2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ε΄ ΤΑΞΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
Advertisements

ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Η Μεσόγειος θάλασσα Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΩΟΣ Λουίζα Σμυρνή.
Grand Canyon Αργυρώ Μπρουζούκη Α2 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
1.100 Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει περίπου είδη και υποείδη φυτών, από τα οποία περίπου είναι ενδημικά, δηλαδή δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ.
Διδακτική Επίσκεψη στη Βιολογία Προστατευόμενη περιοχή λιμνών Κορώνειας – Βόλβης 6/12/2013.
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ… ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ.
1.100 Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει περίπου είδη και υποείδη φυτών, από τα οποία περίπου είναι ενδημικά, δηλαδή δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΑΧΕΛΩΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ.
Το σύνολο των φυτών μιας συγκεκριμένης περιοχής
Zώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα
Η ΑΡΧΗ.
Ζώνες βλάστησης.
9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Μάνος Χατζιδάκις»
ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΣΗ.
Λίμνες της Ελλάδος Κερκίνη, Βιστωνίδα και Βόλβη
 Κυρτσίδου Σεβαστή  Το δάσος μαζί με τα αρμυρίκια δίνουν στον επισκέπτη την εντύπωση μιας άγριας τροπικής βλάστησης, ιδιαίτερα στο τέλος της άνοιξης,
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα
Εύκρατα φυλλοβόλα δάση
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΛΩΡΙΔΑ ΠΑΝΙΔΑ ΕΞΟΔΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ
Η Γ2 τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών παρουσιάζει το πρόγραμμα: «Όταν η μυθολογία ζωντανεύει…». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το1ο τρίμηνο.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ
Ε’ τάξη Δασ. : Τασία Τσίλη (Μαθητές της Ε’ Τάξης)
Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, συνολικής έκτασης 45 τ.χλμ με μέγιστο μήκος 12,5 και μέγιστο πλάτος 7 χλμ.. Στη λίμνη αυτή εκβάλουν τρεις.
ΡEΕΣ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ Εργασία από τις μαθήτριες: Ελένη Παπαγεωργίου Έλλη Παπακωνσταντίνου Σοφία Πέρρου Όρσα Στάικου Ανθή Τούμπα Ντανιέλα Φεράρου Ελίνα Χαρέμη.
Ο Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας , καθώς στη κορυφή του κατοικούσαν οι Ολύμπιοι θεοί . Είναι επίσης το δεύτερο ψηλότερο.
ΛΥΚΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012/2013
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΒΙΚΟΥ-ΑΩΟΥ
Από τις μαθήτριες του 19ο Γυμνασίου Θεσσαλονίκης:
«Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ‘’Τα ενδημικά είδη ως πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.’’
ΑΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ | ΤΑΞΗ Α1
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Εθνικός δρυμός Βίκου - Αώου Δημοτικό Σχολείο Κοκκωνίου – Πουλίτσας Δημοτικό Σχολείο Κοκκωνίου – Πουλίτσας Σχολικό έτος 2012 – 2013 Σχολικό έτος 2012 –
Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.
Επίσκεψη στο Δέλτα Αξιού
Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;»
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος:
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης
«Θ’ ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό.»
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Project Β’ τετραμηνο Θέμα : Γνωρίζοντας τον τόπο μου (Γεωγραφικό στίγμα) Έτος 2016 – 2017 Υπεύθυνος καθηγητής : Χαρουλα Κουτουπα Ομάδα : Καρδαράς Πέτρος.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΗΠΑ.
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Οιχαλίας, κατά το σχολ
ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ένα μαγευτικό μονοπάτι της φύσης που μαγεύει τους πάντες!!!!
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 19, 24 Το κλίμα και η βλάστηση της Ευρώπης
Λιμνη Παμβωτιδα.
Μάθημα 14: Η Μεσόγειος.
Οι λίμνες της Ελλάδας (β΄ μέρος)
Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς.
EΙΣΑΓΩΓΗ Η Ελλάδα διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία κλιματικών τύπων. Το γεωμορφολογικό ανάγλυφο είναι πολυσχιδές και το γεωλογικό υπόθεμα πολύμορφο. Η ποικιλία.
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Το Πάπιγκο και το Φαράγγι του Βίκου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ε΄ ΤΑΞΗ Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ τάξης στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και του μαθήματος της Γεωγραφίας υλοποίησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ταξιδεύω στην Ελλάδα ακολουθώντας τις διαδρομές της χλωρίδας και της πανίδας – Εθνικοί Δρυμοί – Φαράγγι του Βίκου» σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας.

Σχολείο: 2ο Δημοτικό Ν. Μουδανιών Τάξη:Ε1 Μάθημα: Γεωγραφία ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ Σχολείο: 2ο Δημοτικό Ν. Μουδανιών Τάξη:Ε1 Μάθημα: Γεωγραφία

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται 30χλμ βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και είναι το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως. Στην περιοχή του φαραγγιού απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα έχει σχέση με κτηνοτροφία και φυσικά η υλοτομία..

Τα χαρακτηριστικά του φαραγγιού Η χαράδρα του Βίκου έχει συνολικό μήκος 12 χιλιόμετρα και μέσα της ρέει ο ποταμός Βοϊδομάτης. Το μέγιστο ύψος της χαράδρας είναι 1100 μέτρα, ενώ το μέσο άνοιγμα της είναι περί τα 200 μέτρα. Στο στενότερο σημείο του το φαράγγι έχει πλάτος (άνοιγμα) μόλις 2 μέτρα. Στο μέσο περίπου του φαραγγιού ενώνεται με άλλη μεγάλη χαράδρα της περιοχής, το Μέγα Λάκκο, η οποία ξεκινά από την οροσειρά της Τύμφης και καταλήγει στη χαράδρα του Βίκου.

Χλωρίδα Έχουν καταγραφεί πάνω από 1.700 είδη και υποείδη φυτικών ειδών, ενδεικτικά υπάρχουν 18 είδη γερανιού, 43 τριφυλλιού και 14 είδη από καμπανούλες. Τουλάχιστον 50 είδη δασικών δέντρων και θάμνων έχουν καταγραφεί στα όρια του Δρυμού.

ΠΑΝΙΔΑ Η περιοχή έχει να επιδείξει πολύ σημαντική χλωρίδα και πανίδα. Η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει σπάνια βότανα, αρκετά από αυτά με φαρμακευτικές ιδιότητες. Στην περιοχή επίσης ενδημούν 5 είδη φυτών τα οποία δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο. Η πανίδα περιλαμβάνει πολλά σπάνια είδη (π.χ. νεροκότσυφας, χιονότσιχλα, μαυροτσικλητάρα, χρυσαετός, σταυραετός, κ.α.). Επίσης, η περιοχή αποτελεί καταφύγιο για είδη όπως το αγριογούρουνο, το αγριόγιδο, το ζαρκάδι, τον αγριόγατο, την αρκούδα, κ.α. Για το λόγο αυτό, από το 1973 έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός. Είναι Εθνικός Δρυμός και προστατεύεται.

Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ Παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία βλάστησης αρχίζοντας από τα πουρνάρια, την κουμαριά, το φιλλύκι, την κουτσουπιά, τη βελανιδιά, τη  μαύρη πεύκη, το σφενδάμι, τους γαύρους, την οξιά. Πάνω από πενήντα είδη δασικών δέντρων και θάμνων βρίσκονται στο Βίκο.

Ο παραπόταμος του Αώου, Βοϊδομάτης, που το διατρέχει, διακρίνεται για την καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών του. Ποταμός Βοϊδομάτης

Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε!