Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία από τους μαθητές:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία από τους μαθητές:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία από τους μαθητές:
9η ομάδα Εργασία από τους μαθητές: Κάτσιου Αναστασία Ντελαλή Δήμητρα Κουκουλομμάτης Ηλίας

2 ΘΕΜΑ 1ο Οικονομικές συνέπειες που είχε το τσουνάμι στην Ινδονησία
Μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές του αιώνα έμελε να βιώσουν οι χώρες του Ινδικού Ωκεανού τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου 2004, καθώς μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 9,1-9,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ινδονησία, το καταστροφικό τσουνάμι έπληξε τις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του και αφήνοντας πίσω του περισσότερους από νεκρούς.

3 Ο σεισμός του Ινδικού Ωκεανού, γνωστός και ως σεισμός Sumatra-Andaman αποτελεί τον δεύτερο κατά σειρά ισχυρότερο σεισμό που έχει ποτέ καταγραφεί σε σεισμογράφο. Η διάρκειά του, οκτώ έως δέκα λεπτά, και το τσουνάμι που προκλήθηκε (που έχει ονομαστεί τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού, Ασιατικό τσουνάμι, Ινδονησιακό τσουνάμι, Boxing day τσουνάμι) επέφερε την καταστροφή σε περισσότερες από 11 χώρες, και όλος ο κόσμος θρήνησε τις ψυχές που χάθηκαν σε λίγες μόλις στιγμές.

4 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταστράφηκαν 800 χιλιόμετρα ακτογραμμής στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις, χάθηκαν οι ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αγνοούνται χιλιάδες άνθρωποι. Η επαρχία Ατσέχ πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, καθώς πένθησε χιλιάδες κατοίκους. Η εθνική τραγωδία στοίχισε τη ζωή ανθρώπων στη Σρι Λάνκα, στην Ινδία, ενώ η Ταϊλάνδη θρήνησε αγνοούμενους. Βίντεο: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταστράφηκαν 800 χιλιόμετρα ακτογραμμής στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις, χάθηκαν οι ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αγνοούνται χιλιάδες άνθρωποι. Η επαρχία Ατσέχ πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, καθώς πένθησε χιλιάδες κατοίκους. Η εθνική τραγωδία στοίχισε τη ζωή ανθρώπων στη Σρι Λάνκα, στην Ινδία, ενώ η Ταϊλάνδη θρήνησε αγνοούμενους. Βίντεο:

5 Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής έκαναν το γύρο του κόσμου, καθώς η φύση επέδειξε το πιο άγριό της πρόσωπο με τα παλιρροϊκά κύματα, που προκλήθηκαν από τον ισχυρότατο υποθαλάσσιο σεισμό, να φτάνουν και να ξεπερνούν σε ύψος τα δέκα μέτρα, επιφέροντας ανυπολόγιστες καταστροφές και ανθρώπινο πόνο.

6 ΘΕΜΑ 2ο Πόσες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στην Φουκουσίμα
Ο σεισμός του 2011 στην Ιαπωνία προκάλεσε τον θάνατο ή την εξαφάνιση ανθρώπων, καταστροφές στα σπίτια στη βορειανατολική Ιαπωνία και πυρηνική καταστροφή. Τη Πέμπτη, 21 Απριλίου, η ιαπωνική κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο σε μια ζώνη 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό Φουκοσίμα.

7 ΘΕΜΑ 3Ο Τι ζημιές προκλήθηκαν στο Ναγκασάκι και Χιροσίμα
ΘΕΜΑ 3Ο Τι ζημιές προκλήθηκαν στο Ναγκασάκι και Χιροσίμα Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που με τον τρόμο που προκάλεσε αναδείχτηκε σύμβολο υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού. Οδήγησε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα.

8 Βόμβα στη Χιροσίμα Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ έλαβε χώρα λίγο πριν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της Ιστορίας. Η βόμβα ήταν τύπου ουρανίου 235, η οποία είχε λάβει το προσωνύμιο "Little Boy" (αγοράκι) στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο. Τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν ήταν γνωστά εκ των προτέρων, μια και τέτοιου τύπου βόμβα δεν είχε δοκιμαστεί, όπως η βόμβα πλουτωνίου, που ακολούθησε. Τη ρίψη της έκανε ο συνταγματάρχης Πολ Τίμπετς, κυβερνήτης ενός αεροσκάφους Β29 της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο είχε δώσει το όνομα της μητέρας του, "Ένολα Γκαίυ". Το Β29 υπέστη ισχυρή ανατάραξη με την έκρηξη της

9 βόμβας, παρά το γεγονός ότι απείχε ήδη 18 περίπου χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης. Υπολογίζεται ότι επιτόπου φονεύθηκαν περίπου άτομα, οι περισσότεροι άμαχοι. Πολύ περισσότεροι πέθαναν αργότερα ή έπαθαν σημαντικές βλάβες στην υγεία τους λόγω της ραδιενέργειας. Από την πόλη διασώθηκε μόνον ο θόλος (από μπετόν) και ο σκελετός του κτιρίου που τον στήριζε. Πριν την έκρηξη αυτό ήταν το κτίριο που στέγαζε την "Εμπορική Έκθεση της Περιφέρειας της Χιροσίμα". Ο θόλος υπάρχει και σήμερα, όπως ακριβώς απέμεινε μετά την έκρηξη, και είναι από τα διατηρητέα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

10 Βόμβα Ναγκασάκι Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου 1945, οι Αμερικανικές δυνάμεις έριξαν τη δεύτερη (και τελευταία μέχρι σήμερα πυρηνική βόμβα εναντίον ανθρώπων) στο Ναγκασάκι. Εδώ η βόμβα ήταν άλλου τύπου και χρησιμοποιούσε ως γόμωση το πλουτώνιο. Αυτή είχε λάβει το προσωνύμιο "Fat Man" (χοντρός) στο εργαστήριο κατασκευής της. Αρχικός στόχος ήταν η ιαπωνική πόλη Κοκούρα (Kokura), επειδή όμως το νησί Κιουσού, στο οποίο βρίσκεται, ήταν καλυμμένο από πυκνή ομίχλη, ο επικεφαλής της αποστολής ταγματάρχης Σουέινι, ακολουθώντας το σχέδιο, υποχρεώθηκε να στραφεί στον "αναπληρωματικό" στόχο, την πόλη του Ναγκασάκι. Η έκρηξη ήταν ακόμη σφοδρότερη από την προηγούμενη και σχεδόν διέλυσε το Β29 του Σουέινι, το οποίο μόλις που πρόλαβε να προσγειωθεί στην Οκινάβα[1]. Ωστόσο, λόγω της γεωγραφικής θέσεως του Ναγκασάκι, τα αποτελέσματά της στο έδαφος ήταν λιγότερο καταστροφικά από αυτά της βόμβας στη Χιροσίμα. Ωστόσο, οι συνέπειες της ραδιενέργειας δεν ήταν λιγότερο βαρείες από αυτές της προηγούμενης βόμβας.

11 Βιβλιογραφία: http://youtu.be/RDOuwMj7Xzo


Κατέβασμα ppt "Εργασία από τους μαθητές:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google