Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: Γεωγραφία – ΣΤ΄: ¨Η ζωή στην έρημο¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς. Η μεγαλύτερη του κόσμου είναι η έρημος Σαχάρα στην Αφρική. Αρκετά μεγάλη είναι και η έρημος Γκόμπι στην Ασία Άλλες έρημοι είναι:

2 Τα χαρακτηριστικά των ερήμων
Δέχονται πολύ λίγες βροχοπτώσεις. Έχουν αραιή ή καθόλου βλάστηση. Η θερμοκρασία την ημέρα φτάνει τους 70ο C, ενώ την νύχτα πέφτει πολλές φορές στους 0ο C. αμμώδεις εκτάσεις βραχώδεις εκτάσεις Το ανάγλυφο των ερήμων μπορεί να περιέχει: οροσειρές οροπέδια πεδιάδες κορυφές ηφαιστείων αποξηραμένες λίμνες

3 Στις ερήμους μπορεί να συναντήσουμε περιοχές με νερό και βλάστηση που ονομάζονται οάσεις.
Χαρακτηριστικό φυτό αυτών των περιοχών είναι η χουρμαδιά. Οι κάτοικοι της ερήμου παίρνουν από εκεί τον καρπό και τα φύλλα. Από τα γέρικα δέντρα χρησιμοποιούν το ξύλο για την κατασκευή σπιτιών.

4 Τα ζώα της ερήμου Στην έρημο ζουν ζώα με λίγες απαιτήσεις σε νερό. κρύβονται στην άμμο και βγαίνουν συνήθως τη νύχτα για αναζήτηση τροφής. Η καμήλα είναι το πιο χαρακτηριστικό ζώο της ερήμου. Το χρησιμοποιούν και οι φυλές των νομάδων για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά προϊόντων.

5 Οι φυλές της ερήμου (Βεδουίνοι)
Συγκεντρώνονται στις οάσεις και ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Γεωργοί Κατοικούν σε σπίτια φτιαγμένα από φοινικόκλαδα και καλλιεργούν σιτηρά και διάφορα λαχανικά. Κτηνοτρόφοι Είναι νομάδες που εκτρέφουν καμήλες και αιγοπρόβατα. Παίρνουν από αυτά το γάλα, το κρέας το δέρμα και το μαλλί. Φορούν ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα για να προστατεύονται από τη ζέστη.


Κατέβασμα ppt "Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google