Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ : ΒΑΤΡΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΡΕΓΚΑΪ ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Π ΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΡΗΣ ( ΠΕ 20)

3

4 Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε μια μακρινή χώρα ένας καλός κι ευγενικός εφοπλιστής, με τη γυναίκα του και τη μικρή τους κόρη. Η γυναίκα του μια μέρα το έσκασε με τον ράπτη της κι ο άντρας της αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί, για να έχει η αγαπημένη του κόρη μια μητέρα.

5 Η νέα του γυναίκα ήταν κακιά και φαντασμένη και οι δύο της κόρες ήταν αρκετά όμορφες στην όψη, μα άσχημες στην καρδιά. Ίδιες η μητέρα τους. Δε πέρασε πολύς καιρός και ο εφοπλιστής έπρεπε να φύγει για ένα μακρινό ταξίδι. Έτσι άφησε την κόρη του μόνη με τη μητριά και τις δυο της κόρες.

6 Μόλις έφυγε ο πατέρας της, η μητριά, που ζήλευε την κοπέλα, γιατί ήταν πιο όμορφη από τις κόρες της και καλόκαρδη, την έντυσε με κουρέλια και την έβαζε να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, σαν να ήταν υπηρέτρια! Της φερόταν πολύ άσχημα και βίαια και επειδή η καημένη ήταν συνέχεια κουρασμένη και βρόμικη από τις στάχτες της κουζίνας, τη φώναζαν Σταχτοπούτα.

7 Μια μέρα ο βασιλιάς της χώρας αποφάσισε να διοργανώσει ένα μεγάλο χορό για να βρει γυναίκα ταιριαστή για το γιο του, τον πρίγκιπα. Μόλις άκουσαν τα νέα οι φαντασμένες αδερφές της Σταχτοπούτας, άρχισαν αμέσως να ετοιμάζονται για τον χορό. Η μητέρα τους σκεφτόταν περήφανη «Σίγουρα μια από τις δύο κόρες μου θα γίνει πριγκίπισσα σιγά μην γίνει η Σταχτοπούτα! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.» Γέλασε η μητριά της.

8 Η Σταχτοπούτα δούλεψε πολύ σκληρά για να ετοιμάσει τα φουστάνια τους και να τις κάνει όμορφες για το χορό. Κι όταν ρώτησε τη μητριά της αν μπορούσε να πάει κι αυτή μαζί τους, εκείνη όλο κακία γέλασε και είπε: «Είσαι πολύ άσχημη και πολύ βρόμικη για να σε πάρουμε μαζί μας Σταχτοπούτα. Θα μείνεις κλειδωμένη στην κουζίνα μέχρι να γυρίσουμε πατσαβούρα..»

9 Η μητριά και οι κόρες της έφυγαν ντυμένες και στολισμένες για τον χορό, ενώ η Σταχτοπούτα γύρισε στην κουζίνα και έβαλε τα κλάματα. «Αχ, να μπορούσα να πάω και εγώ στον χορό του πρίγκιπα!» Ξαφνικά, εκεί που έκλαιγε, είδε ένα παράξενο φως. Μπροστά της παρουσιάστηκε μια όμορφη γυναίκα, με πανέμορφο γαλάζιο φόρεμα που άστραφτε ολόκληρη. «Σταχτοπούτα, είμαι η νονά σου. Είμαι νεράιδα και άκουσα αμέσως την ευχή σου. Θα σε βοηθήσω εγώ να πας στον χορό, γιατί θέλω να είσαι ευτυχισμένη».

10 Βγήκαν μαζί στον κήπο και η νονά της, άγγιξε με το μαγικό της ραβδάκι μια κολοκύθα, που αμέσως μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια λιμουζίνα! Η Σταχτοπούτα δεν πίστευε στα μάτια της! Τέλος, άγγιξε και τη Σταχτοπούτα με το ραβδί της. Έκπληκτη εκείνη, κοιτάχτηκε και είδε πως φορούσε ένα μπλε φόρεμα και δυο κρυστάλλινα γοβάκια!

11 «Και τώρα είσαι έτοιμη για τον χορό!» είπε πολύ χαρούμενη η καλόκαρδη νεράιδα. «Αλλά πρόσεξε! Πρέπει να φύγεις πριν από τα μεσάνυχτα, γιατί τότε τα μάγια θα λυθούν. Η λίμο θα ξαναγίνει κολοκύθα και τα ρούχα σου κουρέλια!»

12 Η Σταχτοπούτα ευτυχισμένη που θα πήγαινε στον χορό, ανέβηκε στην λίμο και έφυγε, αφού πρώτα ευχαρίστησε τη νονά της και της υποσχέθηκε πως θα γυρνούσε πριν από τα μεσάνυχτα.. Η Σταχτοπούτα ευτυχισμένη που θα έφευγε, έβαλε τέρμα τη μουσική… Όταν μπήκε στο παλάτι... όλοι έμειναν άφωνοι από την ομορφιά της! Αναρωτιόταν ποιά ήταν η όμορφη νέα και από πού είχε έρθει. Αφού ακόμα και η μητριά και οι κόρες της, δεν την αναγνώρισαν και είχαν σκάσει από τη ζήλια τους! Έβλεπαν πώς ο πρίγκιπας είχε μαγευτεί! Όλο το βράδυ χόρευε μόνο μαζί της.

13 Η Σταχτοπούτα ερωτεύτηκε αμέσως τον πρίγκιπα, το ίδιο κι αυτός. Χόρευαν ευτυχισμένοι χωρίς να έχουν μιλήσει πολύ. Όταν ο πρίγκιπας αποφάσισε να τη ρωτήσει πως τη λένε... Ντιν, Νταν! Το ρολόι του παλατιού σήμανε μεσάνυχτα! Η Σταχτοπούτα, υπάκουη στην υπόσχεση της, χωρίς να πει λέξη, άρχισε να τρέχει για να φύγει, πριν λυθούν τα μάγια και γίνει ξανά μια φτωχοντυμένη κοπέλα. «Στάσου!!!» Φώναξε ο πρίγκι- πας, μα δεν την πρόλαβε. Λυπητερό τέλος 1

14 Η Σταχτοπούτα μπήκε γρήγορα μέσα στην λίμο και έτρεχε με 220km/h για να φτάσει γρήγορα στο σπίτι της πριν η λίμο μεταμορφωθεί ξανά σε κολοκύθα. Στο δρόμο την σταμάτησε η τροχαία και την πήγε στο παλάτι του πρίγκιπα.

15 Η Σταχτοπούτα έφτασε στο παλάτι του πρίγκιπα και περίμενε για ώρες στο μπουντρούμι. Όταν έφτασε η ώρα για να την δικάσουν, ήρθε και την πήρε ένας φύλακας για να την οδηγήσει στον βασιλιά. Λυπητερό τέλος 2

16 Ξάφνου εμφανίζεται ο πρίγκιπας… Όταν την είδε έτρεξε να την αγκαλιάσει! Την ρώτησε μπροστά σε όλους αν ήθελε να γίνει γυναίκα του. Εκείνη δέχτηκε!!

17 Αφού έγινε ο μεγαλοπρεπής γάμος, η Σταχτοπούτα εγκαταστάθηκε στο παλάτι, μαζί με τον πατέρα της που είχε γυρίσει από το ταξίδι του.

18 Αναρωτιέστε τι απέγινε η μητριά με τις κόρες της; Η Σταχτοπούτα τις πήρε υπηρέτριες στο παλάτι για να δουν τι πέρασε τόσο καιρό!!!!!! ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!!!!

19 Μπήκε στην λίμο και έτρεξε προς το σπίτι της. Στο δρόμο είδε τις αδελφές της και την μητριά της. Έτρεχε για να φτάσει πρώτη. Τελικά την γλίτωσε! Όμως ήξερε ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ τον αγαπητό της πρίγκιπα... Θα έμενε για πάντα μαζί με την μητριά της και τις κακές της κόρες. ΤΕΛΟΣ!!!!!

20 Μετά από λίγη ώρα ο πρίγκιπας την είδε και ξαφνιάστηκε. Δεν πίστευε στα μάτια του. Η κοπέλα που είχε ερωτευτεί βρισκόταν στο μπουντρούμι. Ήθελε να την αγκαλιάσει, αλλά ο πατέρας του δεν τον άφηνε γιατί τότε ήταν προσβολή ο πρίγκιπας να παντρεύεται με μια φυλακισμένη. Ο βασιλιάς όμως, επειδή την λυπήθηκε, την άφησε να πάει σπίτι της. Η Σταχτοπούτα γύρισε σπίτι της ξέροντας ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ τον πρίγκιπα… ΤΕΛΟΣ!!!!!!!

21 Ε ΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ! Αφήγηση: Ουρανία Μπρέγκαϊ Μητριά: Χαρίκλεια Βατράνη Σταχτοπούτα: Παρασκευή Μαλλά Νεράιδα: Μαρκέλλα Μαύρου Πήγαινε πίσω στο χορό Πήγαινε πίσω στο μπουντρούμι


Κατέβασμα ppt "Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google