Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

2 Ταξιδεύοντας Ήξερες ότι ο σιδηρόδρομος εφευρέθηκε στην Ευρώπη; Στην Αγγλία ο George Stephenson ήταν ο εφευρέτης του πρώτου επιβατικού τρένου, το 1825.

3 Ταξιδεύοντας Η μακρύτερη οδική σήραγγα είναι η σήραγγα Laerdal στη Νορβηγία, μεταξύ του Bergen και του Όσλο. Έχει μήκος μεγαλύτερο από 24 χιλιόμετρα και εγκαινιάστηκε κατά το έτος 2000.

4 Ταξιδεύοντας Η μακρύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ευρώπης είναι η σήραγγα κάτω από τη Μάγχη. Έχει μήκος πάνω από 50 km και μεταφέρει τρένα Eurostar μεγάλης ταχύτητας κάτω από τη θάλασσα, μεταξύ του Calais στη Γαλλία και του Folkestone στην Αγγλία

5 Ταξιδεύοντας Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου (343 μέτρα ύψος) είναι ο οδικός αγωγός του Millau στη Γαλλία, που εγκαινιάστηκε το 2004.

6 Ταξιδεύοντας Δύο από τις μακρύτερες γέφυρες της Ευρώπης είναι η οδική και σιδηροδρομική γέφυρα του Øresund (μήκους 16 km) και η οδική γέφυρα Βάσκο ντε Γκάμα) (μήκους άνω των 17 km)

7 Ταξιδεύοντας Το ταχύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο, το Concorde, σχεδιάστηκε από μια ομάδα γάλλων και βρετανών μηχανικών. Μπορούσε να πετάξει με ταχύτητα km/h —δύο φορές ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου, και μπορούσε να διασχίσει τον Ατλαντικό σε λιγότερο από τρεις ώρες.Το Concorde πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση το 2003.

8 Ταξιδεύοντας Ταχύτεροι από όλα τα αεροπλάνα είναι οι διαστημικοί πύραυλοι, όπως ο πύραυλος Ariane —για τη δημιουργία του οποίου συνεργάστηκαν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες Οι περισσότεροι δορυφόροι στον κόσμο εκτοξεύονται σήμερα μέσω αυτών των ευρωπαϊκών πυραύλων

9 Ταξιδεύοντας Η επιτυχία του Concorde, του Airbus και του πυραύλου Ariane δείχνει τι μπορεί να επιτυγχάνεται όταν οι ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται.

10 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!!

11 Κάντε το quiz μας στο testmoz.com/647130


Κατέβασμα ppt "Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google