Κονταράτος, Α.Ν. 1992. Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Εκδόσεις ΕΛΚΕΠΑ. (σελ. 71 – 87) ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Ινστιτούτο Εργασίας, Υγείας και Οργάνωσης (I-WHO) Πανεπιστήμιο.
Advertisements

Προώθηση Καινοτομίας Συμβολή στην Αντιμετώπιση της Κρίσης
Διαδικασία Συμπεριφοράς: ΑΝΑΓΚΕΣ+ΚΙΝΗΤΡΑ=ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (1).
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ = ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Οργανωτική ετοιμότητα Επιχειρησιακή ετοιμότητα Λειτουργική ετοιμότητα ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων
1 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙSO9001 ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Πρακτικά Οφέλη “H βελτίωση στην ποιότητα προκαλεί αλυσιδωτή αντίδραση όπου σπατάλη και απώλεια μετατρέπονται σε βελτίωση.
Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού
1 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙSO9001 Πρακτικά Οφέλη “H βελτίωση στην ποιότητα προκαλεί αλυσιδωτή αντίδραση όπου σπατάλη και απώλεια μετατρέπονται σε βελτίωση του προϊόντος.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΟΜΙΛHΤΗΣ: Π. Μποσκόπουλος (Φαρμακοποιός, Β’ Αντιπρόεδρος Π.Ε.Φ. )
Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί.
Φάσεις της Διοίκησης Αμοιβών
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (BALANCED SCORECARD)
Στόχοι επίτευξης στη φυσική αγωγή και τη φυσική δραστηριότητα
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΠΡΑΞΗ 1η
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΙ)
ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΓΚΩΝ Abraham Maslow
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Λουκάς Τσιρώνης1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ (1) Διοίκηση είναι η συστηματοποίηση της συλλογικής προσπάθειας μέσω της οποίας στοχεύουμε στην ικανοποίηση των στόχων που έχουν.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηγεσία.
Θεωρία αναγκών του Μάσλοου
Το δίλλημα του μάνατζερ Πως ο μάνατζερ θα ΄΄βάλει΄΄ τους διαφορετικούς ανθρώπους της επιχείρησης στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων του οργανισμού;
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
1. ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κατεύθυνση: Διοικητική των Επιχειρήσεων Μάρτιος 2008.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
Οργάνωςη και Διοίκηςη Βιομηχανικών Επιχειρήςεων
ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Επιστημών της.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
Ανάπτυξη – Βελτίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Επιχείρησης και οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών Σπυρίδων Πανέτσος.
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ Υποκίνηση.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Αξιολόγηση Απόδοσης Εργασίας Νικόλαος Κωνσταντόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής.
«Οι αντικειμενικοί σκοποί της Ολικής Ποιότητας στον Τουρισμό»
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11
Η επιστήμη της Διοίκησης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Τι είναι η στρατηγική? Παρουσίαση, Δρ. Δημήτρης Λαμπρουλης.
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 8: Η φιλοσοφία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας Διδάσκων: Τσέλιος Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση Έργων
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 3: Το κόστος της ποιότητας - Βραβεία ποιότητας Διδάσκων: Τσέλιος Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Σχεδιασμός – Προγραμματισμός
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργάνωση, Διοίκηση και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Σχεδιασμός Προγραμματισμός στις Υπηρεσίες Υγείας
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αξιολόγηση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα ασφάλειας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κονταράτος, Α.Ν Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Εκδόσεις ΕΛΚΕΠΑ. (σελ. 71 – 87) ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΑΘΩΝ (Ή ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ). Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΜΕΓΕΘΟΣ = ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ.

Κονταράτος, Α.Ν Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Εκδόσεις ΕΛΚΕΠΑ. (σελ. 71 – 87) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΥΝΘΕΣΗ (ΠΟΛ/ΣΙΑΣΜΟΣ) ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: ΓΝΩΣΕΙΣ, ΠΕΙΡΑ, ΕΥΦΥΙΑ, ΕΠΙΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΣΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ. ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΩΘΗΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ Ή ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΣΩΓΕΝΟΥΣ Ή ΕΞΩΓΕΝΟΥΣ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΟΣ (ΑΙΤΙΑ). ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ. (ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ)(ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ)(ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ) (ΞΕΡΕΙ)(ΜΠΟΡΕΙ)(ΘΕΛΕΙ)

Κονταράτος, Α.Ν Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Εκδόσεις ΕΛΚΕΠΑ. (σελ. 71 – 87)

ΕΙΔΟΣ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΤΑΣΗΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΑΥΤΟ- ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΤΙΚΟ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ (ΑΝΑΔΡΑΣΗ)

Κονταράτος, Α.Ν Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Εκδόσεις ΕΛΚΕΠΑ. (σελ. 71 – 87) ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ = (ΑΞΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΟΥ) Χ (ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΟΥ) Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΟΤΙ: 1. ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) 2. ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΥΛΙΚΑ Ή ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ).

Κονταράτος, Α.Ν Η Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Εκδόσεις ΕΛΚΕΠΑ. (σελ. 71 – 87) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ: 1. ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 2. ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. 3. ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 4. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. 5. ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.