ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ OPEN DISCOVERY SPACE Χρήστος Ραγιαδάκος Υπουργείο Παιδείας Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κωδικός εκδήλωσης: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΕΑ - Λονδίνο 14/02/2011 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Νίκη Λαμπροπούλου * Σοφία Ντάνη Intelligenesis.eu.
Advertisements

« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
‘’Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων’’ ( Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2011/ C372 / 01 ) Αθήνα,8 και 9 Ιουλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
BioPlatform: Πανευρωπαϊκή Συνεργασία για τη Βιοποικιλότητα.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
 Σελίδα 1 ΠΡΟΤΥΠΟ, ένα διαφορετικό σχολείο για το παιδί ΠΡΟΤΥΠΟ εκπαιδευτήριο Αθήνα, Φεβρουάριος 2011.
Ενσωμάτωση του μαθητικού υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία- Η προσέγγιση της Ψηφιακής Στρατηγικής Αθήνα, 29/10/2007 Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος Στέλεχος.
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
Χρήση και υποστήριξη κοινοτήτων μάθησης. Ψηφιακές κοινότητες  Κοινότητες που τα μέλη τους επικοινωνούν ψηφιακά μεταξύ τους.
«Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής.
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RELEASE ‘‘Towards Achieving Self Regulated Learning as a Core in Teachers” In-Service Training in Cyprus Δημοτικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας.
Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ Σύρος.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Ένταξη Νέων Τεχνολογιών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και Άτομα με Αναπηρία
“Προετοιμασία του Δασκάλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αρχική Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας” Πρόταση.
IST CULTIVATE-EU Τί είναι: Συνοδευτικό μέτρο του προγράμματος IST, υπαγόμενο στην Kεντρική Δράση ΙII, στον τομέα «Ψηφιακή Κληρονομιά και Πολιτιστικό.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Open Discovery Space (
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
 Π.Ε.ΚΑ.Π. Νικ. Καλογερόπουλος Αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες
Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ PROJECT.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΩΜΑΣ ΣΦΗΚΟΠΟΥΛΟΣ.
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Λογισμικό της Εκπαίδευσης Κωστής Οικονομίδης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
Ο Διαδραστικός Πίνακας ως διδακτικό εργαλείο Από τη βιβλιογραφία προκύπτουν μια σειρά από οφέλη από τη χρήση του ΔΠ τα οποία αφορούν τον εκπαιδευτικό,
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λογισμικό Εκπαίδευσης M- Pedia Ελευθέριος Μιχαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος, M-Data
Διδακτική Πληροφορικής
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Χαράλαμπος Δούκας Μηχανικός Πληροφοριακών &
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εκπαιδευτική διαδικασία Ξυνή Παναγιώτα Πληροφορικός ΠΕ19 M.Sc. Ίλιον, 11/12/2014.
Επαγγελματική ανάπτυξη: κάποια γενικά χαρακτηριστικά
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Αξιοποίηση της μεικτής μάθησης με το LAMS στο Λύκειο Τσέχωφ: Αυτός ο πασίγνωστος- άγνωστος Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής.
Η αξιοποίηση των tablets στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
O πρώτος χρόνος της δράσης eTwinning
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Εισαγωγή στο πρόγραμμα Mascil
Βασίλης Γαργανουράκης Φυσικός – Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Πολιτικές Ασφαλούς Διαδικτύου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ενημερωτικός Κόμβος ΠΣΔ “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Ελληνογερμανική Αγωγή
“Το μέλλον φτιάχτηκε για να αλλάξει”
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ OPEN DISCOVERY SPACE Χρήστος Ραγιαδάκος Υπουργείο Παιδείας Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κωδικός εκδήλωσης: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ CIP-ICT-PSP GA

Η μη-γραμμική (διαλεκτική) σχέση «Επιστημονική εξέλιξη συνεπάγεται κοινωνική εξέλιξη και αντίστροφα» εκδηλώνεται στην περίπτωσή μας ως Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο τόσο στην αύξηση της απόδοσης της διδασκαλίας κάθε εκπαιδευτικού, όσο και στη διευκόλυνση της λειτουργίας των σχολείων;

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Τη 10ετία του ’90 φαινόταν ότι κάθε παιδί θα έχει τον φθηνό, άφθαρτο, κλπ φορητό που θα έπαιρνε στο σχολείο αντί για τσάντα! ΦΤΗΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Σήμερα φαίνεται ότι στο μέλλον ο μαθητής θα πηγαίνει στο σχολείο με 1-2 τετράδια και μολύβια!

ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αντί να μοιράζονται φορητοί υπολογιστές στους μαθητές, το Υπουργείο επέλεξε: Να εφοδιαστούν τα σχολεία με διαδραστικούς πίνακες Να οργανωθεί διαδικτυακά το σχολείο για διαδικτυακή παροχή υπηρεσιών Να αναδιοργανωθεί το σχολικό δίκτυο Να αναδιοργανωθεί το αποθετήριο yliko.gr σε yliko.grwww.photodentro.gr

Η ανακάλυψη/κατανόηση των πυρηνικών φαινομένων μας έδωσε πολλά ιατρικά όργανα και θα λύσει τελικά το ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας ΑΛΛΑ οι πυρηνικές βόμβες μπορούν και να την καταστρέψουν ΠΡΟΣΟΧΗ

ΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΦΟΡΗΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Όταν ο μαθητής γράφει και επικοινωνεί με όλους μέσα από τον φορητό υπολογιστή του, θα γράφει όλο και περισσότερο χρησιμοποιώντας πληκτρολόγιο Υπάρχει κίνδυνος οι μαθητές να αρχίσουν να έχουν πρόβλημα με την δεξιότητα γραφής

Διαδίκτυο & διαδραστικός πίνακας: Αυξάνει τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των μαθητών. Προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή και συνεργασία. Κάνει τους μαθητές να κρατούν ελάχιστες σημειώσεις μέσα στην τάξη. Συντελεί στην καλύτερη και ταχύτερη αφομοίωση των δύσκολων εννοιών και αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών για το μάθημα. ΑΛΛΑ Γνωστοί κίνδυνοι διαδικτύου Περιορισμένη χρήση PowerPoint Δεν πρέπει να αντικαταστήσει τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας Δεν πρέπει να αντικαταστήσει το κινητικό παιχνίδι των μαθητών

Open Discovery Space: A socially-powered and multilingual open learning infrastructure to boost the adoption of eLearning resources •open learning: Διαδικτυακή πλατφόρμα προσβάσιμη από όλους •Multilingual: Σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες •socially-powered: με δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Συμμετέχουν συνολικά 52 εταίροι με κεντρικό συντονιστή την INTRASOFT INTERNATIONAL (Lux) Οι έλληνες και κύπριοι εταίροι είναι: 1)ELLINOGERMANIKI AGOGI SCHOLI PANAGEA SAVVA AE 2)COMPUTER TECHNOLOGY INSTITUTE & PRESS DIOPHANTUS 3)GREEK RESEARCH AND TECHNOLOGY NETWORK S.A. 4)PSOCHIOS IOANNIS & SIA OE - AGRO-KNOW TECHNOLOGIES 5)OPEN UNIVERSITY OF CYPRUS 6)DIGIPRO COMPUTER CONSULTANTS LTD 7)INSTITUTE OF EDUCATIONAL POLICY 8)TECHNICAL UNIVERSITY OF CRETE 9)CENTRE FOR RESEARCH AND TECHNOLOGY HELLAS

Το έργο ODS στοχεύει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες στην διδασκαλία τους Η Ελληνική ομάδα του έργου είναι πλήρης: Το ΙΕΠ εξασφαλίζει τη συμβατότητα των προϊόντων του έργου με την εθνική πολιτική Το ΑΕΙΤΥ εξασφαλίζει τη συμβατότητά τους με τις υπάρχουσες πλατφόρμες του ψηφιακού σχολείου Η ΕΑ προσφέρει τη συμμετοχή των ιδιωτικών σχολείων και τη μακρόχρονη εμπειρία της σε προγράμματα νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση Κλπ, κλπ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ Πανευρωπαϊκό ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς για καταγραφή της ετοιμότητάς τους για αποδοχή και χρήση διαδικτύου Πανευρωπαϊκό ερωτηματολόγιο προς διευθυντές σχολείων για καταγραφή των δυνατοτήτων χρήσης διαδικτύου Εξειδικευμένο ελληνικό ερωτηματολόγιο καταγραφής της ψηφιακής ωριμότητας κάθε σχολείου

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ •Στα πιλοτικά σχολεία θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά το ODS Innovation Model για ένα χρόνο όπου σχολικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από σεμινάρια που προωθούν τους ψηφιακούς πόρους. •Θα γίνει επιλογή δεδομένων από τα πιλοτικά σχολεία και ανάλυση

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Θα οργανωθούν συμμετοχικές δραστηριότητες που θα εμπλέκουν σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και τη διοίκηση σχολείων ΣΤΟΧΟΣ --Κάθε σχολικός σύμβουλος να έχει τη σελίδα του ή φόρουμ ή γουίκι --Κάθε σχολείο να έχει τη σελίδα του για πλήρη ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων τους --Οι ειδικότητες εκπαιδευτικών να έχουν μπλόγκ ή γουίκι (π.χ. ) --Οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνούν διαδικτυακά με τους μαθητές τους ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ;

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΕΠ •Εξειδικευμένο ελληνικό ερωτηματολόγιο καταγραφής της ψηφιακής ωριμότητας κάθε σχολείου •Πρότυπες διαδικτυακές σελίδες, φόρουμ και γουίκι για ΣΣ και ομάδες καθηγητών (Διαγωνισμός καλύτερων εφαρμογών) •Πρότυπες ενημερωτικές σελίδες σχολείων (Διαγωνισμός καλύτερων εφαρμογών) •Συστηματικές επιμορφωτικές ημερίδες στη χρήση αποθετηρίων •;;;;;;;;;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ Χαρτογράφηση των αλλαγών στο σχολείο και ταυτοποίηση των διαδικασιών για τον εκμοντερνισμό της εκπαίδευσης. Σχεδίαση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και δραστηριοτήτων για την υποστήριξη αυτής της μετάβασης Πρόταση μιας κατάλληλης για κάθε χώρα διαδικασίας προς την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ