CSR - Sustainability at a European & National level CSR Meet Up Athens

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση της διαδικασίας Lamfalussy
Advertisements

« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
GREECE. Διαχείριση επενδυτικών προσδοκιών για Ελλάδα. Έλλειμμα Δημοσιονομικό Κοινωνικό Αξιοπιστίας ΑνταγωνιστικότηταςΈλλειμμα Δημοσιονομικό Κοινωνικό.
Παναγιώτης Θ. Καπόπουλος
Solvency II To μέλλον στην ασφαλιστική πραγματικότητα
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: η εταιρική υπευθυνότητα μακροχρόνια επένδυση
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ.
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ” Συγχρηματοδότηση.
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
1 Η νέα Οδηγία για την παροχή πιστώσεων σε καταναλωτές Χριστίνα Κ. Λιβαδά Ειδική Νομική Σύμβουλος ΕΕΤ.
Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ.
1 European Union Regional Policy – Employment, Social Affairs and Inclusion ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Εισηγητής:
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΟΣ Εκ των κάτω (Bottom-up) προσέγγιση για τον Σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα,
«Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης και Τελευταίες Εξελίξεις»
Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π. στην Πιστοποίηση των προσόντων της μη τυπικής εκπαίδευσης και στην Αντιστοίχιση αυτών στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Κωνσταντίνος Καλτσάς.
η ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ.
ΕΧ ΑΝΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Ε.Υ.Σ.Σ.Α.Α.Π. Βόλος
Σελ. 1/16 Μελέτη για την Υλοποίηση Γενικού Εμπορικού Μητρώου Επιχειρήσεων (Γ.Ε.ΜΗ.) Αθήνα, 28/06/2003 Εισηγητής: Σ. Πάγκαλος, Διευθυντής Temagon.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΔΗΓΙΑ 2001/42/ΕΚ
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Προετοιμασία των ελληνικών επιχειρήσεων για την εφαρμογή του κανονισμού REACH Αθήνα, 18 Μαίου 2006 Πορεία έγκρισης της πρότασης REACH από την ΕΕ Αλέξανδρος.
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
Η Νέα Προσέγγιση: Νομοθεσία και Πρότυπα
Ο ρόλος του Ε.ΣΥ.Δ. στην εποπτεία της αγοράς Γιώργος Αναστασόπουλος Πρόεδρος ΕΣΥΔ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ Το Όραμα της Φαρμακοβιομηχανίας για την Ανάπτυξη για την Ανάπτυξη
ΚΙΛΚΙΣ - ΝΟΜΕΒΡΙΟΣ 2004 «Διατοπική- Διακρατική συνεργασία στο πλαίσιο της LEADER+» 4η Σύνοδος Ελληνικού Δικτύου LEADER+ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΕΙΟΣ Γενικός.
Φορολογία ακινήτων Φορολογικές διατάξεις που αποτρέπουν πιθανές επενδύσεις και προτάσεις για βελτίωση 6 Οκτωβρίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Επικεφαλής Φορολογικού.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
«Στρατηγική της Π.Ι.Ν. για τη νέα Προγραμματική Περίοδο » ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου - ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Π.Ι.Ν.
1 Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση μίας Ευρωπαϊκής Χάρτας για τους Ερευνητές & ενός Κώδικα Δεοντολογίας για την πρόσληψη ερευνητών στο.
Σεμινάριο: 11/2013 Ξέπλυμα Παράνομου Χρήματος – Παρουσίαση της Νομοθεσίας και της αναθεωρημένης Οδηγίας του Συνδέσμου. Ευρήματα από τον Εποπτικό Έλεγχο.
ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.
Περιφερειακή Πολιτική ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δεκέμβριος 2004 EL Κανονισμοί 1 Πολιτική συνοχής ( ) Πρόταση της Επιτροπής για νέους κανονισμούς 14 Ιουλίου.
Τούλα Πατσάλη Διεύθυνση Διαρθρωτικών Ταμείων και Ταμείου Συνοχής Γραφείο Προγραμματισμού ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Δίκτυο Europe Direct για την Ελλάδα Αθήνα, 10 Ιουνίου 2014 Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα1 Ανεργία των Νέων και Εγγύηση για την Νεολαία (Youth Guarantee)
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΗΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Financial Planning Η εξέλιξη στον χρηματο-ασφαλιστικό χώρο
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 26/03/2004.
Η Εφαρμογή Του Μάρκετινγκ Στην Εταιρεία Διαφήμισης, Δημοσίων Σχέσεων Και Επικοινωνίας Partners Y&R Πολυξένη Γεωργίου.
ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια.
«Ξαναδιαβάζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση με την έκθεση των πέντε προέδρων και την νέα δια-θεσμική συμφωνία: Νέα στρατηγική σε παλιό σκηνικό;» Λουτράκι
ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Νομικά Θέματα Πληροφορικής
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην εφαρμογή της αρχής «o ρυπαίνων πληρώνει» στο ευρωπαϊκό πλαίσιο Παντελίτσα.
Εταιρική Διακυβέρνηση
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΜΑ: «H ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 472/2013 για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται.
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ειδικό Διοικητικό Δίκαιο Δημόσιες επιχειρήσεις
ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
Το Δίκαιο.
Παγκόσμια έρευνα EY: Έλεγχος και φορολογικοί κίνδυνοι Γιάννης Γουλιάς
ΕΛΠΕ - Πρόκληση και Άσκηση Αυτογνωσίας
ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Απαραίτητες ενέργειες των επιχειρήσεων για τη συμμόρφωση με τον GDPR
ΤΑΠΤοΚ «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» «Σχεδιασμός του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ σε περιοχή παρέμβασης της Π.Ε. Αρκαδίας»
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Γενική Γραμματεία Εμπορίου CSR - Sustainability at a European & National level CSR Meet Up Athens 12.03.2014 Γεράσιμος Γεωργόπουλος (Δ/νση Α.Ε. & Πίστεως) e-mail: georgopoulos@gge.gr

«Η ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΧΡΗΜ/ΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-Τελευταίες Εξελίξεις» «Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση των οδηγιών 78/660/ΕΟΚ και 83/349/ΕΟΚ του Συμβουλίου όσον αφορά τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών και πληροφοριών για την πολυμορφία από ορισμένες μεγάλες εταιρείες και ομίλους ή οποία αντικαταστάθηκε από την οδηγία 2013/34/ΕΕ» (Εγκρίθηκε από την COREPER της 25/2/2014) Η λεγόμενη 4η και 7η οδηγία αντικαταστάθηκαν από την πρόσφατη λογιστική οδηγία 2013/34/ΕΕ Η αύξηση της διαφάνειας των εταιρειών και της συγκρισιμότητας των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών που δημοσιοποιούνται. Η αύξηση της επίδοσης των εταιρειών σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Η αύξηση της πολυμορφίας στα διοικητικά συμβούλια μέσω της διαφοροποίησης και η διευκόλυνση της άρτιας διακυβέρνησης της εταιρείας. Η αύξηση της υπευθυνότητας και των επιδόσεων της εταιρείας καθώς και της αποτελεσματικότητας της ενιαίας αγοράς.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ (1/2) “scope of the proposal” το εύρος εφαρμογής της οδηγίας (ποιες εταιρείες θα υπόκεινται στην υποχρέωση δημοσιοποίησης στοιχείων) η ρήτρα επανεξέτασης της υποχρέωση αναφοράς στοιχείων φορολογικού χαρακτήρα ανά κράτος (CBCR). O προσδιορισμός των κινδύνων στους οποίους θα πρέπει να αναφέρεται η μη χρηματοοικονομική αναφορά, Η διαδικασία δέουσας ή επαρκούς επιμελείας (λεπτομερούς εξέτασης υπαρχόντων δεδομένων ή/και καταστάσεων πριν τη διενέργεια επενδύσεων - due diligence policy), 1.PIE’S > 500 2. Το country by country reporting συζητήθηκε στην Coreper της 13/12/2013 και αφαιρέθηκε από την πρόταση της οδηγίας.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ (2/2) safe harbor clause το κανονιστικό πλαίσιο (εθνικό, ευρωπαϊκό & διεθνές) τα Guidelines την ενσωμάτωση των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών εντός της έκθεσης διαχείρισης, Πολυμορφία (diversity) η αναφορά στο separate report (CSR Report ή Sustainability Report) Ό έλεγχος των μη φορολογικών στοιχείων από την ελεγκτική εταιρεία, Comply or explain Η ρήτρα εξαίρεσης από την υποχρέωση δημοσιοποίησης ευαίσθητων πληροφοριών Αίτημα για την έκδοση από την Επιτροπή κατευθυντήριων γραμμών για τη μεθοδολογία και χρήση των τεχνικών προτύπων τη λεπτομερέστερη περιγραφή των θεμάτων που αφορούν στην

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ COREPER II Υπέρ 292 (25 Κ-Μ) Αποχή 56 (Γερμανία & Ισπανία) Κατά 4 (Εσθονία)

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ Ομάδες Εργασίας Επίσημες Ανεπίσημες CΟREPER II Τρίλογοι Πολιτικοί & Τεχνικοί (Επίσημοι – Ανεπίσημοι) Επιτροπής – Κοινοβουλίου Mandate «Σφήνες» Επιτροπών (Οικονομικών & Κοινωνικών Θεμάτων – Νομικών Θεμάτων – Αρμόδιος Επίτροπος) Υπερψή-φιση από Κοινο-βούλιο

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο του λογιστικού τμήματος της οδηγίας (είναι ήδη έτοιμο - IFRS) Ενσωμάτωση σε 2η φάση του τμήματος των μη χρημ/κων πληροφοριών & πληροφοριών ποικιλομορφίας και εταιρικής διακυβέρνησης (πρώτες πληροφορίες το 2017) Έκταση της εποπτείας του συνόλου των μορφών των επιχειρήσεων & ενιαίοι εποπτικοί κανόνες ανεξαρτήτως νομικής μορφής Απλοποίηση / ΓΕΜΗ / Υπ. Οικονομικών & Υπ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΕ Η ΕΚΕ στην Ελλάδα σήμερα Ορισμός ΕΚΕ. Εξωτερικό Περιβάλλον στην Ελλάδα Θεσμικό/νομοθετικό πλαίσιο (μόνο ευρωπαϊκό) Κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας Δομή αγοράς (ΜΜΕ επιχειρήσεις, ποιοι κλάδοι έχουν αναπτυχθεί περισσότερο στην Ελλάδα, εσωστρέφεια) Η ΕΚΕ στην Ελλάδα σήμερα ΕΚΕ & Ελλάδα Επιχειρηματική Προοπτική Κυβερνητική Προοπτικη Η Κουλτούρα ΕΚΕ Εμπλεκόμενοι φορείς Κράτος (τι έχει κάνει μέχρι σήμερα - ως αγοραστής) Καλές πρακτικές επιχειρήσεων

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΕ (συνέχεια) Benchmarking με το τι συμβαίνει στις άλλες χώρες SWOT ANALYSIS Δυνάμεις / Ευκαιρίες Αδυναμίες / Απειλές Σχεδιασμός Όραμα για το 2020/Εθνικές προτεραιότητες Στρατηγικές Στόχοι Αντικειμενικοί σκοποί Χρονοδιάγραμμα Πόροι Δείκτες Μέτρησης Φορείς και υλοποίηση

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ Η ΕΚΕ είναι ιδιωτικό ή δημόσιο θέμα ποια είναι τα όρια και πότε αυτά παραβιάζονται; Αν γνωρίζετε τα ευρήματα της EABIS και ποια η θέση σας σε αυτά; Τομεακές ΕΚΕ (π.χ. εξόρυξη, υδρογονάνθρακες) και ποια η αλληλεπίδραση τους; Ποια η σωστή προσέγγιση ΕΚΕ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις; Υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί η ΕΚΕ σε «ελιτίστικο προϊόν»; Η EABIS (Academy of Business in Society) παρουσίασε πολύ περιληπτικά τα αποτελέσματα τριετούς έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 5.500 εταιρείες και η οποία έφερε στην επιφάνεια πολύ σημαντικά ευρήματα ως κατωτέρω:  Οι επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την ΕΚΕ,  Η στρατηγική ΕΚΕ δεν επηρεάζει πραγματικά τις επιχειρήσεις,  Η πολιτική ΕΚΕ ενσωματώνεται μερικές φορές στη στρατηγική της επιχείρησης αναγκαστικά όταν πρόκειται να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια, να δημιουργήσει branding ή/και να χρησιμοποιήσει την ΕΚΕ ως όπλο marketing,  Δεν βρέθηκαν πειστικά στοιχεία για προσήλωση στις βασικές αρχές της ΕΚΕ και εντατικοποίηση του ενδιαφέροντος για την ΕΚΕ,  Ως εκ τούτου ο ορισμός της ΕΚΕ που έχει δοθεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πρότεινε ένα νέο ορισμό που ενσωματώνει τα ευρήματα της έρευνας,  Η καθαρή πρόκληση είναι ο συνδυασμός εκπαιδευτικής διαδικασίας & ΕΚΕ στα Πανεπιστήμια και θα πρέπει να μεταβούμε στην επόμενη γενιά της ΕΚΕ η οποία απαιτεί διασαφήνιση τόσο του ορισμού όσο και των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας & των επιχειρήσεων.

Ευχαριστω για την προσοχη σασ Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Μαρτίου στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο ΒΗΜΑ FM στο Θέατρο Badminton για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.