Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος: 2016-2017.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος: 2016-2017."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος:

2 Περιεχόμενα Μαυροβούνιο Λίμνες Ποτάμια Οροσειρές Αξιοσημείωτα σημεία
Δικτυογραφία

3 Μαυροβούνιο Το Μαυροβούνιο ή Μοντενέγκρο είναι χώρα στα Βαλκάνια με πληθυσμό 17 περίπου φορές μικρότερο από τον πληθυσμό της Ελλάδας και έκταση 10 περίπου φορές μικρότερη από της Ελλάδας. Συνορεύει με την Κροατία, τη Σερβία , τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Αλβανία.  Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του είναι η Ποντγκόριτσα.

4 Χάρτης

5 Λίμνη Σκόδρα Η λίμνη Σκόδρα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Βαλκανικής χερσονήσου και βρίσκεται τοποθετημένη στα σύνορα του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας.  Το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει σήμερα στο Μαυροβούνιο. Το υψόμετρο της επιφανείας της λίμνης είναι 6 μέτρα ενώ το μέγιστο βάθος της είναι 44 μέτρα. Η λίμνη έχει έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα.

6 Τοποθεσία της λίμνης

7

8 http://tub. tubgit. com/reimg/resize-img. php. src=http://tub. tubgit

9 Λίμνη Σλάνσκο

10 Ποταμός Δρίνος Ο Δρίνος είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Σάβα που διαρρέει το Μαυροβούνιο, την Σερβία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Έχει μήκος 346 χλμ, η ροή του έχει κατεύθυνση από νότο προς βορρά και έχει πολλούς παραποτάμους.

11

12 Ποταμός Ζέτα Ο Ζέτα είναι ποταμός του ανατολικού Μαυροβουνίου παραπόταμος του Μοράτσε. Το μήκος του, με το υπόγειο ρεύμα, είναι περίπου 89 χιλιόμετρα.

13 Ποταμός Ιμπάρ Ο Ιμπάρ είναι ποταμός του ανατολικού Μαυροβουνίου και έχει μήκος 276 χιλιόμετρα.

14 Ποταμός Πίβα Ο Πίβα είναι ποταμός του Μαυροβουνίου που έχει τις εκβολές του στην Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

15 Ποταμός Τάρα Ο Τάρα είναι ποταμός του Μαυροβουνίου που έχει τις εκβολές του στην Βοσνία- Ερζεγοβίνη και έχει έκταση 144 χιλιόμετρα.

16 Δειναρικές Άλπεις Οι Δειναρικές Άλπεις  είναι οροσειρά της νότιας Ευρώπης η οποία εκτείνεται κατά μήκος του δυτικό τμήματος της Βαλκανικής χερσονήσου από τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία. Η οροσειρά έχει κατεύθυνση βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, ακολουθώντας την Αδριατική ακτή και το μήκος της είναι 645 χιλιόμετρα. 

17

18 Βέλικα Πλάζα Η Βέλικα Πλάζα είναι μια από τις μεγαλύτερες σε μήκος παραλίες της Ευρώπης και βρίσκεται στο Μαυροβούνιο. Το μήκος της είναι 13 χιλιόμετρα.

19

20 Φαράγγι του Ποταμού Τάρα
Το φαράγγι του Ποταμού Τάρα βρίσκεται στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη, και σε πολλά σημεία είναι τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Το φαράγγι έχει βάθος 1333 μέτρα το πιο βαθύ στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο μετά το φαράγγι του ποταμού Κολοράντο.

21 http://static7. depositphotos

22 Μαύρη Λίμνη  Η Μαύρη Λίμνη είναι η μεγαλύτερη και η πιο γνωστή από τις 18 παγετώδεις λίμνες, σε υψόμετρο από μέτρα και πάνω, στο Μαυροβούνιο. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται αποτελεί μνημείο της UNESCO.

23

24

25 Δικτυογραφία Βικιπαίδεια

26 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος: 2016-2017."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google