Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η «υπογονιμότητα» ορίζεται ως η αδυναμία ενός ζευγαριού να επιτύχει σύλληψη και να αποκτήσει τέκνο έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος τακτικών σεξουαλικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η «υπογονιμότητα» ορίζεται ως η αδυναμία ενός ζευγαριού να επιτύχει σύλληψη και να αποκτήσει τέκνο έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος τακτικών σεξουαλικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η «υπογονιμότητα» ορίζεται ως η αδυναμία ενός ζευγαριού να επιτύχει σύλληψη και να αποκτήσει τέκνο έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος τακτικών σεξουαλικών επαφών χωρίς αντισυλληπτική προστασία.

3 Η πιο κοινή αιτία γυναικείας υπογονιμότητας είναι η διαταραχή της ωορρηξίας. Άλλα αίτια της γυναικείας υπογονιμότητας μπορεί να είναι οι φραγμένες σάλπιγγες, που προκύπτουν όταν μια γυναίκα έχει ή είχε κάποια φλεγμονώδη νόσο της πυέλου ή ενδομητρίωση (μία ενίοτε οδυνηρή κατάσταση που προκαλεί συμφύσεις και κύστεις) ή διακοπές κυήσεων. Επίσης κάποιες συγγενείς ανωμαλίες (εκ’ γενετής παθήσεις) που αφορούν τη δομή της μήτρας ή ινομυώματα στη μήτρα, συνδέονται με επανειλημμένες αποβολές.

4 1.Η έκθεση σε περιβαλλοντικούς κινδύνους και τις τοξίνες, όπως παρασιτοκτόνα, ο μόλυβδος, το χρώμιο, η ακτινοβολία, οι ραδιενεργές ουσίες, ο υδράργυρος, το βενζόλιο, το βόριο, και βαρέα μέταλλα. 2. Το κάπνισμα.

5 3.Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε τακτική βάση. 4.Η παρατεταμένη χρήση μαριχουάνας και άλλων ψυχότροπων ναρκωτικών. 5.Το σύνδρομο της εργασιομανίας. 6.Το υπερβολικό άγχος.

6 7.Η κακή διατροφή και η αναιμία. 8.H ανεπάρκεια της βιταμίνης C και του ψευδαργύρου στη διατροφή. 9.Η πολύ συχνή συνουσία. 10.Η υπερβολικά έντονη άσκηση. 11.Η θερμότητα, καθώς μπορεί να μειώσει την παραγωγή του σπέρματος (π.χ. όταν κάποιος φοράει συνεχώς πολύ στενά εσώρουχα, οδηγοί φορτηγών, ταξί).

7 Πως να αντιμετωπίσετε την υπογονιμότητα. Η θεραπευτική προσέγγιση της ανδρικής υπογονιμότητας έχει να κάνει με το είδος του προβλήματος. Έτσι, οι άνδρες που πάσχουν από υπογονιμότητα μπορούν να διαχωριστούν, από θεραπευτικής απόψεως, σε 3 κατηγορίες: αυτούς που μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή (φλεγμονές, ενδοκρινολογικά προβλήματα κλπ), αυτούς που μπορούν να αντιμετωπιστούν με χειρουργική επέμβαση (απόφραξη εκφορητικών γεννητικών οδών, κρυψορχία κλπ) και αυτούς που πρέπει να προχωρήσουν με την σύντροφό τους στη λύση της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

8 Διατροφή για Γονιμότητα

9 Ποσοστά Υπογονιμότητας

10 https://youtu.be/2g78B6Eyydc Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς εξηγεί: Τι πρέπει να κάνει το υπογόνιμο ζευγάρι Dr. Stephanos Chandakas explains: What should an infertile couple do

11 ΠΗΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ποσοστα υπογονιμοτητας στην ελλαδα - Αναζήτηση Google ποσοστα υπογονιμοτητας στην ελλαδα - Αναζήτηση Google ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ - Υγεία, Ομορφιά, Διατροφή, Φυσική Κατάσταση – Advance Health Aντιμετωπίστε την υπογονιμότητα. Nέες τεχνικές και θεραπείες Aντιμετωπίστε την υπογονιμότητα. Nέες τεχνικές και θεραπείες Αιτίες Ανδρικής Υπογονιμότητας | Fertilitycrete Αιτίες Ανδρικής Υπογονιμότητας | Fertilitycrete Ανδρική Υπογονιμότητα - Αιτίες - Διάγνωση – Θεραπεία Ανδρική Υπογονιμότητα - Αιτίες - Διάγνωση – Θεραπεία https://youtu.be/2g78B6Eyydc

12 Εργάστηκαν οι μαθητές του Α2 Μπομπέτσης Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος Αρσένιος-Νεκτάριος Παπαθανασίου Θοδωρής

13


Κατέβασμα ppt "Η «υπογονιμότητα» ορίζεται ως η αδυναμία ενός ζευγαριού να επιτύχει σύλληψη και να αποκτήσει τέκνο έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος τακτικών σεξουαλικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google