Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Βιβλιοπαρουσιάσεις Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…

2 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο κορίτσια
Η Νικολέτα Κιμιάκ μας συστήνει το βιβλίο: ΤΙΤΛΟΣ: Το τελευταίο φύλλο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ο Henry ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Παπαδόπουλος Η υπόθεση του βιβλίου Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο κορίτσια που γνωρίστηκαν σε ένα εστιατόριο. Έγιναν φίλες και αποφάσισαν να μείνουν μαζί στο ίδιο σπίτι. Μια μέρα με καταιγίδα η μία από τις φίλες η Τζόνσι αρρώστησε και ο γιατρός της είπε να μείνει στο κρεβάτι μέχρ να γίνει καλά. Η φίλη της η Σου της έκανε σούπα να φάει. Η Τζόνσι είπε στη Σου να κλείσει τα μάτια της γιατί θέλει να γράψει μία ιστορία. Κάτω στο ισόγειο της πολυκατοικίας ζούσε ένας ζωγράφος ο γερο-Μπέρμαν. Η Σου τον βρήκε και του ζήτησε βοήθεια, να κάνουν κάτι για να γίνει η φίλη της καλά. Αν θέλετε να μάθετε τη συνέχεια διαβάστε το βιβλίο...

3 Μια φορά κι έναν καιρό σε μια
Ο Μανόλης Γκιόνη μας προτείνει το βιβλίο: ΤΙΤΛΟΣ: «Μια φορά κι έναν καιρό στην Ξωτικοχώρα» ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιλιάδα Καλαμαρά ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Φυτράκη ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ιλιάδα Καλαμαρά Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μικρή χώρα ζούσε ο βασιλιάς Πλατοφρύδης μαζί με τα καθαράκια του που έραβαν παπούτσια. Κοντά εκεί ζούσε και η μάγισσα Ντιντίλο που ήθελε να καταστρέψει όλο το δάσοσ μαζί με τους βοηθούς της τα ποντικάκια. Έφτιαξαν λοιπόν κάτι μαγικές βελόνες αλλά ένας από τα στριμμένα ανθρωπάκια της Ντιντίλο μαρτύρησε στους ανθρώπους του βασιλιά που ήταν αυτές οι βελόνες και έτσι ο βασιλιάς τις πήρε και έσωσε το δάσος. Στο τέλος ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.

4 Η Ελεάννα Πορικού μας μιλάει για
το λογοτεχνικό βιβλίο που διάβασε: ΤΙΤΛΟΣ : Οι γάτες της Δανάης ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γρηγόριος Ξενόπουλος ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αδερφοί Βλάσση ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Σταμάτης Μποζινάκης Το βιβλίο που διάβασα μου άρεσε πάρα πολύ. Μιλάει για ένα κοριτσάκι που αγαπούσε πολύ τα ζώα. Μπορούσε να τους μιλάει και να τα καταλαβαίνει. Με τις γάτες της έμπαινε συνέχεια σε περιπέτειες. Τα γατάκια της ήταν πολύ άτακτα η Δανάη όμως τα αγαπούσε πολύ και τα φρόντιζε.

5 ο οποίος ήθελε τη βοήθειά του και ο
Η Ασημίνα Τζαμίλ μας λέει την υπόθεση του βιβλίου που διάβασε: ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΝΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΟΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΙΑΝ ΠΕΪΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΠΑΤΑΚΗ Ο Νέλος ήταν ένα κουνελάκι που του άρεσαν τα καρότα. Πάντα φρόντιζε τη σοδειά του. Ο Νέλος άκουγε τις συμβουλές του θείου του Αλβέρτου. Μια μέρα ο Νέλος πήρε το καροτσάκι του και πήγε να μαζέψει τα καρότα του. Μπροστά του φάνηκε ο Πίπης ο σκίουρος ο οποίος ήθελε τη βοήθειά του και ο Νέλος τον βοήθησε. Την άλλη μέρα ήρθε ο Άρης ο Αρουραίος και ο Νέλος τον βοήθησε και αυτόν. Την επόμενη μέρα οι δύο φίλοι βοήθησαν το Νέλο να μαζέψει τα καρότα του. Στο τέλος ένιωθαν κουρασμένοι, ήταν όμως ευτυχισμένοι.


Κατέβασμα ppt "Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google