Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ

2 Ένας ποντικός, κοιτάζοντας μια μέρα μέσα από τη χαραμάδα ενός τοίχου, είδε έναν αγρότη με τη σύζυγο του που άνοιγαν ένα πακέτο. «Τι τρόφιμα να περιέχει;», σκέφτηκε. Πόσο όμως απογοητεύτηκε, όταν είδε ότι μέσα από το κουτί έβγαλαν μια ποντικοπαγίδα!

3 Τρομαγμένο το ποντίκι, πήγε και βρήκε την κότα: «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι, υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι !!!» Η κότα κακάρισε, έξυσε το κεφάλι της και είπε: «Κυρ Ποντικέ, μπορώ να πω ότι αυτό είναι σοβαρή απειλή για σένα, αλλά δεν έχει καμιά συνέπεια σε μένα. Δεν μπορεί να μου κάνει κακό».

4 Το ποντίκι στράφηκε τότε στο γουρούνι και είπε, «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι». Το γουρούνι έκφρασε τη συμπάθεια του και είπε: «Λυπάμαι τόσο πολύ, κυρ Ποντικέ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω γι' αυτό, εκτός από το να προσεύχομαι. Να είσαι βέβαιος ότι θα είσαι στις προσευχές μου».

5 Το ποντίκι στράφηκε στην αγελάδα
Το ποντίκι στράφηκε στην αγελάδα. Εκείνη του είπε: «Αλίμονο, κυρ Ποντικέ! Πόσο λυπάμαι για σένα… Αλλά δεν είναι κάτι που με αφορά».

6 Έτσι ο ποντικός επέστρεψε στην τρύπα του αποκαρδιωμένος με το κεφάλι σκυμμένο και έχοντας να αντιμετωπίσει μόνος την ποντικοπαγίδα του αγρότη. Εκείνη την ίδια νύχτα ένας ήχος ακούστηκε σε όλο το σπίτι, όπως κάνει μια ποντικοπαγίδα όταν πιάνει το θύμα της. Η σύζυγος του αγρότη έτρεξε βιαστικά για να δει τι πιάστηκε. Στο σκοτάδι, δεν πρόσεξε πως εκείνο που είχε πιαστεί στην ποντικοπαγίδα ήταν η ουρά ενός δηλητηριώδους φιδιού. Έτσι το φίδι δάγκωσε τη σύζυγο του αγρότη. Ο αγρότης την πήγε στο νοσοκομείο.

7 Όταν γύρισαν σπίτι, εκείνη ήταν εξαντλημένη και αδύνατη
Όταν γύρισαν σπίτι, εκείνη ήταν εξαντλημένη και αδύνατη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια ζεστή κοτόσουπα κάνει καλό. Έτσι ο αγρότης πήρε το τσεκούρι του και βγήκε στην αυλή για το κύριο συστατικό της σούπας...

8 Αλλά η ασθένεια της συζύγου συνεχίστηκε
Αλλά η ασθένεια της συζύγου συνεχίστηκε. Στο μεταξύ πολλοί φίλοι και γείτονες ήρθαν κι έμειναν μαζί της ολόκληρο το εικοσιτετράωρο. Για να τους ταϊσει λοιπόν ο αγρότης έσφαξε το γουρούνι.

9 Όμως η σύζυγος του αγρότη δεν έγινε καλά
Όμως η σύζυγος του αγρότη δεν έγινε καλά. Πέθανε και στην κηδεία της ήρθαν τόσοι πολλοί άνθρωποι, ώστε ο αγρότης έσφαξε την αγελάδα για να τους ταΐσει με το κρέας της.

10 Έτσι, την επόμενη φορά που θ’ ακούσουμε ότι κάποιος αδελφός μας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, ας μη σκεφτούμε ότι δεν μας αφορά, αλλά ας θυμόμαστε, πως ακόμη κι όταν κινδυνεύει ο πιο ασήμαντος από μας, όλοι βρισκόμαστε σε κίνδυνο. Ο Κάιν είπε για τον 'Αβελ στον Θεό: «Μήπως είμαι φύλακας του αδελφού μου;» Αλλά εμείς, καθώς και ο Απ. Παύλος μάς προτρέπει, ας βαστάζουμε ο ένας τα βάρη τού άλλου, εκπληρώνοντας έτσι τον λόγο τού Χριστού. Ας φροντίζουμε ο ένας για τον άλλο και ας είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε εκείνη την πρόσθετη προσπάθεια, για να βοηθάμε και να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο.


Κατέβασμα ppt "Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google