ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
Advertisements

Ευρώπη - Αυστραλία σε 5 ώρες Το αεροσκάφος που θα διανύει την απόσταση Ευρώπη-Αυστραλία σε λιγότερο από 5 ώρες παρουσίασαν Βρετανοί μηχανικοί.
Εμμανουήλ και Ιάσονας,Ε΄1
Sydney Opera House DOMNA GEROGLI DOMNA GEROGLI.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Τα γραφεία της Εταιρείας Selgas Cano - Μαδρίτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
«Τα επιτεύγματα της μηχανικής στην σύγχρονη εποχή»
Οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
Γιάννης Κακασαδέλλης – Θωμαΐδου Νίκη. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Αποτελείτε από το τελωνείο, την αποβάθρα, το πάρκινγκ για τα εμπορικά.
Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Παύλος’’
Λονδινο (Εργασια απο την πελαγια σκουφαριδη)
Οριζόντιος διαμελισμός
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
ΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Παράξενα Κτήρια. WALT DISNEY CONCERT HALL Λος Άγγελλες Καλιφόρνια.
Y Τα βουνά της Ελλάδας.
Από το Σόλωνα Χριστοδούλου Πριν πολλούς αιώνες οι κάτοικοι της Αιγύπτου υπέφεραν κάποτε από έλλειψη και κάποτε από πληθώρα νερού. Κάποτε υπήρχε πολύ.
Παγκόσμιος Χάρτης.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Οι ακτές της Ελλάδας.
ΤΑΚΙ ΣΑΧ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΗΜΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ιστορικοί Στην εργασία μας ως ιστορικοί αναζητήσαμε πληροφορίες για μυθολογικά όντα υπερφυσικών διαστάσεων αλλά και για ιστορικά μνημεία που το μέγεθός.
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Το "διαμάντι" της Αττικής. Η Λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Σαρωνικού κόλπου, μόλις 21 χιλιόμετρα από την.
Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιους αμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που.
Τα ποτάμια της Αφρικής Από: Ιωάννα Φουσκαρή Αναστασία Πατσιαούρα
ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΗ
ΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ.
΄Ηπειρος GOROS.
Το μεγαλύτερο Καρουζέλ του κόσμου
Παρίσι-Pαris :) Η Πόλη Του Φωτός :).
ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΤΣΙΦΛΙΚΟΥ Γρασιελα Κόκα
Αθηνά Γκόντα Ε΄ Τάξη 43 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Αμερική.
Νορβηγικά Φιόρδ Αγγελική Κουρτικάκη & Μαργαρίτα Κουρουνιώτη Β1 
Νορβηγικά Φιόρδ.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Ζωή-Αντώνης Δ 1 τάξη 1 0 πειραματικό σχολείο Ρόδου Πληροφορική.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
Πορθμός Ο Πορθμός είναι ναυτικός γεωγραφικός όρος, με τον οποίο χαρακτηρίζεται η φυσική στενή λωρίδα θάλασσας που χωρίζοντας δύο ακτές ενώνει δύο μεγαλύτερες.
Λίγα στοιχεία για τον συμβολισμό αυτού του αριθμού.
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ελληνογαλλικη σχολη πειραια ο αγιοσ παυλοσ
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑ:ΑΦΡΙΚΗ
NASA.
5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
η Έρημος των "μυστήριων λιμνών".
Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ Αυτό το ασυνήθιστο μοντέρνο κτίριο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας. Οικοδομήθηκε στην παλαιότερη και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εμπρός στο μεγάλο φυσικό της λιμάνι. Η θάλασσα το περιβάλλει από τις τρεις πλευρές, ενώ οι στέγες του σχεδιάστηκαν ειδικά για να θυμίζουν γιγάντια πανιά ιστιοφόρου πλοίου.

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΜΑΓΧΗΣ Η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα του κόσμου βρίσκεται κάτω από το Στενό της Μάγχης, ανάμεσα στη Γαλλία και την Αγγλία. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό τεχνολογικό επίτευγμα. Το μήκος της σήραγγας ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα και από αυτά τα 38 βρίσκονται κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Η σήραγγα του Σεϊκάν στην Ιαπωνία είναι λίγο μακρύτερη αλλά το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται κάτω από τη στεριά. Η Σήραγγα της Μάγχης εγκαινιάστηκε το 1994 ως τμήμα ενός υπερσύγχρονου συστήματος επικοινωνίας μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας -και της ευρωπαϊκής ηπείρου.

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΝΣΑΪ Το Διεθνές Αεροδρόμιο Κανσάι, στον κόλπο της Οσάκα, στην Ιαπωνία, είναι το πρώτο αεροδρόμιο ανοιχτής θάλασσας στον κόσμο και ολοκληρώθηκε το 1994. Το θεαματικό αυτό αεροδρόμιο διαθέτει ένα φουτουριστικό αεροσταθμό από χάλυβα και γυαλί και χτίστηκε επάνω σ’ ένα τεχνητό νησί. Ο αεροσταθμός έχει μήκος 1,7 χιλιομέτρων και πρόκειται για τα μακρύτερα κτίρια στον κόσμο. Για την κατασκευή του τεχνητού νησιού και του αεροδρομίου οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τα πιο σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας.

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΟΝΚΟΡΝΤ Το Κόνκορντ είναι το μοναδικό υπερηχητικό επιβατηγό αεροσκάφος στον κόσμο. Πετάει ήδη εδώ και πολλά χρόνια κι ωστόσο η προσγείωση και η απογείωσή του παραμένουν ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα. Την εποχή της κατασκευής του προκάλεσε μια επανάσταση στις αερομεταφορές και συνεχίζει να αποτελεί ένα σύμβολο ταχύτητας και πολυτέλειας.

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥΑΝ Το τεράστιο αυτό φράγμα αποτέλεσε ένα υπερφιλόδοξο σχέδιο. Χτίστηκε προκειμένου να συγκρατήσει τα νερά του Νείλου, του μακρύτερου ποταμού στον κόσμο. Χάρη στο φράγμα εξασφαλίστηκε μια σταθερή ροή νερού όλο το χρόνο, ενώ παράλληλα παράγεται ηλεκτρισμός για τα εργοστάσια και τις πόλεις της Αιγύπτου.

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΟΥΡΑΝΟΞΥΣ ΤΗΣ ΣΙΑΡΣ Αυτός ο ουρανοξύστης των 110 ορόφων στο Σικάγο των ΗΠΑ είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Ο ουρανοξύστης Σίαρς έχει ύψος 443 μέτρα και ξεπερνά κατά 60 μέτρα το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης. Το κτίριο οικοδομήθηκε αρχικά ως έδρα της εταιρίας Σίαρς Ρόεμπακ.

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΝΝΕΝΤΥ Το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι είναι περισσότερο γνωστό ως η βάση απ’ όπου το πρόγραμμα Απόλλων έστειλε ανθρώπους στη Σελήνη κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Σήμερα το Κέντρο είναι χώρος εργασίας αλλά και τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν την έκθεση διαστημικών πυραύλων, τους χώρους συναρμολόγησης και τις βάσεις εκτόξευσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Το ακρωτήριο βρίσκεται στη Φλόριδα, στην ακτή του Ατλαντικού, και αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για αρκετές από τις πιο συναρπαστικές επιστημονικές εξερευνήσεις του αιώνα μας.

ΤΕΛΟΣ