Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βασίλης Γαργανουράκης Φυσικός – Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βασίλης Γαργανουράκης Φυσικός – Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νέες Τεχνολογίες Στις Φυσικές Επιστήμες (Για Την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση )
Βασίλης Γαργανουράκης Φυσικός – Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου Μάρτιος 2012

2 ΤΠΕ στην Ελλάδα σήμερα;
Eurostat: Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα στη χρήση Η/Υ Το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό (59%) μετά τη Ρουμανία (50%) και τη Βουλγαρία (55%) κατέχει η Ελλάδα στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών (ηλικίες από 16 έως 74 ετών) Πιο συγκεκριμένα, το 2011 προκύπτει ότι μόνο το 59% του πληθυσμού της Ελλάδας, από 16 ως 74 ετών, έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ωστόσο, στις ηλικίες το ποσοστό εκτοξεύεται στο 97% έναντι 96% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Πηγή: Eurostat-Newsletter, “Computer skills in the EU27 in figures ”, 47/ March 2012

3 ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΠΕ (Μάρτιος 2012)

4

5 Για τους εκπαιδευτικούς
Εμπόδια για την επιτυχή ολοκλήρωση των ΤΠΕ στη διδασκαλία. Τι λέει η βιβλιογραφία; Εμπόδια Για τα σχολεία Για τους εκπαιδευτικούς Έλλειψη πρόσβασης Η ύπαρξη πόρων (συσκευών και λογισμικού) - Η αξιοποίηση των πόρων που διαθέτουν τα σχολεία - Η πρόσβαση σε πόρους από το σπίτι Αντίσταση στην αλλαγή Επιμόρφωση σε νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις Δεκτικοί σε νέους τρόπους διδασκαλίας Έλλειψη χρόνου Μείωση του αριθμού των διδασκόμενων μαθημάτων ή αύξηση των ωρών διδασκαλίας ανά μάθημα. Απόκτηση δεξιοτήτων για αυτοργάνωση και αποτελεσματικότερη διαχείριση χρόνου Έλλειψη κατάρτισης Κατάρτιση σε νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις -Προετοιμασία από τα φοιτητικά χρόνια Εκμετάλλευση ευκαιριών για ενδοσχολική επιμόρφωση Γνώση για πρόσβαση σε πληροφορίες Έλλειψη τεχνικής υποστήριξης Παροχή συνεχούς τεχνικής υποστήριξης Στηρίζονται στους εαυτούς τους για την επίλυση προβλημάτων στη χρήση των ΤΠΕ Πρόσβαση σε διαθέσιμη υποστήριξη (π.χ. Helpdesk Σχολικού Δικτύου)

6 Επιμόρφωση Β Επιπέδου b-epipedo2.cti.gr/ (και όχι b-epipedo.cti.gr/)

7 Χρήσιμες Ιστοσελίδες Wikipedia (Ελληνική έκδοση): Αναζήτηση Βίντεο: Σειρα ΕΥΡΗΚΑ! (Youtube): Πως θα κατεβάσω/παίξω βίντεο από το Youtube; Αλλά παίρνω ιδέες για να «κάνω» μέσα στην τάξη... Όχι μόνο «βλέπω»... .... και ας σπάσουν τα αβγά.

8 Χρήσιμες Ιστοσελίδες 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου: (Ενότητα «πρωτοβάθμια») in.gr » Ειδήσεις » Επιστήμη-Τεχνολογία (βάζω την καθημερινότητα μέσα στην τάξη): GOOGLE Earth: Colorado Phet :

9 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Βασίλης Γαργανουράκης Φυσικός – Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google