Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Y Τα βουνά της Ελλάδας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Y Τα βουνά της Ελλάδας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 y Τα βουνά της Ελλάδας

2 Κρήτη Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.Ένα από τα βουνά της είναι τα Λευκά Όρη. Για αυτά θα μιλήσουμε σήμερα!

3 Λευκά Όρη Τα Λευκά Όρη είναι μια εκτεταμένη και πολύ εντυπωσιακή οροσειρά στην δυτική Κρήτη. Καταλαμβάνουν μια έκταση μήκους 50 και πλάτους 25 χιλιομέτρων και ουσιαστικά το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Χανίων .

4 Λευκά Όρη Ψηλότερες κορυφές είναι οι Πάχνες (2453 μ. υψόμετρο), Τροχάρης (2402), Σβουριχτή (2360), ενώ συνολικά γύρω στις 50 κορυφές τους υπερβαίνουν σε υψόμετρο τα 2000 m. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ένα εσωτερικό  υψίπεδο(στα μέτρα) το οποίο περιβάλλεται από αναρίθμητες κορυφές. Λόγω της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας τους, ο επισκέπτης θα πρέπει πάντα να διαθέτει μέσα και γνώσεις προσανατολισμού γιατί η πιθανότητα να χαθεί κάποιος μέσα σε αυτή τη «θάλασσα» από κορυφές δεν είναι αμελητέα.

5 ΤΑ Λευκά Όρη Τα Λευκά Όρη είναι από τις περιοχές που δέχονται πολύ μεγάλα ετήσια ύψη βροχής (2000 mm), όμως το καλοκαίρι είναι εντελώς ξερά και δεν υπάρχουν πηγές για ανεφοδιασμό νερού.

6 Τα Λευκά Όρη Υπάρχουν αρκετές διαδρομές και τρόποι να τα προσεγγίσει κανείς είτε από τη νότια είτε από τη βόρεια πλευρά τους. Περισσότερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η διάσχιση του όλου συγκροτήματος σε σχέση με την ανάβαση σε κάποιες μεμονωμένες κορυφές. Ο χρόνος για την διάσχιση διαφέρει από εποχή σε εποχή, πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπολογίζεται σε αρκετές ώρες. Τέλος στην περιοχή των Λευκών Ορέων και κυρίως στη νότια πλευρά τους συναντούμε κάποια από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ελλάδας (Σαμαριάς , Φαράγγι του Ελυγιά, Κλάδου, Τρυπητής) τα οποία και από μόνα τους αποτελούν μια ενδιαφέρουσα προοπτική.

7 Το κλίμα Τα Λευκά Όρη είναι από τις περιοχές που δέχονται πολύ μεγάλα ετήσια ύψη βροχής(2000 mm), όμως το καλοκαίρι είναι εντελώς ξερά και δεν υπάρχουν πηγές για ανεφοδιασμό νερού.

8 Πηγές

9 αλμπουμ φωτογραφίες

10 τέλος


Κατέβασμα ppt "Y Τα βουνά της Ελλάδας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google