Μια εργασία από τα παιδιά της Α’2 Φεβρουάριος 2014

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Advertisements

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Γλώσσα και Μαθηματικά μέσα από τη λογοτεχνία
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
…από μικρούς συγγραφείς
Η κοκέτα ποντικίνα.
Ο ΓΑΤΟΣ ΣΙΑΜ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
«Για σκέψου...» Πατήστε το κουμπί του ποντικιού ή Page Down...
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Ο λύκος και τ’ αρνί Ο λύκος και τ’ αρνί Ο λύκος και τ’ αρνί
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
ΤΟ ΓΕΡΟ ΔΟΝΤΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
 ΜΑΡΙΑ XATΖΗΚΑΛΛΙΑ  ΤΑΞΗ Β2  ΕΤΟΣ  ΜΑΘΗΜΑ ΙΛΙΑΔΑ –ΣΕΛΙΔΑ45, ΑΣΚΗΣΗ 2δ 1 ZAΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ.
Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ Ήταν μια φορά ένας χωρικός που είχε ένα γάιδαρο για να κάνει τις δουλειές του.
Μια ιστορία για δύο βότσαλα Πάνω σε φωτογραφίες της Κίνας!
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Τα Ζώα της Φάρμας! ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.
Ο φτωχοσ και τα γροσια . ..
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΡΟΔΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Δήμητρα Γαλάνη Αθηνά Κυριάκου.
ΚΟΥΡΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ. ΜΟΛΙΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ, ΕΤΣΙ.
Ευαγγελία Στυλιανού Α’4
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
Στοματική υγιεινή.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΔΙΑ
ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ.
 Ένας μικρός βοσκός έβοσκε το κοπάδι του έξω από το χωριό.
O ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΚΟΣ
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ.
Οι πεινασμένοι λύκοι ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΗΧΟ. ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΛΥΚΟΙ Σ’ ένα όμορφο χωριό λοι ζούσαν καλά και αγαπημένα. Τα παιδιά έπαιζαν και οι μεγάλοι ήταν στις.
Έχω ένα παπαγάλο είναι τόσο δα μεγάλος! Είναι έξυπνο πουλί και τον αγαπώ πολύ!
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Μαρία Στυλιανού Στ’3 Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα !!
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
2. Στον Αίολο, στους Λαιστρυγόνες και στο νησί της Κίρκης
Αθηνα + Ραιφε Αννα -Δαναη ΣΤ 2 Τα ζωα του δασους
To test της κουνιάδας.
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Χριστiνα σαμαρa Δ2.
Tα τρια γουρουνακια Απο τον Αντζελο Μπατσι. Απολαυστε! =]
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Δαρμένη Νομού Ροδόπης
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Η καλύτερη Πρωτοχρονιά.
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μια εργασία από τα παιδιά της Α’2 Φεβρουάριος 2014 Αναδιήγηση και εικονογράφηση του παραδοσιακού παραμυθιού Η Γριά και το Παστέλι από το βιβλίο του Ανδρέα Κωνσταντινίδη «Με γέλια και με κλάματα…» Μια εργασία από τα παιδιά της Α’2 Φεβρουάριος 2014

Μια φορά κι έναν καιρό πριν από πολλά χρόνια, ζούσαν μαζί δυο γέροι, πολύ αγαπημένοι. Τα παιδιά τους παντρεύτηκαν και ξενιτεύτηκαν.

Μια μέρα, ο γέρος, όπως κάθε μέρα πήγε στον κοντινό λόφο για να βοσκήσει τα λιγοστά πρόβατά τους.

Η γριά, σαν καλή νοικοκυρά που ήταν, βγήκε έξω για να σκουπίσει την αυλή. Καθώς σκούπιζε με το φρουκάλι βρήκε ένα γρόσι στο πάτωμα.

Έσκυψε και το μάζεψε. Σκεφτόταν: «Τι να αγοράσω άραγε με αυτό; Να αγοράσω καρύδια; Είναι σκληρά και δεν μπορούμε να τα μασήσουμε».

Από τις σκέψεις την έβγαλε ένας παστελάρης που περνούσε εκείνη την ώρα από τη γειτονιά και διαλαλούσε την πραγμάτεια του: «Παστελάκι το καλό, ένα γρόσι το πουλώ…»

Ακούγοντας την κελαρυστή φωνή του παστελάρη, η γριά πολύ το πεθύμησε το παστέλι και βγήκε έξω για να αγοράσει λίγο. Δεν περνούσε δα και κάθε μέρα τέτοιος πραγματευτής από το χωριό τους…

Αφού αγόρασε το παστέλι η γριά το φύλαξε μέσα στο πιθάρι που ήταν δροσερό και περίμενε το γέρο της να επιστρέψει για να φάνε τον καλό μεζέ παρέα….

Μόλις ο γέρος επέστρεψε, η γριά του πρόφτασε τα νέα και αυτός με ανυπομονησία έτρεξε στο πιθάρι για να δοκιμάσει το παστέλι….

Έφαγε παστέλι και το απόλαυσε με την ψυχή του, μέχρι που χόρτασε Έφαγε παστέλι και το απόλαυσε με την ψυχή του, μέχρι που χόρτασε. Όταν προσπάθησε να βγει από το πιθάρι δεν τα κατάφερνε. Κόλλησε μέσα γιατί πάτησε εκεί που βρισκόταν το παστέλι.

Η γυναίκα του μπήκε μαζί του μέσα στο πιθάρι και προσπάθησε να τον βοηθήσει. Τον τραβούσε, τον έσπρωχνε με όλη της τη δύναμη, αλλά στο τέλος κόλλησε κι αυτή…

Τα δυο γεροντάκια έμειναν εκεί μέσα παγιδευμένα, σαν ποντίκια μέσα στη φάκα, για πολλή ώρα. Έκλαιγαν από την απελπισία τους. Με τα πολλά, τους άκουσαν οι γείτονες που έτρεξαν και τους βοήθησαν να βγουν από το πιθάρι.

Οι γέροι ήταν τώρα πια πολύ χαρούμενοι που γλίτωσαν, αλλά και πολύ ντροπιασμένοι για την ανοησία τους. Η είδηση για το πάθημά τους ταξίδεψε στα γειτονικά χωριά και τις πόλεις και από στόμα σε στόμα μαθεύτηκε και σώθηκε μέχρι τις μέρες μας ώστε ακόμη μιλάμε για την περιπέτειά τους και γελάμε…