Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4
Τα ηφαίστεια Λάκι και Χέκλα της Ισλανδίας

2 Το ηφαίστειο Λάκι Το Λάκι, ή γνωστό και ως Σκαφτάρ, είναι μια ηφαιστειακή ρωγμή, μήκους 27 χιλιομέτρων, στη νότια Ισλανδία. Το σωστό όνομα είναι Λακαγκιγκάρ, καθώς το ίδιο το Λάκι δεν εξεράγει, αλλά οι ρωγμές που άνοιξαν εκατέρωθέν του.

3 Το σύστημα εξεράγει τη περίοδο και παρήγαγε συνολικά 14 κυβικά χιλιόμετρα βαλσατικής λάβας και δηλητηριώδη νέφη από υδροφθορικό οξύ και διοξείδιο του θείου, που σκότωσε περισσότερο από το μισό ζωϊκό κεφάλαιο της Ισλανδίας, που οδήγησε σε λιμό που σκότωσε το 25% των κατοίκων του. .νησιού.

4 Μια από τις συνέπειες της έκρηξης του Λάκι ήταν η πτώση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, καθώς το διοξείδιο του θείου απλώθηκε στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτό προκάλεσε καταστροφή των σοδειών στην Ευρώπη και ξηρασία στην Ινδία. Υπολογίζεται ότι εξαίτιας της έκρηξης πέθαναν 6 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, κατατάσσοντας την έκρηξη ως τη πιο θανάσιμη τους ιστορικούς χρόνους.

5 Το Χέκλα είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στη νότια πλευρά της χώρας, με ύψος 1.488 μέτρων. Η πιοισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου έγινε το 1104 και η πιο πρόσφατη το 2000. Σαν αποτέλεσμα, όλη η Ισλανδία είχε καλυφτεί με ηφαιστειακή τέφρα. Εκτός αυτού, το Χέκλα έχει παραγάγει την τελευταία χιλιετία την μεγαλύτερη ποσότητα λάβας στην επιφάνεια της γης. Το Χέκλα είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στη νότια πλευρά της χώρας, με ύψος 1.488 μέτρων. Η πιοισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου έγινε το 1104 και η πιο πρόσφατη το 2000. Σαν αποτέλεσμα, όλη η Ισλανδία είχε καλυφτεί με ηφαιστειακή τέφρα. Εκτός αυτού, το Χέκλα έχει παραγάγει την τελευταία χιλιετία την μεγαλύτερη ποσότητα λάβας στην επιφάνεια της γης. Το ηφαίστειο Χέκλα Το Χέκλα είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στη νότια πλευρά της χώρας, με ύψος 1.488 μέτρων. Η πιοισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου έγινε το 1104 και η πιο πρόσφατη το 2000. Σαν αποτέλεσμα, όλη η Ισλανδία είχε καλυφτεί με ηφαιστειακή τέφρα. Εκτός αυτού, το Χέκλα έχει παραγάγει την τελευταία χιλιετία την μεγαλύτερη ποσότητα λάβας στην επιφάνεια της γης.

6 Έχει εκραγεί 20 φορές από τον αποικισμό της Ισλανδίας
Έχει εκραγεί 20 φορές από τον αποικισμό της Ισλανδίας. Η πιο ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου έλαβε χώρα το 1104 και η πιο πρόσφατη το Οι εκρήξεις του Χέκλα έχουν καλύψει όλη την Ισλανδία με ηφαιστειακή τέφρα. Η πιο πρόσφατη μεγάλη έκρηξη έλαβε χώρα το 1947 και διήρκησε 11 μήνες. Το ηφαίστειο μετά την έκρηξη αύξησε το ύψος του κατά 14 μέτρα.

7 Η τέφρα του ηφαιστείου αποτελεί το 10% της συνολικής τέφρας που κάλυψε την Ισλανδία τα τελευταία χίλια χρόνια, συνολικά 5 κυβικά χιλιόμετρα. Επίσης, το ηφαίστειο έχει παραγάγει την τελευταία χιλιετία περίπου 8 χλμ³ λάβας, μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες στη Γη.

8 Πηγές = Βικιπαίδεια, CNN Greece
Σας ευχαριστώ! Γρηγόρης Κοτσοβός Πηγές = Βικιπαίδεια, CNN Greece


Κατέβασμα ppt "Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google