Δράση Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού Διήμερο Σεμινάριο με θέμα: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ Γραφεία Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΕΛ/ΛΑΚ Ιουνίου Κέντρα Προώθησης Ελεύθερου Λογισμικού (ΚΠΕΛ) Λίνα Γουσίου.
GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
1 Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία Μαρία Ανδρέου Στέλεχος της Μονάδας Γ’ της ΕΥ για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική.
Εθελοντισμός για την Προστασία των Δασών Αντικείμενο έρευνας Αποτίμηση θεσμικού πλαισίου και δράσης εθελοντικών ομάδων και εθελοντών για την προστασία.
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2010, Αθήνα 2η Σύνοδος Διευθυντών.
Από την διεκπεραίωση στη θεραπεία Η εμπειρία της μετάβασης από τους ατομικούς ρόλους των ειδικών στην δυναμική της Διεπιστημονικής Ομάδας στο Ελληνικο.
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Ομάδες Γονιών από τις Σ.Υ. ΠΡΟΤΑΣΗ. Ομάδες που λειτουργούν • Γονείς παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες (μαθησιακά προβλήματα, αναπηρίες, αναπτυξιακές διαταραχές,
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Δουλεύοντας με Σχέδια Εργασίας – Η μέθοδος Project Γιάννης Ρουσσάκης / Μαρία Κουτάτζη.
τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Τσάγκαρη, ψυχολόγος-ειδική επιστήμονας
ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΙ: ΤΥΠΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ.
Ετήσια Συνάντηση Ανασκόπησης της Υλοποίησης έτους 2013 Αθήνα, 28 Μαρτίου 2014 ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Δεκέμβριος 2012.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Φ. Τροχούτσος, ΤΟΠΜΑΚ Σέρρες 1 Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. Υπηρεσίες Έρευνα για την Επαγγελματική Σταδιοδρομία των Αποφοίτων.
160 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Φιλοξενία Οικοτρόφων Φιλοξενoύνται: Αγόρια και κορίτσια σχολικής ηλικίας σωματικώς αρτιμελή και νοητικώς υγιή Παρέχονται:
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες/ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Η. Ε. Κουρκούτας.
Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.
«Αποτελέσματα έρευνας στο πλαίσιο του έργου VAB σε εθνικό επίπεδο» Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου Επιστημονική συνεργάτης ΕΥΕΜ/ΕΑΠ 1Πρώτη Συνάντηση Εργασίας.
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ για την καταγραφή απόψεων & αναγκών των εκπαιδευτικών της 31ης Ε.Π. Π.Ε. Αθηνών σε θέματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης ΣΤΕΛΙΟΣ.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Το σχολείο μας: επιτεύγματα- στόχοι- προβλήματα. Δομή της εισήγησης  Περιγραφή της ισχύουσας κατάστασης  Αποτίμηση του Σχολ. Έτους  Στόχοι.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νούλα Αλβανούδη Βιβλιοθήκη & Κέντρο.
17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Αξιολόγηση Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Έρευνες Ικανοποίησης Χρηστών Σκρέτα Χριστίνα Γεωργακοπούλου Ιφιγένεια.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
ΑΘΗΝΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Η αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών προσφέρει τη δυνατότητα: Να βελτιωθεί η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος,
Ερευνητικές Εργασίες Παιδαγωγικό πλαίσιο. Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία; Προσεγγίζουν διερευνητικά την γνώση και τη μάθηση Προϋποθέτουν.
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες
Conducting Effective Meetings ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελπίδα Βάπτισμα.
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΔΡΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗ ΡΟΥΛΑ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Νίκος ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΗΣ Ευρωσύμβουλοι Α.Ε..  Συμβουλευτική επιχειρηματικότητας ανέργων και νέων επιστημόνων  Συμβουλευτική κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Κύριο θέμα της εργασίας ήταν η διάκριση των ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις διακρίνονται σε κλειστού τύπου ( πολλαπλής επιλογής, σύντομης απάντησης ) και ανοιχτού.
Η Επιχειρηματικότητα στο Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ Α. Κακούρης, Συντονιστής Έργου.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Σεμινάριο Τελειοφοίτων Διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Συντονίστρια Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Επαγγελματική Κατάρτιση Ανώτατη Εκπαίδευση Σχολική Εκπαίδευση Εκπαίδευση Ενηλίκων ERASMUS.
ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΝ LL.M
Η πρακτική της Κοινωνικής Εργασίας
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ arsisathina.
Το ερωτηματολόγιο Μεθοδολογία έρευνας.
1ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Ομάδα εθελοντισμού
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Σύγχρονης Διαδικτυακής Κοινωνίας
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Εθελοντισμός για την Προστασία των Δασών
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δράση Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού Διήμερο Σεμινάριο με θέμα: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ Γραφεία Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» Αθήνα Ιουνίου 2012

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων-συνοπτικές πληροφορίες •Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν: 42 στελέχη από 34 φορείς, υπηρεσίες-ΜΚΟ, και 119 εθελοντές από 20 φορείς •Υπήρξαν φορείς, όπου απάντησαν μόνο τα στελέχη τους, και κανένας εθελοντής, και ένας φορέας όπου απάντησε μόνο εθελοντής •Υπήρξαν φορείς, που απάντησαν περισσότερα του ενός στελέχη, και άλλοι που απάντησαν (και) πολλοί εθελοντές, ιδίως από μερικούς με πανελλαδική εμβέλεια ή/και πολλά επιμέρους λειτουργούντα πλαίσια-προγράμματα

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων-συνοπτικές πληροφορίες •Οι περισσότεροι απαντούντες, επικεντρώθηκαν στις κλειστές ερωτήσεις, απάντησαν επιλεκτικά λίγες από τις ανοικτές, συνήθως, επιλέγοντας από το προτεινόμενο επεξηγηματικό μενού της ερώτησης •Υπήρξαν ερωτηματολόγια εθελοντών από τον ίδιο φορέα- ΜΚΟ, που καταδεικνυόταν «αντιγραφή» των απαντήσεων σε ίδιες ερωτήσεις •Σε ορισμένα ερωτηματολόγια στελεχών, αλλά και εθελοντών -όχι απαραίτητα από τον ίδιο φορέα- η συνολική αποτίμηση των απαντήσεων καταδείκνυε, είτε μη κατανόηση της ερώτησης, είτε «αποτυχημένη» απόπειρα να δοθεί η πιθανολογούμενα «προσδοκώμενη» απάντηση

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων-συνοπτικές πληροφορίες •Ικανός αριθμός των εθελοντών έχουν μικρό χρονικό διάστημα εθελοντικής προσφοράς (μήνες-1 χρόνο) •Οι εθελοντές προέρχονται από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (περισσότεροι οι ετών), με τους μεγαλύτερης ηλικίας να έχουν ως και 40 έτη εθελοντικής προσφοράς σε ένα ή πολλαπλούς φορείς •Οι εθελοντές δεν επιδιώκουν απαραίτητα να προσφέρουν εθελοντικό έργο σε επιστημονικό πεδίο ή επιμέρους πλαίσιο ή δράση της τεχνογνωσίας-εμπειρίας τους •Επί τω πλείστον, προσφέρουν έργο σε παιδιά ΑμεΑ, νοσηλευόμενα, φιλοξενούμενα σε υποκατάστατα πλαίσια φροντίδας, κακοποιημένα, απροστάτευτα ή εγκαταλελειμμένα •Η μεγαλύτερη κατηγορία εθελοντικής προσφοράς αφορά στην ενισχυτική διδασκαλία αδυνάτων, αλλοδαπών, ή/και με μαθησιακές δυσκολίες μαθητών •Η πλειοψηφία των απαντούντων δήλωσε την άγνοια, την ελλιπή ενημέρωση, και την ανάγκη γνώσης του περιεχομένου των ΔΠ

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων-συνοπτικές πληροφορίες •Από την πρώτη συνολική, συνοπτική εικόνα αποτίμησης των ερωτηματολογίων, αναδεικνύονται τα εξής θέματα, προς περαιτέρω επεξεργασία:  Ανάγκη εξειδικευμένης, αλλά και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης- επιμόρφωσης εθελοντών  Εστίαση στην ενημέρωση, εξειδικευμένη εκπαίδευση, και αξιολόγηση του βαθμού, της συχνότητας και του τρόπου ένταξης του περιεχομένου της ΔΣΔΠ στην προσφορά και τις υπηρεσίες προς τους ανήλικους  Αίτημα ανακάλυψης εναλλακτικών μεθόδων ουσιαστικότερης επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ στελεχιακού προσωπικού και εθελοντών  Απαραίτητη η τακτική εποπτεία και η συχνή συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση των εθελοντών σε όλη τη διάρκεια παροχής έργου

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων-συνοπτικές πληροφορίες  Τα 2 δυσχερέστερα, ως προς την οριοθέτηση- διαχείρισή τους πεδία -κατά τη παροχή έργου εθελοντικού έργου- αφορούν:  τη δημιουργία υπερβάλλοντος συναισθηματικού δεσμού, μεταξύ εθελοντή-εξυπηρετούμενου, με αρνητικές-δυσάρεστες συνέπειες και για τα δυο μέρη  Τη συνειδητή ή μη (αιτιολογημένη ή αναιτιολόγητη) προσπάθεια -από τη πλευρά του εθελοντή- υπεραναπλήρωσης του έργου του προσωπικού, μέσω της εθελοντικής προσφοράς

Το κομβικό σημείο στην παροχή εποικοδομητικού και αποτελεσματικού εθελοντικού έργου, συναντάται στις συντεταγμένες της εύρυθμης λειτουργίας ενός φορέα, υπηρεσίας, ΜΚΟ, προγράμματος ή δράσης, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι (ανήλικος, φροντιστής-γονέας ή κηδεμόνας, εθελοντής, προσωπικό, αιτούμενο έργο), κινούνται σε μια από κοινού θέαση της συμφωνημένης συνύπαρξής τους και, της συνακόλουθης ακρόασης, αναγνώρισης και αντιμετώπισης όλων των άδηλων ή πεφρασμένων αναγκών, επιθυμιών, παραπόνων και εντάσεων, προς το συμφέρον των εξυπηρετούμενων παιδιών και εφήβων