Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Τζάκλιν Ουίλσον : Γεννήθηκε το 1945 στο Μπαθ. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο, δούλεψε ως δημ/φος προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή.
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Ταξιδεύοντας … με τον καλύτερο μου φίλο …
Γιώργος Κάκαρης Γ
Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Στέλλα Βιολάντη Γρηγόριος Ξενόπουλος.
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΖΩΤΤΗΣ Δ΄1.
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Παρουςιαςη βιβλιου Ουρανία Μαρία Παπαδάκη.
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Πηνελοπης δελτα, O τρελαντωνης. Μυθiςτορhμα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ FESTIVAL DOCUMANTER ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ.
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ Το καπλάνι της βιτρίνας
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.
Η ΜΟΜΟ!!.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
Πολλοί άνθρωποι που είναι φτωχοί κλέβουν μαγαζιά και σπίτια για να μαζέψουν χρήματα για τα οικονομικά τους προβλήματα!
ΜΑΘΗΤΡΙΑ : ΚΑΙΤΑΤΖΗ ΛΥΔΙΑ ΤΑΞΗ : Ε1 ΤΙΤΛΟΣ : ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΛΟΥΙΖΑ ΜΕΙ ΑΛΚΟΤ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ.
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
Κωνσταντίνος Καβάφης Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια, όπου οι γονείς του, εγκαταστάθηκαν εγκαταλείποντας.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
Από την Παρασκευή Σιδερά
Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Το όνομα του είναι Ρωμαίο. Είναι σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλά. Είναι μόνο 3 χρονών.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ
Η ζωή των δουλοπάροικων
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Λ. Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Χριστινα Βασιλακη Δ1 Σεπτέμβρης 2015.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Είναι καιρός να φανερώσω την τραγωδία μου
Οι τελευταίοι ήρωες της Λίτσας Ψαραύτη.
Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο Κεφ. 12 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2

Frances Eliza Hodgson Burnett Γεννήθηκε το 1849, στο Manchester της Αγγλίας και είχε άλλα 4 αδέρφια. Μετά το θάνατο του πατέρα της (1852) μετακόμισαν το 1865 στην Αμερική. Στα 19 της χρόνια, η Frances άρχισε να γράφει για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια της , δημοσιεύοντας ιστορίες σε περιοδικά.

Η μητέρα της πεθαίνει το 1870. Το 1872 παντρεύεται τον Swan Burnett , με τον οποίο έζησε στο Παρίσι για 2 χρόνια, όπου και γέννησε τα 2 της παιδιά. Το 1892 πεθαίνει ο μεγάλος της γιός από φυματίωση και η Frances πέφτει σε κατάθλιψη.

Το 1911 εκδίδεται ο Μυστικός κήπος Το 1924 η Frances πεθαίνει, στα 74 της πλέον χρόνια.

Ο Μυστικός Κήπος: Χρόνος: 19ος αιώνας Χώρος: Ινδία, Αγγλία – Βαλτοτόπι Χρόνος: 19ος αιώνας Χώρος: Ινδία, Αγγλία – Βαλτοτόπι Τρόπος Γραφής: Ύφος καθαρό και σαφές . Γλώσσα απλή και κατανοητή .  Παρουσία διαλόγου – ζωντάνια . 

Περίληψη: Η ιστορία μας ξεκινά στην Ινδία με ένα στριμμένο και αντιπαθητικό κορίτσι την Μαίρη Λένοξ που γεννιέται από Άγγλους γονείς .To κορίτσι αυτό μένει ορφανό και αναγκάζετε να πάει να ζήσει στο αρχοντικό του θειου της στην Αγγλία . Εκεί μαθαίνει δυο μυστικά «το μυστικό κήπο» και τον Κόλιν . Τον γιο του θειου της . Ένα άρρωστο παιδί που έμενε πάντα κλειστό στο δωμάτιο του .Η Μαίρη γνωρίζει τον κοκκινολαίμη ,ένα γερό-κηπουρό, και τον Ντίκον .Ο οποίος ξέρει πολύ καλά την φύση .Έμαθε πώς να συνεννοείται με τα πούλια και τα ζώα .Τα τρία παιδιά αποφασίζουν να ξεκλειδώσουν το μυστικό κήπο και να δουν τι έχει μέσα

Χαρακτήρες

Μαίρη: Η Μαίρη Λένοξ, αρχικά παρουσιάζεται ως ένα γκρινιάρικο και κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, που δεν είχε αγαπήσει, αλλά ούτε είχε αγαπηθεί από κανένα. Δεν είχε ποτέ φίλους, μέχρι που μετακόμισε στο σπίτι του θείου της. Από τότε η Μαίρη αλλάζει όταν δημιουργεί σχέσεις με κάποιους ανθρώπους αλλά και με τη φύση. Γίνεται ένα χαριτωμένο κορίτσι γεμάτο όρεξη.

Μάρθα: Υπηρέτρια στο σπίτι του Κ.Κρέιβεν. Ένα κορίτσι γεμάτο καλοσύνη, που προέρχεται από μία μεγάλη (12 αδέρφια) αλλά φτωχή οικογένεια. Η Μάρθα βοηθά την Μαίρη να προσαρμοστεί στο σπίτι του θείου της και είναι ένα από τα πρώτα άτομα με το οποίο η Μαίρη γίνεται φίλη και έτσι την φέρνει πιο κοντά με τον Ντίκον, με τον οποίο έγιναν αχώριστοι φίλοι.

Ντίκον: Αδελφός της Μάρθας Ένα φτωχό παιδί που έχει μάθει να ζει ευτυχισμένο με την ομορφιά της φύσης, εφόσον περνά τις περισσότερες του ώρες έξω. Κάνει παρέα με τα ζώα τα οποία αγαπά, φροντίζει, και μπορεί και επικοινωνεί μαζί τους. Είναι καλότροπος, ενδιαφέρεται για τους άλλους και είναι φιλικός με όλους. Ο Ντίκον, γίνεται φίλος με τη Μαίρη και τον Κόλιν και τους γνωρίζει τη φύση.

Κόλιν: Γιος του κ. Κρέιβεν. Ένα δεκάχρονο αγόρι που μένει κλεισμένο στο δωμάτιό του από τον καιρό που γεννήθηκε, χωρίς την αληθινή αγάπη κανενός. Πιστεύει ότι όλοι πρέπει να τον υπακούουν γιατί είναι το αφεντικό. Είναι ένα παιδί υγιέστατο αλλά οι άλλοι το έχουν κάνει να νομίζει ότι είναι ανάπηρο και ότι σύντομα θα πεθάνει. Αλλάζει η ζωή του όταν γνωρίζεται με την Μαίρη η οποία τον βγάζει από την μιζέρια.

Σύγκριση με την εποχή μας: Υπάρχουν και σήμερα παιδιά χωρίς φίλους. Κάποια παιδιά και σήμερα δεν νιώθουν την αγάπη και την φροντίδα από τους γονείς τους, όπως η Μαίρη και ο Κόλιν. Κάποιοι γονείς δίνουν στα παιδιά τους υλικά αγαθά (χρήματα και παιχνίδια...) για να καλύψουν την ανάγκη τους για αγάπη, όπως στον Κόλιν και στην Μαίρη.

Εντυπώσεις: Για εμένα το βιβλίο αυτό ήταν πάρα πολύ ωραίο γιατί: Είχα συνεχώς περιέργεια να μάθω τι κρυβόταν στον Μυστικό κήπο. Βλεπείς μια ωραία σχέση (φιλια) ανάμεσα στον Ντίκον και στη Μαίρη και στην συνέχεια με τον Κόλιν. Βλέπεις ότι η φύση μπορεί να κάνει «θαύματα» . Ο Κόλιν άρχισε να ζει αληθινά όταν γνώρισε την φύση. Σίγουρα θα πρότεινα σε όλους τους συμμαθητές μου να διαβάσουν το βιβλίο αυτό!!

TRAILER από την ταινία http://www.youtube.com/watch?v=VrMahhudZvo

ΤΕΛΟΣ