Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ι.Ι.Ε.Κ DATA Τμήμα: Μαγειρικής τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Εστιατορικής
Advertisements

6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ε΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα
Συστήματα επισιτισμού
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Σαλατες - Salads.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Σάντουιτς.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Εισαγωγικό σημείωμα Αγαπητές κυρίες, κύριοι
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών Μάθημα: Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών Μάθημα 2ον

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Περιγράφει τον τρόπο σερβιρίσματος φαγητών και ποτών κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του συνεδρίου.

Παράγοντες που συμβάλλουν στη επιτυχία ενός γεύματος σε συνέδρια Άριστη οργάνωση και προετοιμασία. Ποιότητα φαγητών και ποτών. Ακρίβεια στο χρόνο έναρξης. Ταχύτητα στη παράθεση Συνεργασία της τραπεζαρίας με την κουζίνα

Παράθεση γεύματος σε συνέδρια Πρώτο πιάτο κρύο. Να τοποθετείται στα τραπέζια μερικά λεπτά πριν την είσοδο των συνέδρων. Το ίδιο για ψωμί, βούτυρο και κρασί. Ο καφές μπορεί να σερβιριστεί μαζί με το επιδόρπιο.

Παράθεση γεύματος σε συνέδρια Τα φαγητό να είναι σε μπουφέ. Το γεύμα να είναι ελαφρύ διότι μαζί με το κρασί προκαλεί υπνηλία. Κατά το διάλειμμα του συνεδρίου κάποιος από το προσωπικό να τακτοποιεί τη αίθουσα του συνεδρίου.

Τρόποι παράθεσης ροφημάτων σε ένα συνέδριο Τρόποι παράθεσης ροφημάτων σε ένα συνέδριο Παράθεση ροφημάτων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Παράθεση ροφημάτων κατά το διάλειμμα του συνεδρίου.

Παράθεση ροφημάτων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου-1 Μέσα στη αίθουσα α) Οι πελάτες παραμένουν στα τραπέζια τους β) Τα φλιτζάνια, η ζάχαρη και το γάλα είναι τοποθετημένα στα τραπέζια. γ) Οι σερβιτόροι φέρνουν τους καφέδες και τα τσάγια σε μεγάλα δοχεία πάνω σε τρόλεϊ και τα σερβίρουν. δ) Τα αλμυρά ή τα διάφορα σάντουιτς σερβίρονται σε πιατάκια με χαρτομάντιλο. ε) Η αποκόμιση γίνεται κατά το διάλειμμα ή μετά το τέλος του συνεδρίου.

Παράθεση ροφημάτων κατά το διάλειμμά του συνεδρίου-2 Έξω από τη αίθουσα α) Το σερβίρισμα των καφέδων γίνεται έξω από τη αίθουσα τη ώρα του διαλείμματος. β) Οι πελάτες σερβίρονται μόνοι τους. γ) Τα Φλιτζάνια του καφέ βρίσκονται μαζί με τη ζάχαρη και τα κουταλάκια σε ένα τραπέζι. δ) Οι τραπεζοκόμοι βρίσκονται πίσω από τα τραπέζια για να συμπληρώνουν ότι τελειώσει. ε) Οι πελάτες είναι συνήθως όρθιοι. ζ) Γλυκά και αλμυρά τοποθετούνται σε πιατέλες πάνω στα τραπεζάκια. η) Εάν οι πελάτες θέλουν δεύτερο καφέ σερβίρονται χωρίς καμία επιβάρυνση η) Αμέσως μετά το διάλειμμα οι τραπεζοκόμοι αναλαμβάνουν τη καθαριότητα και αποκόμιση των σκευών.

Φύλλο Εργασίας Να περιγράψετε τον τρόπο σερβιρίσματος φαγητών κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του συνεδρίου. Να περιγράψετε τον τρόπο σερβιρίσματος ποτών κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του συνεδρίου

Φύλλο Εργασίας-2 Συμπληρώστε τα κενά Το γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ γιατί……………………………………………………………. Το σερβίρισμα του καφέ μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Κατά τον τρόπο 1ο ο καφές σερβίρετε …………………………..…… Και κατά τον 2ο τρόπο ο καφές σερβίρετε ……………………….……………

Φύλλο Εργασίας-2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Το γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ γιατί θα προκαλέσει υπνηλία κατά τη διάρκεια των απογευματινών συνεδριάσεων Το σερβίρισμα του καφέ μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Κατά τον τρόπο 1ο ο καφές σερβίρετε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μέσα στη αίθουσα Και κατά τον 2ο τρόπο ο καφές σερβίρετε στο διάλειμμα μπροστά από τη είσοδο της αίθουσας

Φύλλο Αξιολόγησης-1 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σωστό Λάθος 1 Η επιτυχία ενός γεύματος έχει να κάνει αποκλειστικά με την ποιότητα του φαγητού 2 Το σερβίρισμα συστήνεται το πρώτο πιάτο να είναι κρύο και να τοποθετείται στα τραπέζια πριν τη είσοδο των σύνεδρων 3 Ο καφές σε συνέδρια μπορεί να σερβιριστεί μαζί με το επιδόρπιο 4 Για την επιτυχία ενός γεύματος σε συνέδρια απαιτείται η συνεργασία της κουζίνας με την τραπεζαρία 5 Η παράθεση ροφημάτων σε συνέδρια γίνεται μόνο μέσα στην αίθουσα 6 Κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου απαγορεύεται η παράθεση ροφημάτων ή γευμάτων 7 Ένα βαρύ γεύμα μαζί με το κρασί δεν προκαλεί υπνηλία κατά την διάρκεια των απογευματινών συνεδριάσεων 8 Για την επιτυχία ενός γεύματος είναι ο συγχρονισμός και η ταχύτητα 9 Εάν οι πελάτες θέλουν δεύτερο καφέ σερβίρονται αλλά πρέπει να πληρώσουν 10 Αμέσως μετά το διάλειμμα οι τραπεζοκόμοι αναλαμβάνουν τη καθαριότητα και αποκόμιση των σκευών.

Φύλλο Αξιολόγησης ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σωστό Λάθος 1 Η επιτυχία ενός γεύματος έχει να κάνει αποκλειστικά με την ποιότητα του φαγητού χ 2 Το σερβίρισμα συστήνεται το πρώτο πιάτο να είναι κρύο και να τοποθετείται στα τραπέζια πριν τη είσοδο των σύνεδρων 3 Ο καφές σε συνέδρια μπορεί να σερβιριστεί μαζί με το επιδόρπιο 4 Για την επιτυχία ενός γεύματος σε συνέδρια απαιτείται η συνεργασία της κουζίνας με την τραπεζαρία 5 Η παράθεση ροφημάτων σε συνέδρια γίνεται μόνο μέσα στην αίθουσα 6 Κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου απαγορεύεται η παράθεση ροφημάτων ή γευμάτων 7 Ένα βαρύ γεύμα μαζί με το κρασί δεν προκαλεί υπνηλία κατά την διάρκεια των απογευματινών συνεδριάσεων 8 Για την επιτυχία ενός γεύματος είναι ο συγχρονισμός και η ταχύτητα 9 Εάν οι πελάτες θέλουν δεύτερο καφέ σερβίρονται αλλά πρέπει να πληρώσουν 10 Αμέσως μετά το διάλειμμα οι τραπεζοκόμοι αναλαμβάνουν τη καθαριότητα και αποκόμιση των σκευών.

Κατ’ οίκον εργασία Ερωτήσεις 1, 2, 4 και 5 στη σελίδα 101 του βιβλίου σας.