιολόγηση είναι μία περιοδική διαδικασία Κάθε ακαδ. έτος: Ετήσια Εσωτερική Έκθεση ή Ετήσια.
«Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΕΑΠ»
 Αθανάσιος Κουστέλιος Αναπληρωτής Πρύτανη Παν. Θεσσαλίας 5 η Σύνοδος Αναπλ. Πρύτανη - Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η Αξιολόγηση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΓΙΑΝΝΗ Καθηγήτρια, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού,
Ημερίδα ΜΟ.ΔΙ.Π 5/7/2011 Η εμπειρία της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ από τη διαδικασία Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης Αναστασία Κοσιώνη Επίκουρη.
Καλλιόπη Σωτηράκη Σύμβουλος Σπουδών & Σταδιοδρομίας Λαμία, 02/11/2011
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας ΔΑΣΤΑ Ημερίδα Ενημέρωσης
Οφέλη και Προοπτικές Χρηματοδότησης μέσω Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Ροζάννα Σεμερτζιάν Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Γραφείο Στήριξης Ερευνητικών & Αναπτυξιακών.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
«ΗΜΕΡΙΔΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑ 2/11/2011
ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΚΡΗΤΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Ετήσια Συνάντηση Ανασκόπησης της Υλοποίησης έτους 2013 Αθήνα, 28 Μαρτίου 2014 ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 7/12/2011 Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Γραφείο Διασύνδεσης Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την CRE Χρονικό πλαίσιο αξιολόγησης Αυτοαξιολόγηση: Αξιολόγηση από CRE: Δημοσίευση εκθέσεων:
Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
Δημόσια διαβούλευση Επιχειρησιακού Σχεδίου για τα έτη
H Αξιολόγηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Γραφείο Ποιότητας Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Αξιολόγηση της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 1 Βαγγέλης Κρίκας Θανάσης Ράπτης, Κων/νος Μπουρλετίδης,
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΔΙΠ - HQAA.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ- ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν.
Καλησπέρα σας! Ως συνέχεια της ενότητας που αφορά στα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας σε ΑΕΙ, θα σας παρουσιάσω την εμπειρία της ΒΚΠ του ΠαΜακ να κατανοήσει.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ Δ.Υ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011.
1 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ 2008 Αθήνα, 18 Μαρτίου 2009 ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: Πρόοδος του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος ΔΑΣΤΑ Δημήτριος Π. Παναγιωτόπουλος Αν Καθηγητής, Πανεπιστημίου Αθηνών Αντιπρόεδρος Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Συγκρότηση Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης – Φεβρουάριος 2008 Εσωτερική Αξιολόγηση.
Ημερίδα ΜΟΔΙΠ «Η εμπειρία της αξιολόγησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών» Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.
Σκέψεις σχετικά με τη Διασφάλιση της Ποιότητας στα ελληνικά ΑΕΙ με βάση την εμπειρία της αξιολόγησης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΓΙΑΝΝΗ.
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
1 Συνολικός προϋπολογισμός έργου «Διεύρυνση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2004 – 2006)» € Συνολικός προϋπολογισμός για.
Τομέας Εσωτερικού Ελέγχου Αποστολή / Στόχοι / Εργασίες Ελέγχου.
ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Συνολικού προϋπολογισμού €
Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Σύστημα Διαxείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) ΑΠΘ Αίθουσα Συγκλήτου 13 Ιουλίου 2012.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
8 Σεπτεμβρίου 2003ΥΠΕΠΘ - Νέες τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Χρήστος Νικολάου 1 Το Έργο της Επιτροπής Στρατηγικής για την Πληροφορική στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ιωάννης Βλάχος Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης Μέλος Α.ΔΙ.Π. Bologna Expert Α. Σ. Κ. T. ΑΘΗΝΑ Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Ελένη – Αναστασία Κερκεντζέ Υπεύθυνη λειτουργίας ΔΑΣΤΑ.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Ημερίδα ΔΑΣΤΑ, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (ΔΑΣΤΑ) ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Βασιλική Ασκητοπούλου
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Προϊστάμενος. μον. Α2 ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ
ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Βαςικα Οροςημα για την Εφαρμογη του Νομου ΓΙΑ ΤΑ Α.Ε.Ι.
Νόμος 4547/2018 (Αρ. Φύλλου 102) – άρθρο 47
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Απο την θεωρία στην πράξη: Η οργάνωση και οι δράσεις της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΚΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΟΥΝΤΗ, MBA Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟ. ΔΙ. Π ) «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση: μύθος που μπορεί να γίνει πραγματικότητα;» ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 20 Απριλίου 2013

Νομοθετικό Πλαίσιο Νόμοι : 3374/05 και 4009/11 καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΟΔΙΠ, της ΑΔΙΠ, τις διαδικασίες και τα όργανα αξιολόγησης και διασφάλισης ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Υπεύθυνη για τη διασφάλιση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου σε κάθε Α.Ε.Ι. είναι η Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.)

Η ΜΟ.ΔΙ.Π. (Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας) είναι το υπεύθυνο σε κάθε ΑΕΙ όργανο για το συντονισμό και την υποστήριξη των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας. Προεδρεύεται από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων ή Αναπληρωτή Πρύτανη. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. συγκροτείται με απόφαση του οικείου ανώτατου συλλογικού οργάνου. Στη ΜΟ.ΔΙ.Π. υποβάλλονται κάθε χρόνο οι Ετήσιες Εσωτερικές Εκθέσεις όλων των ακαδημαϊκών μονάδων του οικείου ΑΕΙ.Ετήσιες Εσωτερικές Εκθέσεις Συντάσσει κάθε διετία και υποβάλλει στο ανώτατο συλλογικό όργανο του οικείου ιδρύματος την αντίστοιχη Εσωτερική Έκθεση (Ενδιάμεση). Εσωτερική Έκθεση Τι είναι η ΜΟΔΙΠ;

Επίσης, η ΜΟ.ΔΙ.Π.: Συνεργάζεται με τις ΟΜ.Ε.Α. των οικείων ακαδημαϊκών μονάδων που υποβάλλονται σε αξιολόγηση.ΟΜ.Ε.Α. Έχει την ευθύνη και τις αρμοδιότητες αξιολόγησης της λειτουργίας του οικείου ιδρύματος και λειτουργεί ως ΟΜ.Ε.Α. του ιδρύματος. Παραλαμβάνει και διαβιβάζει στην Α.ΔΙ.Π. τις ανά τετραετία Εκθέσεις Εσωτερικής Αξιολόγησης των οικείων ακαδημαϊκών μονάδων.Α.ΔΙ.Π.Εκθέσεις Εσωτερικής Αξιολόγησης Παραλαμβάνει και διαβιβάζει τις Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης των οικείων ακαδημαϊκών μονάδων, που αξιολογήθηκαν στην αντίστοιχη ΟΜ.Ε.Α. του Τμήματος και στην Α.ΔΙ.Π.Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης Τι είναι η ΜΟΔΙΠ;

Τι είναι η ΟΜΕΑ; Η ΟΜ.Ε.Α. ορίζεται από την ακαδημαϊκή μονάδα που υποβάλλεται σε αξιολόγηση, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής της. Συγκροτείται από διακεκριμένα μέλη ΔΕΠ ή ΕΠ των βαθμίδων του Καθηγητή και Αναπληρωτή Καθηγητή Αρμοδιότητες της ΟΜ.Ε.Α.: Διαδικασία Εσωτερικής Αξιολόγησης στην ακαδημαϊκή μονάδα, Συμπλήρωση των Απογραφικών Δελτίων και Ερωτηματολογίων Απογραφικών Δελτίων και Ερωτηματολογίων Συντάσσει την Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης (Αυτο- αξιολόγησης) της ακαδημαϊκής Μονάδας, την οποία διαβιβάζει στη ΜΟ.ΔΙ.Π. και μέσω αυτής στην Α.ΔΙ.Π.Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης (Αυτο- αξιολόγησης)ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.ΔΙ.Π. Συνεργάζεται με την Α.ΔΙ.Π. για την Εξωτερική Αξιολόγησης.

Η ΑΔΙΠ στην Ανώτατη Εκπαίδευση Η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), είναι η ανεξάρτητη διοικητική αρχή, η οποία έχει ως αποστολή την υποστήριξη των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στην πραγματοποίηση των διαδικασιών που στοχεύουν στη διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. συνεργάζεται με την ΑΔΙΠ, αναπτύσσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των δεδομένων της αξιολόγησης και έχει την ευθύνη για τη συστηματική παρακολούθηση και δημοσιοποίηση στον ιστότοπο του ιδρύματος των σχετικών με την αξιολόγησή του διαδικασιών και των αποτελεσμάτων τους

Η ΜΟΔΙΠ του ΕΚΠΑ Η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ, συστήθηκε ύστερα από συνεδρίαση της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου στις 24/07/2008 και σύμφωνα με το Ν. 3374/2005, για την εναρμόνιση του έργου του Πανεπιστημίου Αθηνών με τις διαδικασίες αξιολόγησης και διασφάλισης ποιότητας. Η ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ αποτελεί επιτελικό όργανο που λειτουργεί συμβουλευτικά και συνεπικουρικά προς τη Διοίκηση του ιδρύματος και τοποθετεί ως βασικούς άξονες της αξιολόγησης τους δείκτες αξιολόγησης που περιστρέφονται γύρω από τους εξής τέσσερις άξονες:  την ποιότητα του διδακτικού έργου,  την ποιότητα του ερευνητικού έργου,  την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών και  την ποιότητα των λοιπών υπηρεσιών

Η ΜΟΔΙΠ στο ΕΣΠΑ Τον Οκτώβριο του 2010 πραγματοποιείται η Ένταξη Πράξης «ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση » στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου » και το έργο χρηματοδοτείται με Ευρώ.

Η στελέχωση της ΜΟΔΙΠ Οι Εξωτερικοί Συνεργάτες της ΜΟΔΙΠ αποτελούν την Ομάδα Έργου και διαχωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Ειδικοί Επιστήμονες Αξιολόγησης (4): Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης των Τμημάτων, συγγραφή κι επιμέλεια εκθέσεων και αναφορών προόδου, φυσική παρουσία στους χώρους λειτουργίας της Μονάδας και επιτόπιες επισκέψεις στα Τμήματα. Διοικητική Υποστήριξη (3): Στελεχώνουν τα 2 Γραφεία της ΜΟΔΙΠ, στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ και στην Παν/πολη. Η διαδικασία της διοικητικής υποστήριξης των Γραμματειών των Τμημάτων και ΟΜΕΑ περιλαμβάνει όλες εκείνες τις συστηματικά οργανωμένες ενέργειες, που έχουν ως στόχο να διευκολύνουν το έργο των επιμέρους Γραμματειών και ΟΜΕΑ. Επιστήμονες Πληροφορικής (2): Είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των Πληροφοριακών Συστημάτων της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ για την ψηφιοποίηση των πινάκων αξιολόγησης, των απογραφικών δελτίων διδασκόντων και των ερωτηματολογίων αξιολόγησης φοιτητών.

Η Αυτο-αξιολόγηση της ΜΟΔΙΠ (1) Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Μελών ΟΜΕΑ ΕΚΠΑ ως προς την: Αποτελεσματικότητα: Τα μέλη των ΟΜ.Ε.Α. αναγνωρίζουν ως καθοριστική τη συμβολή της ΜΟ.ΔΙ.Π. Ε.Κ.Π.Α στη διενέργεια των διαδικασιών αξιολόγησης στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κρίνουν ότι ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το μέλλον του Ιδρύματος, γεγονός που αποτυπώνει τη μεταστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε παλιότερα σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Επιστημονικούς συνεργάτες ΜΟ.ΔΙ.Π. Ε.Κ.Π.Α: Τα μέλη των ΟΜ.Ε.Α. θεωρούν αποτελεσματικούς και επαρκώς καταρτισμένους τους επιστημονικούς συνεργάτες της Υπηρεσίας, με τους οποίους έρχονται σε επαφή και δείχνουν να επιθυμούν τη βοήθειά τους. Αναγνωρίζουν τον επαγγελματισμό τους και την ευκολία με την οποία έρχονται σε επαφή μαζί τους όταν τους χρειάζονται. Η Αυτο-αξιολόγηση της ΜΟΔΙΠ (2) Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Μελών ΟΜΕΑ ΕΚΠΑ ως προς τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟ.ΔΙ.Π ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟ.ΔΙ.Π ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Ο.ΕΠ.Υ ) ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΜΕΑ) ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΜΕΑ) ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Α.ΔΙ.Π) ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π Σύνταξη του οργανογράμματος και του κανονισμού λειτουργίας της μονάδας, τα οποία κατατέθηκαν στην διοικούσα επιτροπή & έλαβαν την σχετική έγκρισή της. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ

Δράσεις ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ

Απολογισμός Δράσης Συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Οργάνωση 3 Ενημερωτικών Ημερίδων σχετικά με τον απολογισμό δράσης της ΜΟΔΙΠ Συγκέντρωση ετήσιων απογραφικών εκθέσεων τμημάτων του ΕΚΠΑ για το ακαδ. Έτος και Συγκέντρωση όλων των εκθέσεων Εσωτερικής Αξιολόγησης των τμημάτων του ΕΚΠΑ (εκτός από το Σλαβικών Σπουδών, το οποίο δεν υποχρεούται προς το παρόν βάσει νόμου να συμμετάσχει στη διαδικασία) Ολοκλήρωση Εξωτερικών Αξιολογήσεων σε 10 Τμήματα του Ιδρύματος. Περαιτέρω προγραμματισμός διεκόπη λόγω υπολειτουργίας της ΑΔΙΠ. Ολοκλήρωση της Ενδιάμεσης Έκθεσης του Ιδρύματος ( ) Συμμετοχή στελεχών της ομάδας της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ με εισηγήσεις σε 2 συνέδρια άλλων ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίων. Δημιουργία και ενημέρωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Ιστοσελίδα, Facebook, Twitter και YouTube της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ

Επιμορφωτικά προγράμματα ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ Συνεργασία της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΚΕΚ) του ΕΚΠΑ και παροχή Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, με στόχο την διάχυση των θεωρητικών και μεθοδολογικών αρχών της Αξιολόγησης και της Διασφάλισης Ποιότητας στην Εκπαίδευση. Αξιολόγηση και Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση Χρήση Λογισμικών (SPSS, EXCEL) στην Αξιολόγηση και Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση Εφαρμογή Εργαλείων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς Social Media: Κάνοντας τα πρώτα Βήματα – Υλοποιώντας την Στρατηγική της αξιολόγησης Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου στην Σχολική Μονάδα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ 205 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Ε.Κ.Π.Α 79 ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕ ΝΟΙ 126

Σας Ευχαριστώ! Από την θεωρία στην πράξη: Η οργάνωση και οι δράσεις της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΚΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΟΥΝΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟ. ΔΙ. Π )