Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νικόλαος Κοπέρνικος

2 Παιδική ηλικία και μόρφωση

3 Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη της πόλης Torun. Θα πρέπει να έχεις ακούσει για αυτόν. Και φυσικά, είναι ο Νικόλαος Κοπέρνικος – ο συγγραφέας της ηλιοκεντρικής θεωρίας.

4 TORUN - ΤΟΡΟΥΝ

5 Από την αρχή, η ζωή του Κοπέρνικου ήταν συνδεδεμένη με την πόλη μας. Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1473 στο Torun. Το όνομα της μητέρα του ήταν Βαρβάρα και του πατέρα του Νικόλαος. Ο πατέρας του ήταν γνωστός έμπορος στην πόλη Torun εκείνη την εποχή. Η οικογένεια της μητέρας του ήταν οι Watzenrode. Πάντως υπάρχει μια αντίφαση γύρω από το που γεννήθηκε ο Κοπέρνικος. Ακόμη δεν ξέρουμε αν ο αστρονόμος γεννήθηκε στο σπίτι στην οδό Κοπέρνικα 15-17 (οδός Sw. Anny σήμερα) ή σε κάποιο άλλο σπίτι στην πλατεία της παλιάς πόλης. Το σπίτι του Κοπέρνικου Το σχολείο του Κοπέρνικου Ο χάρτης της Torun τον 17 ο αιώνα.

6 Η οικογένεια του Νικόλαου Κοπέρνικου προέρχεται από την Κρακοβία – την παλιά πρωτεύουσα της Πολωνίας. Είχε τρία αδέλφια: έναν αδελφό τον Ανδρέα και δύο αδελφές την Βαρβάρα και την Αικατερίνη. Ο Νικόλαος ήταν ο νεότερος. Στο Torun ο Κοπέρνικος πέρασε την παιδική του ηλικία και την νιότη του. Οι ρίζες της πολύπλευρης προσωπικότητας του εμπλουτίστηκαν με εικόνες από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αυτής της πόλης. Εκείνη την εποχή, το Torun ήταν γεμάτο με ένα πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό πλήθος. Ξένοι έμποροι πουλούσαν τα καλούδια τους από τις πιο εξωτικές χώρες. Κάποιοι από αυτούς έμεναν στο σπίτι του Κοπέρνικου. Οι παράξενες ιδέες και σχόλια τροφοδοτούσαν την περιέργεια του μελλοντικού αστρονόμου.

7 Στην γενέθλια πόλη του, ο Κοπέρνικος ξεκίνησε την μόρφωσή του. Παρακολούθησε το τοπικό σχολείο στον καθεδρικό ναό St. Johns στην οδό Jana (οδός Szkolna σήμερα). Αυτό το σχολείο ξεχώριζε από τα άλλα, υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, εξαιρετικοί δάσκαλοι και μια πλούσια συλλογή βιβλίων που περιείχε χειρόγραφα και εξαιρετικές δουλειές αστρονόμων και αστρολόγων ~ μπορούμε να υποθέσουμε ότι από αυτό το σχολείο ο Κοπέρνικος απέκτησε το ενδιαφέρον του για τις επιστήμες. Σε ηλικία 16 ετών ο Νικόλαος Κοπέρνικος έχασε τον πατέρα του. Τότε ο θείος του Lukasz Watzenrode ανέλαβε την φροντίδα του.

8 CRACOW- ΚΡΑΚΟΒΙΑ

9 Αφού αποφοίτησε από το τοπικό σχολείο το 1491, ο Νικόλαος ξεκίνησε την φοίτηση του στην Ακαδημία της Κρακοβίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αποφοίτησε και από εκεί (αλλά χωρίς να πάρει πτυχίο master). Στο βιβλίο των εγγραφών των φοιτητών την χρονιά 1491/1492- χειμερινό εξάμηνο, μπορούμε να δούμε την παρακάτω γραφή "Nicolaus Nicolai de Thuronia solvit totum" που σημαίνει “Νικόλαος – υιός του Νικολάου από το Torun, τα πλήρωσε όλα.’’ Colegium Maius στην Κρακοβία

10 Εκείνη την εποχή, η Ακαδημία της Κρακοβίας ήταν ένα από τα καλύτερα σχολεία του είδους στην Ευρώπη. Ειδικά στα μαθηματικά και την αστρονομία είχε πολύ υψηλό επίπεδο. Τότε 3215 μαθητές από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης σπούδασαν στην Κρακοβία. Η σφραγίδα από την Ακαδημία της Κρακοβίας

11 Το 1495 ο Νικόλαος Κοπέρνικος παρακινούμενος από τον θείο του Łukasz Watzenrode πήρε τον τίτλο του Εφημέριου στη Warmia. Ο Νικόλαος δεν τελείωσε τις σπουδές του όταν αποφοίτησε από την Ακαδημία της Κρακοβίας. Το 1496, πήγε στην Bolonia (Μπολόνια) όπου και σπούδασε αστρονομία στο πανεπιστήμιο της Bolonia. Επίσης στην Ρώμη σπούδασε νομικά.

12 Το 1501 ο Κοπέρνικος ξεκίνησε σπουδές και πάλι. Αυτήν την φορά σπούδασε νομικά και ιατρική στο πανεπιστήμιο της Padwa (Πάδοβα). Το 1503 πήρε διδακτορικό στα νομικά από το πανεπιστήμιο της Farra και αποφοίτησε από την ιατρική ακαδημία της Padwa και πήρε την άδεια να ξεκινήσει την ιατρική του εξάσκηση.

13 Τελικά, ο Νικόλαος γύρισε στην πατρίδα του το 1503, έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για πολλά χρόνια και εγκαταστάθηκε στην Warmia. Ποτέ δεν έμεινε στο Torun μόνιμα.

14 www.muzeum.torun.pl/.../wystawy/rapperswil.html www.wikipedia.pl


Κατέβασμα ppt "Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google