ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Όνομα: Σαμουρέλη Σωτηρία Μάθημα: Βιολογία
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
Τι είναι ο καρκίνος Ο καρκίνος (όγκος) είναι η ανώμαλη ανάπτυξη κύτταρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος. Προέλευση της.
Όνομα μαθητή: Λασκαρίδου Πασχαλίνα Ζαχαριάδου Αναστασία
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
ΓΟΝΟΚΟΚΚΙΚΗ ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας 28 Ιουλίου Ετήσια εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού.
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα-Σ.Μ.Ν.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)
MINIONS.
 Στις μέρες μας όλο και περισσότερα άτομα πάσχουν από κάποιες ασθένειες που μεταδίδονται σεξουαλικώς. Αυτές οι ασθένειες πολλές φορές προκαλούν προβλήματα.
ΠΑΛΑΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Στόχος της παρουσίασης είναι να πληροφορήσει το σεξουαλικώς ενεργό κοινό για την πρόληψη των αφροδίσιων νοσημάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
ΤΥΦΟΣ.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ.
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΜΠΑΓΙΑΝ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΚΑΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΑΖΑ, ΚΙΚΗ ΦΑΡΑΖΑ,ΙΩΣΗΦ ΜΑΛΛΙΟΣ.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα του καρκίνου του μαστού και της μαστεκτομής.Με.
Κονδυλώματα (HPV).
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ Σε έρευνα που έγινε σε 200 άτομα 100 άνδρες και 100 γυναίκες. Το 80% των ατόμων μας απάντησαν ότι έχουν.
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ (HPV)
Θέμα:”Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα και επιπτώσεις στην οικονομία”
Κυρίτση Βαϊα Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Μετάδοση και αντιμετώπιση των παθογόνων μικροοργανισμών
 Είναι ο τρίτος σε σειρά συχνότερος καρκίνος στην γυναίκα μετά τον καρκίνο του μαστού και του ενδομητρίου.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ 1985 Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ,
Θεραπευτική προσέγγιση των κονδυλωμάτων Ηλέκτρα Νικολαΐδου Επ. Καθηγήτρια Δερματολογίας Α’ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων Ιατρικής Σχολής Παν/μίου.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΑΣΣΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΡΟΜΠΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
1. Άνθρωπος & υγεία (1.3.4) Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΟΥΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ.
Η «υπογονιμότητα» ορίζεται ως η αδυναμία ενός ζευγαριού να επιτύχει σύλληψη και να αποκτήσει τέκνο έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος τακτικών σεξουαλικών.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται.
 Ορισμός σεξουαλικής επαφής  Οφέλη του σεξ στον άνθρωπο  Αντισυλληπτικές μέθοδοι  Ορμόνες κατά τη σεξουαλική επαφή  Σεξουαλική επαφή κατά την εγκυμοσύνη.
ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΑΓΝΗ ΕΣΔΥ/ΤΕΙ: ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Φάρμακα για τη Θεραπεία της Οστεοπόρωσης
Προληπτικη ιατρικη.
Στοιχεία Υγιεινής Μάθημα 2
1η Δεκεμβρίου.
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
Μιχαλοπουλου χριστινα Πετρακη γεωργια-ανδρομαχη
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ ΣΥΦΙΛΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ Ο καρκίνος του τραχήλου είναι νόσος που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη κακοήθων (καρκινικών) κυττάρων στους ιστούς του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος  του τραχήλου αναπτύσσεται συνήθως μετά από μακρό χρονικό διάστημα εξέλιξης ιστολογικών μεταβολών στα κύτταρα του τραχήλου.

ΑΙΤΙΑ Η μόλυνση από τον ανθρώπινο θηλωματοϊό (HPV) Μεγάλος αριθμός τοκετών. Κάπνισμα. Διατροφή φτωχή  σε βιταμίνες Α και C. AIDS: Οι γυναίκες που πάσχουν από AIDS.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ-ΕΞΕΛΙΞΗ Υδαρή, αιμορραγικά δύσοσμα εκκρίματα από τον κόλπο. Υδαρή, αιμορραγικά δύσοσμα εκκρίματα από τον κόλπο. Αιμορραγία του κόλπου μετά από σεξουαλική επαφή ή μεταξύ εμμήνων ρύσεων. Πυελικό πόνο ή πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Χειρουργική θεραπεία Κωνοειδής εκτομή Ολική υστερεκτομή Ακτινοθεραπεία Xημειοθεραπεία

ΠΡΟΛΗΨΗ Αποφύγετε την πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αποφύγετε την πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αποφύγετε τους πολλούς εναλλασσόμενους ερωτικούς συντρόφους. Μην καπνίζετε. Αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών και συνεπώς βήτα- καροτίνης, βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι μία νόσος που προλαμβάνεται και θεραπεύεται αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Πάνω από το 80% των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος διαγνώστηκε σε ένα πρώιμο στάδιο θεραπεύονται πλήρως. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες των αναπτυσσόμενων χωρών 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ http://www.bestrong.org.gr Βικιπαίδεια

ΣΥΦΙΛΗ Η Σύφιλη είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλείται από το βακτήριο Σπειροχαίτη Ωχρά Σπειροχαίτη υποείδος «ωχρού».

ΑΙΤΙΑ Το Τρεπόνημα του ωχρού υποείδος pall idum είναι ένα σπειροειδούς μορφής βακτήριο, Gram- αρνητικό, με υψηλή κινητικότητα. Άλλες τρεις ανθρώπινες ασθένειες προκαλούνται από συγγενή Τρεπόνημα του ωχρού.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ-ΕΞΕΛΙΞΗ Ρίγη Πυρετός Αίσθημα κόπωσης Αρθραλγίες Μυαλγίες Κεφαλαλγία Ναυτία Εξάνθημα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η σύφιλη θεραπεύεται με φαρμακευτική αγωγή -ειδικά στα δύο πρώτα στάδια της νόσου- η οποία περιλαμβάνει τη λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων, όπως είναι η πενικιλίνη ή η τετρακυκλίνη, και στη συνέχεια μακρόχρονες τακτικές αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να αποκλειστεί η υποτροπή με έγκαιρη αντιμετώπιση.

ΠΡΟΛΗΨΗ Έως και το 2010 δεν έχει βρεθεί εμβόλιο για την αποτελεσματική πρόληψη της σύφιλης. Η μετάδοση της σύφιλης μειώνεται με την αποχή από στενή σωματική επαφή με μολυσμένα άτομα, όπως και με την κατάλληλη χρήση προφυλακτικού από λάτεξ. Η χρήση του προφυλακτικού, ωστόσο, δεν αποκλείει παντελώς τον κίνδυνο μετάδοσης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η σύφιλη είναι ένας οργανισμός που προσβάλλει το αίμα και άλλα υγρά του σώματος. Εάν δε θεραπευτεί στα πρώτα στάδια εμφάνισής της μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ http://www.mavroudis.gr http://www.durex.com https://www.google.gr

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: Dj Rightside Destination Unknown