Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης

2 Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια. Η βλάστηση εξαρτάται κυρίως από: 1. το γεωγραφικό πλάτος (επομένως και τη θερμοκρασία) 2. το υψόμετρο 3. τις τοπικές συνθήκες Η βλάστηση και η χλωρίδα διαμορφώνουν την πανίδα (τα ζώα) μιας περιοχής

3 Ζώνες βλάστησης Οι ζώνες βλάστησης είναι: 1.Η πολική ζώνη 2.Η εύκρατη ζώνη 3.Η τροπική ζώνη

4 Πολική ζώνη - βλαστηση Φυτική διάπλαση: τούνδρα (μόνο το καλοκαίρι - στη βόρεια πολική ζώνη) Βλάστηση:βρύα και λειχήνες (ανθεκτικά στο κρύο) Βρύα και λειχήνες

5 Πολική ζώνη - Πανίδα Τα ζώα που μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη βλάστηση είναι ο τάρανδος, ο λύκος, η πολική αλεπού και αρκούδα, ο λαγός, οι πιγκουίνοι κλπ.

6 Εύκρατη ζώνη - βλάστηση Φυτική διάπλαση: 1. Τάιγκα Τη συναντάμε σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. Βλάστηση: δάση από κωνοφόρα δέντρα (πεύκα, έλατα κ.ά.). 2. Φυλλοβόλα δάση και οι στέπες Βλάστηση: φυλλοβόλα δέντρα και λιβάδια με ξηρό κλίμα 3. Μεσογειακή βλάστηση Βλάστηση: μεικτά δάση, θάμνοι, ελιές, αμπέλια κλπ.

7 Εύκρατη ζώνη - Βλάστηση

8 Εύκρατη ζώνη – Πανίδα Στη ζώνη αυτή συναντάμε κυρίως κατοικίδια και ζώα που ζουν ελεύθερα στη φύση.

9 Τροπική ζώνη - Βλάστηση Φυτική διάπλαση: 1. ζούγκλα – τροπικό δάσος Βλάστηση: ψηλά δέντρα και φυτά εξαιτίας των πολλών βροχών 2. Σαβάνα Βλάστηση: ημιλιβαδικές εκτάσεις από φυλλοβόλα αγκαθωτά δέντρα με μικρά φύλλα, θάμνους και πόες. 3. Στέπα αναπτύσσεται στις ξηρές περιοχές την περίοδο των βροχών Βλάστηση: μικρά δέντρα και μικροί θάμνοι

10 Τροπική ζώνη - Βλάστηση

11 Τροπική ζώνη - Πανίδα Στη σαβάνα ζουν ελέφαντες, ζέβρες, τίγρεις, λιοντάρια γεράκια, γύπες κ.α. Στη στέπα ζουν χορτοφάγα ζώα (άλογα, καμήλες κ. ά.), τρωκτικά, σαύρες και φίδια.

12 Διαδραστική εξάσκηση στις ζώνες βλάστησης Τούνδρα, Τάιγκα, δάση φυλλοβόλων, λιβάδια, στέπες, έρημοι, σαβάνες, τροπικά δάση... Προσπάθησε να βρεις όλες τις ζώνες βλάστησης μέσα από την επόμενη εφαρμογή. Στο αριστερό μέρος της οθόνης υπάρχει και το σχετικό υπόμνημα, το οποίο μπορείς να συμβουλεύεσαι (ειδικά στην αρχή), αλλά καλά θα είναι να...μην το πολυκοιτάζεις ώστε να ελέγξεις καθαρά την απόδοσή σου...


Κατέβασμα ppt "Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google