Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:

3 Το Internet είναι ένα σύνολο από χιλιάδες υπολογιστές συνδεδεμένους μεταξύ τους. Οι υπολογιστές αυτοί δε βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, για παράδειγμα, σε κάποια πόλη. Είναι σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο και οι χρήστες τους τις περισσότερες φορές δε γνωρίζονται μεταξύ τους.

4 Γιατί να θέλει να επικοινωνήσει κάποιος με έναν υπολογιστή που βρίσκεται σε ένα άγνωστο μέρος; Γιατί θέλει να βρει πληροφορίες σχεδόν για οτιδήποτε.  Π αιχνίδια  Κ ατασκευές  Τ αινίες  Μ ουσική ίκι Μάους

5 Προσοχή όμως, γιατί το Internet κρύβει και κινδύνους, και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, θα πρέπει να συμβουλεύονται τους γονείς τους και να τους ενημερώνουν όταν το χρησιμοποιούν.

6

7

8

9

10

11

12 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ. ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!

13 Γιούπι! Το ήξερα ότι είμαι ο πιο έξυπνος και ο πιο τυχερός! Ρόζα κέρδισα στο κουίζ!!! Και σήμερα θα πάρω τα δώρα μου!

14

15 Είδες που στο έλεγα; Πόσο δίκαιο είχες! Υπόσχομαι ότι θα είμαι πιο προσεκτικός.

16 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή αλλιώς e-mail είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος να επικοινωνούν γραπτώς οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο μέσω του υπολογιστή τους. Γρήγορα και χωρίς έξοδα.

17 Προσοχή! Όπως και στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στον κόσμο του Internet, δεν είναι σωστό να μιλάς με αγνώστους. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή της άλλης πλευράς.

18

19

20 Όλο και κάποια χαζή κότα θα πέσει στην παγίδα μου.

21 Σε λίγο θα ‘ρθει το μεζεδάκι… Θα γίνω διάσημη!

22

23 Ευχαριστώ Ηρακλή. Το πάθημα μου έγινε μάθημα!

24 Προσέχουμε στο Διαδίκτυο και ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες

25 Οι βασικοί κανόνες του διαδικτύου 1. Τα άτομα με τα οποία συνομιλείς στο Διαδίκτυο αλλά δε γνωρίζεις στο φυσικό κόσμο, είναι άγνωστοι. 2. Ποτέ μη φανερώνεις σε διαδικτυακούς φίλους ή σε ιστοσελίδες προσωπικά σου στοιχεία. 3. Να φέρεσαι ευγενικά σε όλους στο Διαδίκτυο, όπως κάνεις και στο φυσικό κόσμο.

26 4. Καλό είναι να μη δημοσιεύεις προσωπικές σου σκέψεις ή φωτογραφίες στο Διαδίκτυο. 5.Εάν κάτι στο Διαδίκτυο σου φαίνεται ύποπτο ή πολύ καλό για να είναι αληθινό, μίλησε στους γονείς σου ή σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. 6.Πάντα διασταυρώνεις τις πληροφορίες στο Διαδίκτυο και με άλλες έγκυρες πηγές. 7.Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να συναντήσεις στο φυσικό κόσμο άτομα που γνωρίζεις μόνο μέσα από το διαδίκτυο και όχι στην πραγματικότητα.

27 8.Πάντα να σερφάρεις σε ιστοσελίδες που είναι κατάλληλες για την ηλικία σου. 9.Πάντα να κρατάς τους κωδικούς σου στο Διαδίκτυο κρυφούς. Τον κωδικό σου τον επιλέγεις προσεκτικά, δεν τον δίνεις σε κανέναν και τον αλλάζεις συχνά! 10.Όταν μπαίνεις στο Διαδίκτυο από ξένο υπολογιστή, είναι καλό να μη μπαίνεις σε ιστοσελίδες που χρειάζονται κωδικούς.

28 Μην τρελαίνεστε με τον υπολογιστή! Ο υπολογιστής είναι ένα χρήσιμο και διασκεδαστικό εργαλείο. Έχει τη χρησιμότητά του, αλλά δεν είναι και το κέντρο του κόσμου. Όσο και αν σας αρέσει να ασχολείστε μαζί του, πρέπει να αφιερώνετε χρόνο και να δίνετε προσοχή σε πιο σημαντικά πράγματα: Όσο και αν σας αρέσει να ασχολείστε μαζί του, πρέπει να αφιερώνετε χρόνο και να δίνετε προσοχή σε πιο σημαντικά πράγματα:  την οικογένεια  και τους φίλους σας.

29 Θέμα: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Επέλεξε την τάξη και το τμήμα σου Τάξη ΣΤ’ □ Ε 1 □ Ε 2 □ Επέλεξε το φύλλο Αγόρι ___ Κορίτσι___ 1.Έχετε υπολογιστή στο σπίτι σας; ΝΑΙ___ ΟΧΙ ___ Αν ναι πόσους; 1 __ 2 __ Περισσότερους ___ 2.Έχεις δικό σου υπολογιστή; ΝΑΙ ____ ΟΧΙ ____ 3.Πόση ώρα τον χρησιμοποιείς Κάτω από 1 ώρα ___ 2ώρες ___ Περισσότερες ___

30 4.Έχεις σύνδεση στο Internet; NAI __ OXI __ Αν ναι, τη χρησιμοποιείς: Για παιχνίδια __ Για μουσική __ Για πληροφορίες __ Για συνομιλία ___ Άλλο _________ 5.Θεωρείς το διαδίκτυο επικίνδυνο; ΝΑΙ ___ ΌΧΙ ___ Tι κινδύνους πιστεύεις ότι κρύβει; Ιούς ___ Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός(CyberBullying) ___ Παρενόχληση(Grooming) ___ Άλλο ___ 6.Αν δεις κάτι ύποπτο συμβουλεύεσαι: τους γονείς σου ___ κάποιον μεγαλύτερο ___ το δάσκαλό σου ___ Σας ευχαριστούμε.

31 ΤΑΞΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Ε171320 Ε2121123 ΣΤ91019 ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΟΡΙΩΝ28 ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ34 ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ62 ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΓΟΡΙΩΝ45% ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ55% *Ένα άτομο απουσίαζε από τη ΣΤ'

32 ΤΑΞΗ Πόσοι έχουν Η/Υ στο σπίτι Πόσοι έχουν δικό τους Η/Υ Πόσοι έχουν σύνδεση στο Internet Θεωρούν το Διαδίκτυο επικίνδυνο Ε1208 Ε22392219 ΣΤ1971716 ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ 62245955 Έναν Η/Υ2 Η/ΥΠερισσότερους ΜΑΘΗΤΕΣ242315 Χρήση κάτω από 1 ώρα 2 ώρεςΠερισσότερο 331821 * Δυο μαθητές τσέκαραν όλες τις επιλογές Σχεδόν όλοι. Πως τη χρησιμοποιούν ΠαιχνίδιαΜουσικήΠληροφορίεςΣυνομιλίαΆλλο 4955512615 Ιούς Ηλεκτρονικό εκφοβισμό ΠαρενόχλησηΆλλο 3944328 Ποιόν συμβουλεύονται αν δουν κάτι ύποπτο ΓονείςΜεγαλύτεροΔάσκαλοΆλλο 562714 2 (αδερφ)

33 Και να θυμάστε ότι ο υπολογιστής θα είναι εκεί και όταν γυρίσετε από τη βόλτα σας. http://www.youtube.com/watch?v=YxKYU3SIDhI

34

35


Κατέβασμα ppt "Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google