Ατομική Βόμβα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Αθηνά» Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ: (Ένα μικρό (σχετικά με τη γη) βραχώδες σώμα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο) (Διαστάσεις:
Advertisements

Βιομηχανία της μόδας Στις αρχές του 20ου αιώνα η μαζική παραγωγή ρούχων οδηγήθηκε από: την άνοδο των νέων τεχνολογιών την ανάπτυξη του συστήματος παραγωγής.
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Πυρηνικά φαινόμενα.
Project α’ τετραμήνου Γελ.Θρακομακεδόνων.
Η Κατασκευή του Enola Gay To Enola Gay ήταν το πιο ακριβό και πιο πολύπλοκο Αμερικάνικο αεροσκάφος. Κατασκευάστηκε από την Boeing Aircraft Company και.
1 Κούτσικος Βασίλης – Δεκέμβριος Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ναζιστική Γερμανία και οι συνεργοί της δολοφόνησαν σχεδόν έξι.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ
Εργοστάσιο Πυρηνικής Παραγωγής Chernobyl, Κίεβο, Ουκρανία
O ΨυχροΣ ΠολεμοΣ.
ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου Πέμπτη
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ
Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία: Η ατομική βόμβα (1945)
Χρονολόγιο Β’ Π.Π. World War II Timeline.
ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Βάγια Κλάδου & Μαρία Τσακαλάκη.
ΧΙΡΟΣΙΜΑ.
Η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα
η χιροσιμα και το ναγκασακι
Πολύκαρπος Κυπριανού. Μερικά λόγια για τους καταστροφικούς τυφώνες: Οι τυφώνες είναι καταστροφικοί γιατί κατασπαράζουν ότι βρουν μπροστά τους. Ένας.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Σεμινάριο Φυσικού Τμήματος 27. 1
Το Ναγκασακι μετα το Πυρηνικο Ολοκαυτωμα.
Εκρήξεις ηφαιστείων.
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
Όνομα ομάδας: Οσάμα Μπιν Ταρίφ
ΠΕΡΙ ΣΕΙΣΜΩΝ Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο
Πόσεςσυσκευέςλειτουργούνμε το ηλ.Ρεύμα??? Η ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται στην αρχαία ελληνική σκέψη στην οποία ο άνθρωπος στηρίχτηκε για.
Project: Αν ήμουν στη θέση σου» « Enola Gay » Από τη μαθήτρια Νεφέλη Καντιώτη ΥΠΟΟΜΑΔΑ: Empathy in music.
Χριστοδουλάκης Χρήστος Υπεύθυνη καθηγήτρια: Α. Τσαγκογέωργα
Σύγχρονα εγκλήματα πολέμου Written by strategy on May 09, 2011 under Άμυνα Tags: Κουρδικό, Τουρκία Το στρατιωτικό σκέλος του PKK ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες.
Πυρηνική έκρηξη.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
CHEERLEADING Κοινώς … μαζορέτες ! Ποιος το περίμενε ; Ένα από τα πλέον θεαματικά αθλήματα στον κόσμο να είναι τόσο μα τόσο επικίνδυνο ! Οι μαζορέτες στέκονται.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ώρα 8:15.
CHERNOBYL FUKUSHIMA.
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ.
ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρουσίαση των γεγονότων του
Ερευνητική Εργασία 1ο Λύκειο Κερατσινίου Τμήμα:B2 Μέλη Ομάδας: Πετράκος Παναγιώτης Πλιατσικούρης Τάσος.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ.  ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 7ΕΚ. ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ 7 ΔΙΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ 40 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ.
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «Ο Ολοκληρωτικός Πόλεμος»
Η ατομική βόμβα από τη σκοπιά της φυσικής
Κωνσταντίνος Βελαλής & Παναγιώτης Πατατούκος
Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4
Απόβλητα, διαχείριση και παραγωγή.
Καταστροφές.
ΙΑΠΩΝΙΑ.
Χιροσίμα και Ναγκασάκι
ΤΑ 8 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΟΡΦΗΣ
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Χιροσιμα.
Η πιο υπέροχη ερευνητική εργασία του κόσμου. Β΄3.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Μορφές ενέργειας Ηλίας Μπουναρτζής.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
Εργασία από τους μαθητές:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ
ΠΟΜΠΗΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ.
Αδολφοσ χιτλερ. Αδολφοσ χιτλερ Μουσολινι και χιτλερ.
Μορφές ενέργειας Ενότητα 1η.
Γιατι ζηταμε ΕΙΡΗΝΗ.
Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος Ρίψη Ατομικής Βόμβας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ατομική Βόμβα

Πυρινικά Υλικά Η ατομική βόμβα είναι μία βόμβα που κατασκευάζεται με πυρηνικά υλικά όπως το ουράνιο και το πλουτώνιο. Η ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945 ήταν από Ουράνιο ενώ στο Ναγκασάκι ήταν από πλουτώνιο.

Πώς λειτουργεί Η ρήξη μιας ατομικής βόμβας προκαλεί πυρηνική έκρηξη που συνοδεύεται από έναν εκκωφαντικό ήχο και μια φωτεινή πύρινη σφαίρα. Αμέσως μετά σχηματίζεται ένα νέφος με σχήμα μανιταριού. Μπορεί να διανύσει μέχρι και 20 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης.

΄Οπλο Μαζικής Καταστροφής Η ατομική βόμβα είναι όπλο μαζικής καταστροφής γιατί μπορεί να σκοτώσει μέχρι και δισεκατομμύρια ανθρώπους αλλά και να τους παραμορφώσει. Σκοτώνει ανθρώπους και μετά την έκρηξη, από την ραδιενέργεια.

Συνέπειες Η ατομική βόμβα έχει καταστροφικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές και οικοδομήματα. Μία ρίψη ατομικής βόμβας στην Κύπρο, θα μπορούσε να την καταστρέψει ολόκληρη με όλα τα ζωντανά είδη επάνω της.

Χιροσίμα – Ναγκασάκι Το 1945 οι ΗΠΑ έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα στην Ιαπωνία, στη Χιροσίμα, λεγόμενη ως “Little Boy“. Λίγες μέρες αργότερα βομβάρδισαν το Ναγκασάκι με μία άλλη ατομική βόμβα, με το όνομα “Fat Man” .

Χιροσίμα - Ναγκασάκι Η ρίψη της ατομικής βόμβας προκάλεσε περίπου 70 Χιροσίμα - Ναγκασάκι Η ρίψη της ατομικής βόμβας προκάλεσε περίπου 70.000 θανάτους στη Χιροσίμα και 40.000 στο Ναγκασάκι. Πολύ περισσότεροι πέθαναν αργότερα από την ραδιενέργεια, συνολικά τα θύματα έφτασαν στις 200.000.

Χιροσίμα - Ναγκασάκι Η επίθεση αυτή είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα και οδήγησε στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Χαρακτηρίζεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Από τότε καμιά άλλη χώρα δεν έχει χρησιμοποιήσει τις ατομικές βόμβες ξανά.

Πυρηνικά Όπλα Οι εννέα χώρες στον κόσμο που έχουν τα περισσότερα πυρηνικά όπλα: Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Πακιστάν, Ινδία, Ισραήλ και Βόρεια Κορέα.

Ευχαριστώ!!! Σ.Ν. Στ΄1 Σ