Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

2 Η ρίψη της ατομικής βόμβας είχε καταλυτική σημασία για την τελική έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι απόψεις για την αναγκαιότητα της ρίψης της διίστανται.

3 Η πρώτη άποψη υποστηρίζει την αναγκαιότητα της ρίψης:
Ελαχιστοποίηση των Συμμαχικών απωλειών Επίσπευση της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Για τους Αμερικάνους τα θετικά ήταν: Εδραιοποίηση της παγκόσμιας δύναμής της Επίδειξη δύναμης, κυρίως προς την αναδυόμενη Σοβιετική Ένωση Τόνωση εθνικής υπερηφάνειας (αίσθημα ασφάλειας)

4 Αντίθετα θεωρείται ότι η ρίψη ήταν καταστροφική για τους εξής λόγους:
Οι καταστροφικές συνέπειες σε άνθρωπο και περιβάλλον (θάνατος ανθρώπων εν ριπή οφθαλμού και οι μετέπειτα τερατογενέσεις που ακολούθησαν) Τα γεγονότα της περιόδου 1945 μαρτυρούν ότι ο πόλεμος ήταν στη δύση του οπότε, η ρήψη της ατομικής βόμβας δεν ήταν απαραίτητη Δημιουργήθηκε παγκόσμια ανασφάλεια για την τυχόν επανάληψη της ρίψης ενός όπλου με τόσο απαράμιλλα φονικές δυνατότητες.

5 Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε αρνητική θέση ως προς το να κρίνουμε, αν ήταν η καλύτερη και πληρέστερη απόφαση η ρίψη της βόμβας, για το τέλος αυτό του καταστροφικού και αιματηρού Πολέμου και να αποδώσουμε ευθύνες στους υπεύθυνους για την απόφαση αυτή.

6 Συγγραφείς: Μαργέτη Ολυμπία Α2 Αγγελική Κυριαζή Α2 Γιάννης Κλίμης Α2 Μιχάλης Μελάς Α3 Έλενα Αγγελή Α1 Λαμπρόπουλος Χρήστος Α2


Κατέβασμα ppt "ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google