Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΖΗΣ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΛΙΤΣΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΦΑΚΟΥΔΗ ΝΑΥΣΙΚΑ

2 ΣΥΝΤΕΥΞΗ- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΗΜΙΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ : ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΚΥΠΤΑΝ ΝΕΕΣ.

3 ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ : ΚΙΚΗ ΛΙΤΣΑΚΗ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΔΙΕΡΦΙΑ (ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΟΥΣ)ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ. ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΓΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΗΤΑΝ « ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΖΙ». ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ.ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΩΣ ΠΑΙΔΙ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΗΓΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΤΑΞΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ 62 ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ . ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΠΟΥ ΤΗ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΘΕΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΖΗΣΕ. ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΙΑΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΕΘΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΟΜΙΣΗ ΕΤΩΝ.

4 ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΣΕ ΩΣ ΠΑΙΔΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΠΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ. ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΊΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ « ΦΑΡΟΥ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ».

5 ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΙΚΗ ΛΙΤΣΑΚΗ

6 ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΦΗΓΗΤΡΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ Κ.ΚΙΚΗ , ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΩ ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ. ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣΕ ΝΑ Μ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ… ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΘΥΜΗ. ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΗΑΤΝ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ, Α ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ.

7 ΤΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΤΣΑΔΩΡΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΚΟΜΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΓΝΙΤΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ. .

8 ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ- ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ… ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΟ ΚΟΙΝΟ. ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑ ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗ : 1) Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΒΑΝΟΜΕΝΟ Ε…

9 ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ- ΛΑΘΗ 2) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΥΣΕΙΣ
3) ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΙΓΑ ΚΑΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΙΦΩΝΗΣΗΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ.

10 ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΑΓΧΩΣΕ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΣΥΧΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΗ ΡΩΤΗΣΩ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΑ ΥΠΟΤΙΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ… ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΟ….. ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΩΣ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕ.

11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google