Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΓΑΤΟΣ ΣΙΑΜ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΓΑΤΟΣ ΣΙΑΜ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΓΑΤΟΣ ΣΙΑΜ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ
Ο ΓΑΤΟΣ ΣΙΑΜ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ Όλες οι γάτες κάθονται κοντά στον τοίχο του κήπου και περιμένουν με ανυπομονησία το γάτο Σιάμ.

2 -Ας ελπίσουμε ότι θα ‘ρθει γρήγορα, λέει ο Χιονάτος
-Ας ελπίσουμε ότι θα ‘ρθει γρήγορα, λέει ο Χιονάτος. Την προηγούμενη φορά υποσχέθηκε να μας μιλήσει για ένα μαγικό φίλτρο που μπορεί να μας κάνει όλους ευτυχισμένους… -Να τος, να τος! ψιθυρίζει η Λευκή. Ο Σιάμ έφτασε. Κάθεται στη σκιά του τοίχου και όλα τα γατιά τον περιτριγυρίζουν και τον ακούν με μάτια ορθάνοιχτα:

3 -Τι έγινε; ρωτάει, εντυπωσιασμένη η Πορτοκαλιά.
-Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κήπος, όπου ζούσαν πολλές γάτες. Τίποτα, όμως, δεν πήγαινε καλά και ήταν όλες δυστυχισμένες. Κάποια μέρα, σ’ εκείνο τον κήπο, έφτασε από μακριά μια Σιάμ γάτα κουβαλώντας μαζί της ένα μπουκαλάκι γεμάτο με μαγικό φίλτρο. Από τότε όλα άλλαξαν. . -Τι έγινε; ρωτάει, εντυπωσιασμένη η Πορτοκαλιά. -Όλες οι γάτες ήπιαν μια γουλιά από το μαγικό φίλτρο και, σαν να έγινε θαύμα, ξέχασαν όλα τα προβλήματά τους, σταμάτησαν να μαλώνουν η μια με την άλλη κι αισθάνθηκαν όλες ευτυχισμένες.

4 -Εγώ δεν το πιστεύω! είπε ο Χιονάτος κοιτάζοντας με δυσπιστία το Σιάμ, ο οποίος άφησε εκεί μπροστά τους ένα παράξενο και μυστηριώδες μπουκαλάκι. -Θέλεις να δοκιμάσεις λίγο; ρώτησε ο Σιάμ. -Προσοχή παιδιά! ψιθυρίζει ο Κιτρινιάρης, έρχεται ο γερο -Νέρωνας.

5 Ο Νέρωνας πλησιάζει στην παρέα των μικρών γάτων, ενώ ο Σιάμ εξαφανίζεται, ως δια μαγείας. -Τι μαγειρεύετε; Έχετε όλοι ένα ύφος σαν να ετοιμάζετε καμιά κατεργαριά. -Εμείς; Τίποτα! λέει ο Κιτρινιάρης. Εμείς παίζαμε… Ο γερο – Νέρωνας τους κοιτάζει προσεκτικά, με ύφος γεμάτο υποψία και μετά απομακρύνεται.

6

7 Τα γατιά κάθονται σε κύκλο και κουβεντιάζουν ψιθυριστά: -Δεν ξέρω τι να σκεφτώ, λέει ο Κιτρινιάρης. -Εγώ, όμως, ξέρω! απαντάει η Λευκή. Ο Σιάμ μας είπε ένα κάρο ψέματα. Ας μη χάνουμε πια την ώρα μας με τέτοιες χαζομάρες. Έλα, Βούλα, πάμε να παίξουμε! Ο Χιονάτος, λίγο χαμένος, μουρμουρίζει: -Εγώ δεν έχω ανάγκη από το μαγικό φίλτρο για να είμαι ευτυχισμένος…

8 -Δεν είναι κι εύκολο να είναι κανείς πάντα ευτυχισμένος, του απαντάει η Πορτοκαλιά, και από δίπλα ο Παντοφλίνος προσθέτει: -Εγώ θα ήθελα να είμαι σαν το Νώε, που είναι καλός, σπουδαίος, θαρραλέος και που αγαπάει όλους τους γάτους και τις γάτες. Αυτό νομίζω θα πει να είσαι ευτυχισμένος.


Κατέβασμα ppt "Ο ΓΑΤΟΣ ΣΙΑΜ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google